Thursday, 2 February 2012

Mustafa Centre & Shopping di Singapore


Balik dari USS..kami menuju ke Mustafa Centre yang di buka 24 jam ni. Terletak di Syed Alwi Street. Memang besar dan macam-macam ada. Cuma kurang selesa sebab terlalu ramai orang. Ramai orang India.Parking agak susah..kami parking di bangunan sebelah..ternyata kosong.Cuma kena berjalan kaki je lah sikit.

Macam-macam ada. Yang syoknya satu level tu cuma ubat-ubatan saja. Ubat-ubatan OTC (over the counter) yang dapat dibeli tanpa prescription Pak doktor. Ralit melihat.


dan sudah tentu bahagian ini menjadi kesukaan ibu-ibu :-)

corelle pun ada tapi tak check harga pun sebab dah beli di Rantau Panjang tempohari.


Dalam berhati-hati....terbeli juga set pyrex ni sebab berkenan dengan colournya yang kebiru-biruan itu.
Pastu ada cover pulak. Harganya SGD 59.90 lebih kurang RM 144.00.
Waktu tu akak tak kisah dah... mahal ke tak sebab dah berkenan...tapi akak rasa, murah dah kan.
Akak dah lama tak beli pyrex ...last beli waktu kat Bradford dulu...lama tu.
Waktu tu kedai pyrex dekat je dengan rumah.So memang dapat beli pyrex dgn harga yang murah.

lepas tu terbeli yang ini pula...tanpa cover....SGD 15.90  lebih kuang Rm.38


dan beli acuan silicone ni satu bulat satu 4segi. 
Dah try dah buat kek....hihi

Dengar cerita di sini terkenal dengan perfumenya....satu level penuh dengan perfume. Macam-macam ada.
Ini di blok sebelah kanan. 

dengan itu terbeli lagi dua wangian ini.

di sekitar Musafar Centre ada banyak kedai kamera...waduhhhh...murah weh berbanding kat Malaysia. Terpersona.
Akak beli lens aje

lens ni SGD 175

Ada Lembu Road tauuu kat sini :-)

Pemandangan waktu malam....banyak restoran muslim kat sini...kebanyakan restoran mamak.

Sekitar sini ada Masjid Angullia...kami solat jamak zohor & asar disini.

Untuk souvenir akak beli di Lucky Plaza....di Orchard Road.
Memang di sini banyak kedai souvenir.


T-shirt


Fridge magnet :-)

Di  Orchard Road memang tempat shopping....macam-macam ada. 
Kami nak ke Bugis St. tapi tak kesampaian sebab dah keletihan.
Rasanya 2 hari di Singapore tak mencukupi....banyak tempat yang kami tak sempat lawati.


Klik sini untuk entry Universal Studio Singapore.


keep smiling :D





42 comments:

  1. Banyak yang "ter"beli tu, kihkih! Beli benda yg memang dipakai, apa salahnya, memang berguna :)

    Menarik sungguh, suka saya baca :)

    ReplyDelete
  2. bestnya bershopping kat sana....tetiba rasa nak gi minggu depan hahaha.

    jeles tgk org tu duk beli pyrex dan mcm2 lagi kat sana....nak jugakkkk.

    ReplyDelete
  3. adeh! ini baru akak yang pegi...kalo nani yg pegi, konfem dh kosong poket tu ha...murah sangat dh pyrex kalo harga mcm tu....adeh! bestnye!

    ReplyDelete
  4. waahhh.. bestnya menjamu mata.. akak.. kenzo flower tu pon chek suka gak.. :))

    ReplyDelete
  5. Saya tak sempat ke Mustapha center masa pegi Spore ari tu. Macam best jer tempat tu. Orang kata perfume yg branded punya murah. Iye ke kak ?

