Friday, 3 February 2012

Makan-makan di Singapore & Johor Bahru


Tengah breakfast di Hotel Puteri Pasific JB sebelum ke Universal Studio.
Kena lah makan kenyang-kenyang untuk simpan energi buat menjerit kat roller coaster ..hik3


nasi lemak...makan dengan rendang daging...menambah kesedapannya .


Ada lempeng ler...makan dengan gula merah dan madu...ehhh cekodok pun ada seketul :-)


hari kedua makan lempeng dengan rendang pula...yum yum yum

sapa punya ni? roti canai &.rendang...adik punya kot

dim sum...serius sedap ...tak tipu...hihi

Restoran Zam-Zam

Bila berjalan,  sure le tak lepas dari program jalan-jalan cari makan kan..kan..kan
Restoran zam zam ni terletak di Arab Street...bersebelahan dengan Masjid Sultan.
Kat area Arab street ni banyak restoran halal.


Nasi beriani di Restoran Zam-Zam

Martabak rusa,kami bungkus makan kat hotel...sedapppp
Martabak ni beli kat Restoran Zam zam juga.



Di Pisang Street ada restoran Minang...Restoran Hjh.Maimunah, tapi time kami ke sini restoran ni tutup. Jadi  kami ambik keputusan makan di Restoran Zam-zam yang berdekatan situ juga. Pisang Street  bersebelahan je dengan Arab Street.


Sup Merah

Sup Merah kami makan di Golden Mile Food Centre....di Beach Road.
Tepat sekali di Warung Deen 3 rasa...jangan silap ye...dekat2 situ ada juga Warung Deen yang lain. 


makan dengan roti
mula-mula akak ingat atas sup tu ada cheese...rupa2nya kobis putih :)


Minuman pula ice blended jagung.


Minuman  di USS.(soft drink) ..harga SGD 3  ...RM 7 lebih



penjual kelapa di depan  Mustafa Centre

Prata Coin....comel2 je prata ni...tak sempat kenyang dah habis dah...the end.
minum dengan teh tarik.

prata telur...makan dengan daging  dibawah bawang tu...ada kari juga.


kerang rebus ni kami makan berjemaah kat JB  berdekatan dengan hotel kami.

akak makan ayam penyek ni.

Sekian cerita tentang Singapore...jutaan terimakasih pada Leez dan teman2 lain yang menjadi rujukan pada akak untuk ke Singapore. Sebelum berangkat ke Singapore sampai pukul 2 pagi akak duk mencatit tempat-tempat untuk dilawati dan makanan halal di sana melalui blog Leez dan teman2 yang lain.
Thank you...love you


Cerita tentang Mustafa Centre & shopping di Singapore...klik sini

keep smiling :D



24 comments:

  1. wah...banyaknya menu...
    wee...lapar!

    sy x mkn lagi ni=)

    ReplyDelete
  2. akak kasih, makan lam USS.. amacam price dia..

    ReplyDelete
  3. alamakkk...terus jadi lapar tgk makanan2 tu....sobbb sobb.

    Kak...mcm nak terbang ke spore skrg nak semua tu hehehe

    ReplyDelete
  4. waaahhh... mewah dgn makanan.. i like.. i like..!!! saya gigit jari ni sis, sbb dapat tengok je yummilicious food tu..

    ReplyDelete
  5. kasih..klau pi jalan jalan saat yang paling best iyalah masa makan2..tengok makanan yang kasih makan ..sup merah tu je..yang acik nak tanya..kenapa warna merah..lalu ke nak telan..he he

    ReplyDelete
  6. Salam Kasihredha,

    Wah bestnya jalan2 cari makan....

    ReplyDelete
  7. Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar!

    Cek tak tahan la tengok semua makanan tuu..tak tahan..I WAAAANNNTTT!

