Wednesday, 15 February 2012

Hafalan Shalat Delisa



Sebuah filem bercerita tentang sekelumit kisah Tsunami di Acheh.
Sedih...menyentuh perasaan.
Boleh ditonton di Astro first.

Lakonan  jujur & mantap dari Reza 


Sesuai untuk tontonan seisi keluarga...menginsafkan.

Delisa yang kehilangan ummi dan 3 kakaknya dalam sekelip mata.
Kerinduan Delisa pada umminya menyebabkan akak tak dapat menahan sebak.
Seperti mau memeluk erat Delisa.

Delisa sayangkan ummi kerana Allah


Semoga Delisa Delisa yang lain di Acheh sana sentiasa dilindungi Allah.





keep smiling :D
shahmi & adik ma...
rindukan mereka semua


22 comments:

  1. teringin jugok nok tgk pelem ni...

    ReplyDelete
  2. nanti boleh tengok.. lia jarang le tengok tv skrg.. haishh bz apa ntah le.. heheee

    ReplyDelete
  3. Akak..

    nak hugss tightly dulu.. miss u loadss..

    akak, saya download filem tu.. tapi belum tengok lagi.. nanti2 lah.. tak sanggup nak nangis rasanya.. baru tengok trailer pon dah nak merambu air mata..

    Saya nak menonton filem ni kerana Allah... supaya setiap inci yang dilihat akan meyerap masuk ke lubuk jiwa..chemi

    ReplyDelete
  4. hari tu bukak citer ni utk anak2 ida tgk....diaorg sedih, ada yg menangis..masa tu ida tak join tgk sama sbb ada kerja...kalau tdk ummi dia pon sama 2 teriak huhuuu..citer ni sgt sesuai ditonton seisi keluarga kan kak....byk motif yg baik & berguna kt situ

    ReplyDelete
  5. syahmi & deq ma sayang chik kerana Allah...kangen sama chik..

    ReplyDelete
  6. mmg sedih sangat citer ni kan....muga anak2 kita akan ada semangat macam Delisa ni!

    kak rose tengok kat Youtube jer.. he he he

    ReplyDelete
  7. saya pun dah tengok kak.. betul2 menyentuh hati dan perasaan.. pandai delisa berlakon..

    ReplyDelete
  8. semua dok citer pasal movie ni biler la nak tgk ni...sure kena da tisu berbakul2 sebab sahih sedeyyyyyy

    ReplyDelete
  9. sedih ke kak..
    rasa tak sanggup tgk cite
    sedih2 ni ..nanti terkenang2

    ReplyDelete
  10. saya kan masa tgk cite ni mengalir je air mata, memang menyentuh hati sungguh

    ReplyDelete
  11. cantiknya nm delisa...keep smiling kak, jgn sdih2

    ReplyDelete
  12. dok tgk iklan ja.. nak la tgk crita dia nanti :)

    ReplyDelete
  13. 3 kali saya tgk citer ni kak. Malam2 tgk menangis gila2. PAstu tgk siang nangis lagi tapi kaver2 sebab malu ngan anak2..hihi

    ReplyDelete
  14. mesti sedih sangat citer ni kan..

    ReplyDelete
  15. Saya takdak estro, jadi tak dapat tengok. Err yg sebenaqnya siaran tv yg free tupun saya dah lama tak dapat nak tengok. Tapi nampak sangat menarik cerita ni..kalau sedih2, saya yg akan menangis dulu..saya ni cembeng..

    ReplyDelete
  16. tak tgk lagi kak...kalau saya tgk, mesti berjurai air mata sbb saya tak boleh tgk kanak2 yg hilang parents ni sbb saya pernah merasa...

    ReplyDelete
  17. salam kak

    bc entri ni mcm best je rasanya..emmmm tv kat rmh semuanya free,tak delah dpt nak nengoknya..huhu..

    ReplyDelete
  18. memang sedih.. tak dapat nak tengok lagi..

    ReplyDelete
  19. Baru tengok preview dia pun dah sedih kan kak.. Nanti bila ada masa nak tengok la cerita ni...

    ReplyDelete
  20. azatisayang
    nanti beli dvd :)


    hanis
    kat youtube ada kot :)


    lia
    akak pun jarang tengok tv..tp sekali tgok...best pulak filem ni :)


    han
    miss u too...hugsss
    Alhamdulillah...seharusnya begitulah kan...semua benda yg kita buat biarlah kerana Allah :)


    ida
    kena tgok sorang2 supaya x de sapa tau kita menangis...hihi


    auni
    ala la sooo sweet :)
    kangen juga :)



    kak rose
    amin...semoga mereka punya kekuatan yg kental :)


    yanti
    bestkan :)



    lady ayu
    sedeyyy banget...huhu



    ati
    best ati..tengok le :)



    cheqsu
    kan kan...sedih kan



    ssL
    keep smiling...lepas nangis terus senyum semula :)



    nureen
    tengok le...best :)



    cikpuanhalia
    akak pun tgok sorang2...takut anak2 tengok umminya nangis hihi



    ibuhebat
    sedih...tentang anak kehilangan ibu dan kakak2nya :)



    dinas
    tengok di youtube pun boleh :)



    wahida
    kalau begitu..akak rasa wahida sure nangis punya..



    chempaka
    boleh tengok di youtube :)



    mulan
    sediakan tisu ye :)



    lady 0f leisure
    best cite dia lady...nanti tgok ye :)

    ReplyDelete
  21. Assalam Kasih,
    macam best aje cerita tu... insya-Allah ada kesempatan nak tengok juga.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...