    ReplyDelete
  6. slm kak..bestnyer jln2 s'pore..pernah sekali sampai masa bujang2 dulu ada kursus...shopping sakan akak

    ReplyDelete
  7. bleh shopping sakan ni ... x der ke souvenir utk nureen hehehhe ;p

    ReplyDelete
  8. salam~

    kak berapa harga fridge magnet dgn t-shirt kat Lucky Plaza tu ye? yg 3=$10 tu utk t-shirt ke fridge magnet? kalau t-shirt murah lah..hehe

    souvenirs kt sini lg murah ke kat Bugis Street? sebab saya akan bertolak ke Singapura esok. jadi nak tau lah jugak sebelum pergi kan.. hehe

    http://kairulizwan.wordpress.com

    ReplyDelete
  9. heaven la shopping kat sana
    nak terjah gak la nnt if sempat
    mesti x sedaq wallet makin kempis waktu gi situ kan

    ReplyDelete
  10. best nye mustafa centre tu kak.. igtkan kedai makan rupanya shopping heaven..

    tak salah saya kalo pyrex tu kat sini pun RM200 lbh.. mmg berbaloi2 la akak bershopping :D

    ReplyDelete
  11. OMG... jeles hokey dgn pyrex tu! nak jugek..... baru plan nk ke singapore..tapi tiket yg i beli g phuket plak! nak g nak g!

    ReplyDelete
  12. banyak shopping kak...geram tengok periuk bergantung..

    ReplyDelete
  13. woooaaahh.... terlompat2 rasa nak pi spore.. nak beli itu acuan silicone utk buat kek...

    ReplyDelete
  14. bestnyer kak..yg paaaling best semestinya bab shopping..
    bila la lia nk sampai situ..mcm la jauh sangat kan..huhuhu

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Kak Kasih,
    Waaaaa bestnya dapat shopping2 S'pore, kalau saya kat situ mau berjam dibuatnya bila asyik dok belek pinggan mangkuk yang murah dan cantik2....

    ReplyDelete
  16. dinas
    ter beli sebab tak rancang pun nak beli...hihi
    biasa le femfuan :)


    leez
    ala leez kan boleh selalu pergi sebab ada sedara kat sana...akak nak ikut boleh?


    nani
    tu le, kita pempuan memang mcm tu kan...suka soping...hihi



    hann
    akak pun suka sebab wangi dia lembut je... :)



    rozita
    murah sikit dari Msia :)
    ada yang murah byk...tgok brand .



    ida
    kalau tak de USS...sure akak tak sampai lagi. Akak pun dah lama tak kesana...waktu kecik dulu je sering pergi sebab pakcik kerja kat sana.



    nureen
    ada2..nanti email akak..
    kasihredha@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. khairul izwan
    thanks singgah ke sini :)
    harga T-shirt tu memang SGD 10 untuk 3 helai. FM pula SGD 10 untuk 5 FM. Semua kedai hampir sama je...dimasjid sultan pun harga sama.
    Akak tak sempat ke bugis st.



    lady ayu
    memang kempis ayu...tambah2 nilai matawang dia lebih tinggi dari kita,



    yanti
    kira murah lah kan .



    bulat
    nak ikut gi phukeettttt ....!!!!



    ucu
    memang geram ucu...kalau boleh hangkut...nak hangkut je semua...hihi



    mulan
    kat ikea pun ada mulan acuan tu...harga pun berpatutan juga...baru tgok semalam :)



    Lia
    best soping ...yg tak bestnya duit habis...hihi

    ReplyDelete
  18. watie
    yang palng best kat bahagian tu lah kan...duk membelek2...hihi

    ReplyDelete
  19. papa mifz
    mana ada sakan...sikit je tu...budget...sebab poket nipis...hik3

    ReplyDelete
  20. wahh kak.mustaffa centre tu mmg terbaikk laa tapi saya pun tak penah smpai lagik..kekek..isk, buleh rambang mata tgk corelle & pyrex gini:)

    ReplyDelete
  21. kasih..memang kena peri lagi nampaknya ni..he he
    biar kasih puas meronda singapore..
    acik memang dah lama betul tak pergi..masa belum kawen je kerap pergi..kalau pergi rasanya mau sesat..

