Tuesday, 31 January 2012

Universal Studio Singapore





Hari kedua..pagi-pagi lagi kami siap-siap untuk ke Universal Studio Singapore ni . takut ramai orang. Tiket kami dah beli online awal-awal lagi.  Harga tiket SGD 68 per orang. Kami menuju ke Harbour Front  dan tepat sekali di Vivo City Mall. Kami Parking kereta di Vivo city ni dan membeli tiket monorail di tingkat paling atas vivo city ni.

Tempat membeli tiket monorail di Vivo City...harga SGD 3 per orang untuk dua hala. 
Perasan tak ada hantu kat belakang tu...akak pun baru perasan. Orang ke patung atauu?? 



Monorail yg kami naiki.
Tak sampai 10 minit dah sampai dah di USS.


kanak-kanak yang kegirangan.
Kami sampai pukul 10 am...orang dah ramai Q nak masuk.

 Tiket masuk....saja je selit celah2 pokok limau...sempena CNY

kami just bawa print bukti pembelian tiket melalui online...dan redeem tiket kat kauter situ.

memulakan tugas as a photographer yg tak bergaji.

Permainan pertama., roller coaster...akak terkecuali...bukan takut tapi tak nak jantung penat jer....hik hik hik.
Jadi le akak penjaga beg  mereka2 itu.
Sambil mendengar jeritan2 kat atas sana..."tak de kerja betul dia orang nih"  ....itu yang terdetik dlm hati waktu itu.

pintu masuk Ancient Egypt

Revenge of  the Mummy


Di sini akak tertipu...rupa-rupanya semacam roller coaster jugak.
Test kekuatan jantung telah berlaku di sini .....roller coaster dalam gelap siap ada bahang panas dan percikan air lagi...saya tertipu...jantung saya penat!!!
tapi enjoy.. *malu nak ngaku..hihi* 


masih di sekitar situ


yang paling bosan di Treasure Hunters.
Dah le kena Q lama...just naik kereta terkedek2 tu je.Tak sesuai untuk kami yang dah "dewasa" ni.
Tapi untuk anak-anak kecil sesuai ler.


Transformer The Ride


Bagi akak...pengalaman di Transformer The Ride yang paling awesome.
Best sangat...terasa betul-betul real bertarung...siap ada percikan air, angin dan bahang panas.
Besttttt..
Anak-anak akak masuk dua kali.
Tips...kalau nak cepat masuk,  Q di single rider.


Jom...layan gambar...


akak dengan kak tipah :-))

anak2 dengan Pakcik Charlie Chaplin..

Inspector Conan


Aqi dengan puntianak harum sundal malam...opss salah yer.

Di USS ada restoran halal...tak seperti taman tema yang akak pernah pergi sebelum ni.
cuma regenya mahal sikit le.


Lepas tu kami masuk sini.


Tengok Shrek...4D
best!!! enjoy...dapat rasa angin, air dan panas juga.
Setelah penat bermain & berjalan, kami menuju pulang..menggunakan monorail ke Vivo City.


Sampai di Vivo City... ramai orang.


Sebelum pulang ke hotel kami menuju ke Mustafar Centre.
Nanti cerita di next entry.
Hari pertama di Singapore klik di sini.








keep smiling :D







36 comments:

  1. seronokan bawak anak2 berjalan=)

    btw:: gambar yg menarik=)

    ReplyDelete
  2. dah lama teringin nak pergi tapi tak sampai2 lagi ....

    ReplyDelete
  3. Bestnyaaaa!

    Ek eh, kat situ pun ada "Tipah", nak kena bagitau kawan saya di Teepah tu, hakhak!

    Saya pun dulu2 suka merungut bila tengok orang terjerit2 naik rides. Bila saya dah naik, baru saya faham, kehkehkeh!

    ReplyDelete
  4. bestnyer..teringin jugak nak pergi :)

    ReplyDelete
  5. amboi bukan main anak2 bujang akak tu.....especially si ensem tu hehehe.

    ishhhh takut plak tgk pic hantu tu...biar betul kak. Tatutttttt!!!!!!

    ReplyDelete
  6. bestnyer bercuti ke Singapore kak..saya lum sampai lagi sana.nanti blk dok Msia bolehla jln ke kesana pula:)

    ReplyDelete
  7. kasih..acik ngaku..memang takut..he he..
    tak kan naik la..takut pengsan dek ketakutan.

    ReplyDelete
  8. Wah menarik kan! Lebih kurang usj(jepun). Saya pun pening naik rollercoster. Usj rasa lebih besar sikit dan byk jugak attractions. Tp apa2 sya rasa disneyland the best. Hehe..(pndgn saya je) :)

    ReplyDelete
  9. Bestnya kak.. saya berangan nak bawak mamat - mamat saya tu tak terlaksaa jee.. nanti lah..INSYALLAH.. Now singapore all fast food dia dah ada sijil halal..ALHAMDULILAH

    ReplyDelete
  10. ai suker n3 ni sebab InsyaAllah after raya if sempat nak terjah USS gak sebab nak terjah USJ jauh dah la mahai ngeeee...ada review x pasal restaurant halal tue???nk tgk menu & price la akak...@_@

    ReplyDelete
  11. Saya dah sampai ke singapore tapi tak masuk ke USS. Rasanya tunggu anak besar sikit kot. USS memang sesuai untuk anak remaja cam anak kak kasih ni.