    ReplyDelete
  8. assalammualaikum kak kasih,

    murtabak rusa tu nampak sedapnyer..hihi kobis disangka cheese..smuanya menyelerakan..hai bilalah nk sampai sgpore nih..

    ReplyDelete
  9. kena menabung dari sekarang ah..macam best je g Singapore;)

    ReplyDelete
  10. kak, merah sungguh supnya nye ye.. mengancam selera..

    senang juga cari mknan halal yer.. next time kami nak pi kena rujuk sini pula :)

    ReplyDelete
  11. DIM SUM DGN ICE BLENDED JAGUNG TU BUATKAN BUI TERLIUR TAWWW..*__*

    ReplyDelete
  12. byk betul benda yg buat ai telan ayaq lioq berkali2 ni akak....OMG nk try murtabak rusa tu sure best kan...sup merah tu 1st time tgk sgt jakun oke ngeeee

    ReplyDelete
  13. aduhhh rindunya nak makan briyani n murtabak kat zam zam tu... menggoda betullah tengok gambar nih :D

    ReplyDelete
  14. terus rasa lapar tengok mende2 ni sume...adeh!

    ReplyDelete
  15. Meleleh sudah air liur sy ni kak hehehe...sup merah tu tesangatlah merah mesti sedap kannn...jalan2 cari makan :-)

    ReplyDelete
  16. sdak sdak blako kak weh...mnitik air liur kt keyboard neh hahaha tp sup merah tu mnyeramknlah haha

    ReplyDelete
  17. Masa saya gi spore ari tu, tak sempat makan sup merah tu...sedap ke kak ? Pas tu tak sempat ke Mustafa Center tu. Harus tak pergi lagi ke spore utk cover tempat yg tak pegi lagi tu? He he he...

    ReplyDelete
  18. Sedapnya mkn2 pengsan patik tgk kerang!

    ReplyDelete
  19. Tengok makanan malam buta ni buat Chik Na lapar plak... hi hi hi

    ReplyDelete
  20. aine
    kalau tengah lapar, mmg semua teringin nak makan kan :)


    fatin
    dalam uss mmg ada makanan halal tapi price dia mahal le sikit...tp ok le daripada x de :)


    leez
    akak rasa tak puas kat spore hari tu...byk tmpat x sempat jelajah :)


    mulan
    akak suka martabak rusa tu :)


    achik erna
    sup tu...bewarna merah unk ada kelainan ..katanya :)


    Ros
    Alamdulillah senang nak cari mknan halal di Spore :)


    dinas
    hihi..bila mkn x ingat diet :)


    anitaare
    wsalam
    martabak rusa tu..best...suka :)


    zaila
    best kat uss :)


    yanti
    akak pun rujuk blog kwn2 sbelum pergi :)


    bui
    dim sum tu memang lazat :)


    lady ayu
    martabak rusa tu mmg best :)


    zarin
    kat KL ada jual tak ye martabak cam gitu?


    nuwairani
    akak tengok roti kat rumah nani pun jd lapar jugak...huhu



    mas
    sup merah tu..teman blogger kita (leez) yang rekemen kan :)


    SSL
    hihi seram kan...merah menyala :)



    rozita
    akak pun byk tempat yg x sempat pergi...x cukup waktu :)



    hanis
    kat jepun ada tak?


    papa mifz
    jalan2 cari mkn :)

    ReplyDelete
  21. chik na
    lama x dengar khabar chik na :)

    ReplyDelete
  22. salam Kasih,
    wah dah sampai SG ye, next time jika nak ke SG tag Mummy ye, ada banyak tempat makan yang sedap dan harga yang murah sedikit tau, di kawasan housing estate sapertti di Changi village, Geylang, Down Town East, West cost, Even Changi Air Port pon jika pandai cari ade terselit tempat makan yang murah jangan takot banyak tempat makan halal.................di sini :-)D

    ReplyDelete
  23. wah nice info
    halal murah, klop tenan
    thanks sob infonya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...