Sunday, 5 February 2012

Hotel Istana & Ikea


Hari Wilayah(1.2.12) akak cuti...tapi adik sekolah sebab sekolah dia terletak di Selangor...macam jauh jer kan. Tetiba mengidam nak makan meatball (selera mengada dah datang). 
Pakcik pula kena meeting di Hotel Istana...Makcik sanggup tunggu Pakcik meeting demi 10 ketul meatball.

 Aduh...walaupun sanggup menunggu tapi...letih aiii menunggu. Habis paper akak baca...sampai ke berita sukan pun baca jugak(tak pernah2....hik2)
Nasib baik ada kamera...mula le tangan gatai je nak snap macam2...semua benda akak snap.

 Akibat kebosanan tahap gaban...akak order cheese cake nih...nasib baik sedap...hilang sikit bosan.
Sedappppp sangat...ingat nak order satu lagi tapi malu lah pulak...arhh tau malu ye.

 Order juga jus tembikai ni yang harganya double dari rege cheese cake ni...kalau tau tak yah minum jus tembikai ni...elok beli dua ketul cheese cake ni je kan...tetiba mood berkira datang ..hahahahahaha


Lobi Hotel Istana...incik husband kat hujung sono dgn his friend.

Tak baik tawww coti-coti, kerja jugak.
Ingat nak jadi PA incik husband kalau makcik dah pencen nanti...tapi tak jadi lah...boring.
Baik akak terus kerja akak sekarang tak yah tunggu orang...orang yang tunggu akak.


Setelah selesai meeting baru le pakcik bawa makcik makan meatball nih.
Tak puas makan cheese kek tadi, beli pula cheese cake Ikea dan  egg tart .

Tak kan le tak cuci mata bila dah sampai di Ikea kan.... :)


 Bahagian kesukaan hamba 


 Silicone mole

 macam cawan zaman akak kecik2 dulu.


Dapat makan meat ball yang di idam2kan...hati berbunga riang.




keep smiling

Abang selamat tiba dari Egypt(4.2.12)...keluarga kami lengkap kembali  :-)


Sabda Rasulallah : "org yang paling dekat dgnku pd hari kiamat adalah org yg paling byk berselawat kpdku" ~Ya Nabi Salam Alayka Ya Rasool Salam Alayka Ya Habib Salam Alayka Solawatullah Alayka.~









20 comments:

  1. Lynnnn sukaaaaaa IKEA!!! hahaa..kat sini g ikea xle arr nak mkn meatball..iskk, ble mkn soup, kek jela..hehe. bestnya anak akak da blk, mesti akak msk sedap2 kan..:))

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..nice n3 (tersenyum2 sendirian ketika membacanya)

    Selamat bercuti sambil menghayati roh, jasa dan pengorbanan yg ditinggalkan oleh Nabi junjungan kita..

    ReplyDelete
  3. Assalam uti..kasih..alhamdulillah dapat mkan makanan yang diidamkan..dan keluarga pun kembali lengkap..anak kasih dah habis ke..berc

    ReplyDelete
  4. slm maulidur rasul kak kasih... saya dulu time belajar, lalu aje kat hotel istana tu, tengok2 jenguk2, nak masuk oun segan, 5 star la katakan

    ReplyDelete
  5. hotel istana tu lia dah penah pegi sbb hubby ada seminar kat situ. cantikkan deco2 kat situ.. ^_^

    ReplyDelete
  6. aw..cheese cake macam ni siapa pun tergoda kak...;)

    ReplyDelete
  7. aw..cheese cake macam ni siapa pun tergoda kak...;)

    ReplyDelete
  8. Ketaq lutut cek tengok cis kek tu. Ketaq.

    Salam Maulidur Rasul :)

    ReplyDelete
  9. walaupun jenuh menunggu tp mst berbunga-bunga hatikan, anakanda dah pulang=)))

    saya boleh bayangkan...
    kalo saya balik KG, mak saya terlampau excited=)))

    tetiba teringat bonda!

    ReplyDelete
  10. seronoknya kak p ikea saya kalau turun p KL acara wajib hahhah sampai anak2 boring sbb bahagian kesukaan akak sama dengan saya hik hik hik

    ReplyDelete
  11. Hari cuti, dapur pun cuti kak ye :-) Tengok barang2 ikea, terliur,tapi kalau dah ke sana, tak tahu apa nak dibelinya.

    ReplyDelete
  12. Salam Maulidur Rasul buat akak sekeluarga..seronoknya tgk mkn semua tu kak. lapar lak mlmx2 singgah sini..hehe

    tgk SM tu sama lak mcm jual kat IKEA sini kak..saya ada beli kat Ikea sini hari tu:)

    ReplyDelete
  13. mcm dah lamo tak pergi Ikea...huhu

    ReplyDelete
  14. mama olyn
    yelah kan...kat sana tak halal.
    dia balik, mcm2 dia nak mkn...hahaha


    sal
    wsalam
    sama2 le kita berselawat unk nabi kita :)


    acik erna
    wsalam kak
    dia cuti semester je kak, tak lama lagi balik semula ke Egypt:)


    che su
    5 star ye..akak pun baru tahu.
    Tak pernah mginap pun cuma selalu mengikuti sminar dan duk kat lobi je :)


    lia
    selalu ada seminar kat hotel ni kan :)


    ladysirna
    waktu mkn tak ingat dah kolestrol ke apa...bila dah makan baru menyesal sb makan banyak :)


    dinas
    sedapp...terasa sgt cheese dia..akak suka :)


    aine
    memang le suka sebab dpt berkumpul semua. Anak akak yg bongsu yg paling happy sebab kalau tak dia duk sorang2 je kat rumah :)


    chik mimi
    anak2 le paling boring..mak dia memang suka lah kan...hihi


    teratak hami
    akak pula, kalau ke ikea...benda yg x niat nak beli pun boleh terbeli :)


    nieza
    tu le...akak pun gerammm je nak beli, tp hari tu baru je beli di spore :)


    papa mifz
    akak selalu pergi sebab ada2 je nak cari barang kat situ...biasalah femfuan :)

    ReplyDelete
  15. dah lama beno tak ke ikea.. bertahun rasanya.. kalo pergi pun suka karipapnya yg gomuk2 itu..

    abang dah blk.. musti lg bertambah rajin akak masak kan..

    ReplyDelete
  16. yanti
    karipap tu akak suka beli 1/2 dozen...main dozen2 hihi
    Abg balik cuti sekejap jer...semalam dah msk apa yg dia nak...hari ni akak kerja :)

    ReplyDelete
  17. Waa tergiurnya tengok cheese kek tu, rasa meleleh tiba2 :P

    ReplyDelete
  18. jeles.. jeles...!!! lama tak pi ikea sbb lama dah bertepek kat sini... bila la dapat ke luar bandar ni..??

    ReplyDelete
  19. saya pon pergi ke Ikea Ahad lepas..punyalah ramai umat manusia..hehehe

    ReplyDelete
  20. zaila
    memang penuh je ikea tu kan...tambah kalau hari cuti :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...