    ReplyDelete
  12. Meriahnya uss niii nampak best betul.. Hihi suke pic akak ngan kak tipah.. :-)

    ReplyDelete
  13. kalau akak tak sebut pasal hantu tu tak perasan dah kot...tp bila dh nmpk tu, terus tgk gmbr cepat2...seram pulak tgk.

    ReplyDelete
  14. akak kasih dpt sgd68? bila beli nya..

    ReplyDelete
  15. menariknyaaa suka gambar dengan kak tipah tu hehe...

    ReplyDelete
  16. antara tempat yg saya teringin nak pegi...tahun depan nak pujuk hubby gi USS ni la...


    akak ni jalan je tau..jeles!!

    ReplyDelete
  17. mmg best lah g s'pore.. moga ada rezqi utk kami jgk suatu hari nanti :)

    ReplyDelete
  18. jelesnya..

    bilalah nak jejak kaki ke USS juga ni..huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. mesti enjoy,kan..
    penat2 pun masih sempat tersenyum..

    ReplyDelete
  20. Salam k.kasih.Emmm..bestnya g bercuti ke USS.Pernah sampai gak ke Singapore tp xsempat nk brjln sakan :D

    ReplyDelete
  21. aine ainun
    anak2 yg beria2 nak kesini...dah lama nak gi baru berpeluang :)


    kak aya
    InsyaAllah akan sampai :)


    Dinas
    Sure kawan dinas suka, hihi
    bila dah naik baru tahu kenapa jerit2 kan.. :)


    Liza
    Best..nanti pergi le


    leez
    akak pun baru perasan..gambar kot*untuk menenangkan hati sendiri*



    nieza
    sebab dekat, agak nya..akak pun selalu bertangguh2 nak ke sini..tp akhirnya sampai juga.


    achik erna
    saya pun x nak naik kak, tak berani...tp tak sangka pula ternaik.


    Asmara
    akak pun rasa mcm tu, akak pernah ke disneyland Tokyo...memang cantik dan best gila..jauh lebih besar bbanding USS :)


    Azian
    nanti bawa le, sure seronok...terutama umur2 mereka...enjoy sakan :)


    Lady ayu
    ada beberapa rest halal dlm tu...walaupun mahal tapi still can afford..InsyaAllah.Yang akak ingat coke rege SGD 3 =rm 7++...mahalkan, tp ok le...kalau kat jepun lagi mahal, akak beli setin kopi dah berapa belas ringgit.

    ReplyDelete
  22. Rozita
    betul tu, kalau anak2 masih kecik byk permainan x leh main :)


    Lady of Leisure
    kikiki..kak tipah tu tinggi kan orgnya :)


    nuwairani
    akak pun baru perasan sebenarnya..poster kot


    fatin
    beberapa minggu befoe CNY
    akak beli mlalui online :)



    Hanis
    kak tipah tu baik tau...siap peluk2 lagi..hihi



    wahida
    nanti pergi le...besttt
    dekat je wahida, bila2pun boleh pgi


    nureean
    InsyaAllah..elly sure enjoy



    zaila
    insyaAllah sampai le tu suatu hari nanti



    sal
    keep smiling :))


    azatie
    akak pun rasa tak cukup waktu...tak puas 2 hari je...sebab byk lagi tmpat yg x sempat di lawati

    ReplyDelete
  23. SALAM kak

    wah, ari ni bukak blog tgok entri org tu dh pergi USS.kita ni plan akan berangkat pergi bln 3 ni.sebelah kaki dah masuk...hihi(dah bayar).bln 3 sok baru 2 kaki leh masuk...

    ReplyDelete
  24. jelesnya...alahai sy nih duk mlangut kt rumah je bila ntah nk mlancong k ngr orang heheh..

    syoknya kak. ank sy pon truja tngok gmba2 tu ;D

    ReplyDelete
  25. teringin sgt nak ke universal studio...huhu

    ReplyDelete
  26. bestnye.ila lum penah jejak sgpore.hubby je yg da penah pg

    ReplyDelete
  27. huwaa.. bestnya.. esp transformer tu sbb benda baru..

    aiyaaa.. macam hantu betol je belakang tu..

    ReplyDelete
  28. chempaka
    selamat menikmati percutian di bln 3 nanti...sure enjoyyyy


    so shy lady
    waktu anak2 akak kecik dulu pun akak jarang berjalan, skrg mereka dah besar senan sikit.



    papa mifz
    kalau mifz dah besar sikit sure dia suka main kat USS tu :)



    baby mama arief
    InsyaAllah sampai le nanti...dekat je.


    mulan
    syokk sangat transfomer tu...hiihi..makbapak yg enjoy sakan.
    Akak rasa hantu tu poster le..macam real kan.

    ReplyDelete
  29. adoi bakar line betoi...takpe singapore ko tunggu...heee

    ReplyDelete
  30. sham
    akak jadi pembakar semangat...hihi

    ReplyDelete
  31. Sy nak pergi sana this coming friday. Tgk pic akak dgn anak2 rasa x sabanya...hehehe

    ReplyDelete
  32. aida
    selamat bercuti ye
    nikmati hari2 :)

    ReplyDelete
  33. tgk gambo2 pun dah tau musti best.. tapi paling saya suka gambo akak dan kak tipah nan sorang tu..

    ReplyDelete
  34. yanti
    kak tipah tu sporting tau...siap peluk2 lagi...hihi

    ReplyDelete
  35. dh lam teringin nk pi.tp x samapi2 pun lg..insyallah..

    ReplyDelete
  36. huzaina
    insyaallah sampai le tu nanti.
    anak2 suka le gi Uss ni :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...