Saturday, 18 February 2012

Daging Goreng Capsicum


Kalau pakcik out station, ini lah antara lauk yang mampu makcik masak.
Malas nak keluar beli dan masak apa yang ada dalam fridge.


walaupun satu lauk...berusaha kalau boleh biar le seimbang. 
So kena le campak sayur dalam daging tu.
Letak mini capsicum yang dah nak kecut dan sedikit saleri.


Kecut sebab dah lama kat dalam fridge ...akak beli mini capsicum sebab ada banyak colour dalam satu pack tu. Ada colour merah, kuning dan orange.
Kalau masak sayur misti nak bewarna warni supaya nampak cantik.
Dulu-dulu waktu anak-anak kecik nak galakkan mereka suka makan sayur selalu masak sayur bewarna warni.



keep smiling :D
Keluar makan dengan mama long, along dan Tokmi.
Abang balik semula ke Egypt  pagi ni 18.2.12
take care.





18 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Kasihredha,

    Alhamdullilah, air tangan ibu bersulam selawat dan zikir sangat lazat, menyuburkan jiwa anak2 dan siapa yang menjamah. Rindu masakan umi saya...

    ReplyDelete
  2. Lauk simple selalunya lebih sedap kak kasih. Daging goreng akak ni pun nampak mengancam sekali...

    ReplyDelete
  3. yummy..sedapnyer kak, warna-warni capsicum tu mmg myelerakan..akak beri idea pada saya apa nak msk esoklah..hehe

    ReplyDelete
  4. Salam kasihredha

    Menu sempoi tapi menambat selera...dari zaman budak2 menu ini memang tak pernah muak...

    ReplyDelete
  5. datang baca entry2 kak kasih yang bayak tertinggal...seronok la ye dapat jumpa anak yang belajar jauh...dapat makan sedap2 masakan nogori...eh saya pun suka sangat masakan mak mertua saya sb tu kot badan tak pernah susut he he...nasi kerabu mmg tak pernah jemu ( pada saya la)...hmm mesti sedih berpisah kembali dgn anak tersayang ( satu komen untuk semua entry kak kasih hi hi)

    ReplyDelete
  6. ohhooo.. saya suka..!!! kalerful2 daging tu.. bye bye abang.. study rajin2..

    ReplyDelete
  7. Tengok pun dah terasa2 sedapnya..

    Semoga abang selamat dalam perjalanan, amin.

    ReplyDelete
  8. i likeee gading rogeng (read daging goreng hikhik)

    p/s: hanis 2nd trimester lg... silap baca kut...

    ReplyDelete
  9. samalah!! kena warna-warnikan menu untuk tarik perhatian anak-anak makan sayur:)

    ReplyDelete
  10. i luv capsicum..tapi tak penah jumpe yg mini..ade ek? ok, nanti nak carik.. eh jap kak..nak tanye, anak2 akak 3 org lelaki ke? ok..i nak jadikan akak idola i..ade 2 anak lelaki:)

    ReplyDelete
  11. kasih..acik pun selalu jugak masak satu lauk..lebih2 lagi hari bekerja..

    ReplyDelete
  12. mieza
    wsalam mieza
    Amin...semoga begitu lah hendaknya. Semua ibu inginkan anak2nya menjadi anak2 yg solleh/ah :)


    rozita
    kalau masak satu lauk...sebenarnya lebih laku kan :)



    anitare
    jommm kita masak2 unk family



    farid
    wsalam
    kat rumah ni pun yang simple2 selalu mjadi pilihan kalbu :)
    sbab umminya bekerja.



    kak aya
    thank you aya...kerana sudi mbaca n3 yg lalu...miss you lah :)



    mulan
    tq mulan...semoga dia cepat selaesai, boleh umminya pencen :)



    dinas
    tq dinas...abg dah selamat sampai...semoga dia ok kat sana :)



    hanis
    sorry silap baca, sebab tu pelik...cepat benar..hihi...ampunnn

    ReplyDelete
  13. zaila
    bagi anak2 suka makan..kena lah colourful kan :)


    maya
    akak ada 3 boys...sama lah kita yek.
    Bila dah besar2 ni...tinggal yg bongsu je kat rumah...Aqi balik weekend je. Abg balik setahun sekali.



    achik
    kalau bekerja, satu lauk pun dah ok dah kan kak...penat :)

    ReplyDelete
  14. salam...wa sedapnyer daging tu....capsicum tu memang seswai sangat klu ltk dlm daging goreng cam nie ....

    ReplyDelete
  15. ye la kak warna2 lauknya.. musti best rasanya.. anak2 saya kurang makan sayur.. so lps ni kena bagi sayur warna warni la pulak..

    ReplyDelete
  16. cekgu maz
    lagipun capsicum tak pedas...sesuai unk anak2


    yanti
    akak memang masak sayur warna warni(dulu) dan tetbawa2 sampai skrg...kalau masak sayur je..kena ada berbagai2 colour...unk anak2...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...