    ReplyDelete
  22. maya
    tp kat Mustafa tu ramainya orang...lemas...hihi...dlm lemas2 boleh juga capai pyrex tu..hihi



    kak erna
    ingat kena pergi lagi le kak..byk tempat yg belum sampai :)

    ReplyDelete
  23. seronok membeli belah,kan.bnyk pilihan.klu pndai cari,spt t-shirt, baju2, harganya masih murah wpun dollar s'pura..

    ReplyDelete
  24. Amboi...banyak shopping=)

    Saya kalo p mana2 mesti nak cari FM=)))

    Wajib beli FM=)

    ReplyDelete
  25. AMBOI..SERONOK SAKAN AKAK MELANCONG YER..BEST BETUL SHOPPING..KALAU BAWAK BYK DUIT,MMG TAKLEH TAHAN NAFSU 'TERBELI' TU..HEHEHE

    ReplyDelete
  26. kalau kawan2 pg sgpore mesti sebut2 mustafa centre ne

    ReplyDelete
  27. sal
    betul tu
    ada barang masih murah di sana.


    aine
    sama le kita..
    sama geng collection FM :)


    Bui
    akak dah insaf dah....hihihi



    baby mama arief
    tempat ni buka 24 jam, bila2 je boleh pergi cuma ramai org je :)

    ReplyDelete
  28. Mmg syok eh sopim kat sana.. I like I like...

    ReplyDelete
  29. hanis
    gi spore masih boleh sopim...waktu gi jepong, dok leh nok sopim...mahal do'oh...hihi

    ReplyDelete
  30. hi kak...waduh waduhhhhh sy tgk ni pun dh rambang mata gak... bestnya kak shopping2 je :)))

    ReplyDelete
  31. bila dah travel nih.. mmg x dpt tidak pasti ada 'ter' sana n 'ter' sini kan akak..

    nway, semua yg 'ter' tu, mmg menarik..
    =}

    ReplyDelete
  32. ni betul shopping! beli pyrex kat uk x rasa mahal sbb byr guna pound. bila beli kat msia terasa pulak mahal. hehe..

    ReplyDelete
  33. mas
    kat sana ada yg murah dan ada yg mahal...so soping yg murah2 aje mas :)


    Fatin
    memang yg "ter" tu... memang x plan nak beli pun...biasa le femfuan :)

    ReplyDelete
  34. asmara
    tapi pyrex di uk memang murah walaupun dah di tukar ke RM...tambah2 bila ada offer :)

    ReplyDelete
  35. salam kak

    tq share info ni.so esk bila pegi blh guna info ni.yg best dn BEST tu dah sure rambang mata nak beli FM!!! hihi...

    ReplyDelete
  36. seronok kak berjalan-jalan dan ber shopping shopping ,lamanya saya tak pergi sana last sekali tahun 80an masih beringus lagi heheheh

    ReplyDelete
  37. salam kak kasih cayang,

    banyaknya 'terbeli' tu..huhu

    paling berkenan fm tu banyaknya....

    minta satu :D

    ReplyDelete
  38. chempaka
    mmg best giler time memilh fm tu :)


    chik mimi
    sama le kita...dah lama akak x ke sini...waktu kecik dulu je :)



    ati
    boleh2 :)

    ReplyDelete
  39. Waduh2 banyaknya akak membeli hihihi

    ReplyDelete
  40. baju i love singapore tu di mana ye? Lucky Plaza or Orchard Road?
    nak pergi carik esok!!! sbb esok nak bercuti ke Singapura! hehe....

    pefume tu harga berapa SGD?kat Mustafa kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah disini FalsHa..
      Baju i love spore tu dimana2 pun ada..di sekitar Masjid Sultan di Arab Street pun banyak...harga pun lebih kurang sama saja.
      Tapi auntie beli di Lucky Plaza..yang terletak di Orchard road :)
      Kat Mustafa satu blok tu..jual perfume aje...harga berbagai, lebih murah dari Msia :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...