Monday, 12 March 2012

Hari Minggu lah segala-galanya



Ku beraerobik ....you!!! Jangan pengsan dulu...ini gara2 ajakan dari Kak Ja jiran akak(jiran dari kampung sampai le sekarang pun masih berjiran.). Beria-ria Kak Ja mengajak hingga tak mampu ku tolak....huhu...habis sakit-sakit badan lepas tu you...sebab dah lama tak bersenam. Tapi ok lah berfeluh-feluh...buang lemak. Gambar kena blurkan takut kena saman....hihi


Tak ganti baju pun lepas aerobik...baru ingat ada appointment pedicure...nak potong kuku kaki sendiri agak seksa sebab banyak spare tyre kat perut...lagi pun kat sini murah je. 


Amoi ni tolong potongkan...potong cantik2 yer Moi
Bila kuku dah bersih, baru rasa best.


Pastu breakfast dengan half boil egg dan secawan kopi susu...branch sebenarnya dah pukul 12 baru nak makan pagi.




dannnn....roti bakar kaya + butter

Kak Ma dan Inn (anak buah) singgah kejap so cuma ini yang dapat di masak waktu tu...cepat di masak dan cepat di makan.....cekodok jagung. Karipap tu Kak Ma yang bawa :)

makan cekodok ni...kenyang wehh
sebab ambo makan banyak
Kak Ma dan Inn makan sikit jah

petang...hujan lagi...angin sejuk menerpa masuk ke rumah menjadi udara sangat lah nyamannya.
Ambik peluang basuh garaj time hujan ni...nak saja2 mandi hujan nanti jiran kata...aikk ape kena nih?
Kalau basuh garaj...ada le alasan mandi hujan kan .

Thai Refleksologi

petang dah mula rasa sakit -sakit badan...dah lama tak aerobik camgini le jadinya. Call tempat urut yang biasa akak pergi tapi appointment full kat sana...so cuba le dekat rumah...Thai refleksologi. Best...pakcik pun buat sekali sebab ada tukang urut lelaki.




keep smiling :D
tokyo..feb 2010


36 comments:

  1. amboiii...sebok bebenor tu kak.. alaaa bestnya berurut.. macam teringin pulak..sengal segala badan dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berurut ni memang ketagihkan
      akak suka refleksi di tempat org buta :)

      Delete
  2. Seronoknya hidup Kasih.... cantik....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebahagiaan saya cuma pada hari ahad saja amie
      selebihnya kerja dan kerja..
      hari ahad misti diisi sepenuhnya :)

      Delete
  3. Rajin sungguh beraerobik, bagus untuk kesihatan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru sekali je...itu pun dah sakit urat huhu

      Delete
  4. best nya dapat aerobic..

    kopi & roti bakar..!! sangat suka.. cucut udang dll pon semua sedap..

    saya tak perlu pi kedai potong kuku, sebab saya gigit kuku dari kecik lagi.. habit yg susah nak stop.. geram jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak akak yang ke 2 punya habit gigit kuku waktu kecik dulu
      sekarang dah tak kot

      Delete
  5. Wah....bestnya aerobik;)

    msim ujan ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiap petang hujan
      tapi bila hjan udara jadi segar :)

      Delete
  6. Salam Yong,

    Ek eleh, dah bersenam sedap-sedap jer makan. Arrrgghhh sedapnyer bekfast tu, telur separuh masak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      hihi...buang lemak sikit jer
      pastu menternak lemak balik

      Delete
  7. Haha comei la kak kasih nii..lepas aerobik tayang lak makanan..perghhhh sedap nampak halfboild egg tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aerobik nye sikit
      makannya banyak :))

      Delete
  8. aerobic..lama dah tak beriadah camni...

    salam knal...folo sni..jemput singgah n folo tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah sini :)

      akak pun dah lama tak bersenam
      pastu mula le sakit2 badan :)

      Delete
  9. bestnya akak manja2kan diri...mana satu akak dlm gambar masa aerobic tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak de dlm gambar tu
      sebab akak yg snap pic tu :)

      Delete
  10. bnyknya aktiviti hari minggu yg menyihatkan badan..alhamdulillah lebih peka..lebih sihat, lebih ceria....insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. di usia begini...mmg ingin hidup sihat dan ceria.
      Rugi kalau stress kan :)

      Delete
  11. assalam kak kasih..wah..padat sungguh jadual ye..hihi..kak..kat mana pedicure tu?boleh tunjuk tempatnyer nnti pada dil...(tapi x taulah thun bila eden ni balik?hahaha...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kerja 6 hari seminggu
      cuma hari ahad le semuanya nak dilakukan
      segala2nya :)

      pssttt nanti kalau dil balik akak kasi alamat pedi tu

      Delete
  12. rindu ngan kakak2 jiran ayu kat mesia
    dulu nak buat apa semua ajak ai gak

    hamboi bermanja betul siap amoi tlg buatkan kuku....nanak jugakkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali jek bermanja dgn amoi tu :)

      Delete
  13. sesakali main hujan ape salah nye kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka main hujan

      ingat waktu kecik2 dulu :)

      Delete
  14. haha akak kasih nih mesti dah lama tak mandi hujankan..saja2 cuci garaj buat saya gelak..teringat dulu sy pun saja2 nk cuci kereta padahal nk mandi hujan..ade ke org basuh kete dlm hujan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat waktu kecik2 dulu selalu mandi hujan :)

      Delete
  15. wah kak.. bestnya ber exercise pas tu penat terapi the whole body pulak.. all in one day.. best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma hari ahad sajalah unk segala2nya
      setelah penat bekerja 6 hari seminggu :)

      Delete
  16. isyh syok banget tuh aerobic scara bjemaah. ooooo main hujan ye oooooo. akk cunlah gmbar kt tokyo tuh, ada gaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat le berfeluhh
      buang lemak2 degil :)

      Delete
  17. assalam kasih..bersemangat beraerobik tu.
    mula2 sakit badan tapi lama2 nanti mesti ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 begitu lah kan kak..
      supaya makin mantap :)

      Delete
  18. Replies
    1. berurut memang best
      dapat santaikan diri

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...