Sunday, 18 March 2012

Anak Angkat




 makanan, cat litter, syampu dan penyeduk faeces 

Sejak ada anak angkat yang belum bernama ni...semua kat rumah ni (macam le ramai) sibuk dengannya.
Kalau gi shopping pun mesti ingat dia.
Hari tu beli litter tempat dia buang air...supaya tak berbau (kalau dah nama faeces ...mesti le berbau ) 
at least kurang le sikit kan.
Penyeduk faeces ni pun berguna juga...untuk buang faeces tu ( ini kerja abang angkat...hihi)
Makanan dan syampu pun beli juga.

Ayah angkat dan abang angkat dah bawa jumpa vet...vet cakap umurnya baru 3minggu so tak boleh mandikan dulu. Mak angkat tak sabar nak mandikan supaya wangi.
sabar  ye mak angkat
dari pakcik google

 sebelum ni cuma suap pakai sudu...
ayah angkat beli ni untuk lebih senang unk menyusu.

dan juga susu ni :)

 Sekarang dah lebih sihat dan tak mengigil-gigil macam first time jumpa hari tu. Baca kat sini.

 bermata kelabu...abang angkat tetap bermata hitam :)
Abang angkat sanggup balik, nak tengok adik angkat baru.

 sebesar selipar mak angkat...
terimakasih pada yang memberi idea nama...
termasuk anak buah akak yang sms...kasi idea nama pada kitty ni.
Namanya telah di beri mulai hari ini....PUTEH namanya.
Welcome to our family PUTEH.




keep smiling :D
breakfast pagi tadi
roti canai telur dan teh panas 










50 comments:

  1. Alahai...seronoknya....

    sy masih x dpt anak angkat lagi...

    mulia, pelihara bintang mcmtu..makhluk allah jugak kan=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian waktu first ambik tu..
      sekarang dah ok dah :)

      Delete
  2. wah banyak persediaan utk puteh ni..nanti puteh mesti makin comel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 begitu lah kan
      semoga tumbuh sihat :)

      Delete
  3. Alalalala suci murninya... tido sama tak hhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum boleh tidur sama2
      takut terpenyek nanti :)

      Delete
  4. bertuah Puteh disayangi ramai ahli keluarga angkat!

    ReplyDelete
  5. mudah-mudahan kehadiran anak angkat baru, menambah2 ceria lagi suasana sekeluarga yg memang dah ceria..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin YRA
      terima kasih doanya sal :)

      Delete
  6. Comelnya Puteh kak.. Sesuai dengan nama dia.. Jaga anak bulu macam jaga baby kan hehe.. Arri n molly kimsalam kat puteh.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mcm baby je kan
      hari ni adik dah start sekolah
      dah tak de sapa kat rumah..
      risau je ni..takut puteh lapar
      sebab dia tak tahu nak minum sendiri lagi
      harap dia ok.
      puteh kirim salam balik kat arri dan molly :)

      Delete
  7. bertuahnya si puteh dapat keluarga angkat yg sangat penyayang...kak rose ni takut kucing... lagi kalau malam2, nampak mata bersinar tu mmg seremmmm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak...kalau malam2 seram tgok mata dia.
      Mata puteh kelabu kebiru-biruan :)

      Delete
  8. assalam kasih..comelnya comelnya putih..beruntung dapat anak angkat yang tersangat comel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulu dia memang cantik kak
      tak sabar nak mandi kan dia :)

      Delete
  9. Alala..comelnya si puteh..geram tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik...rugi orang yg buang tu
      kesian dia

      Delete
  10. sure lepas ni baby puteh akan membesar bagai johan...bertuah kamu puteh dpt family angkat yg sayang sgt kt kamu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin
      sebenarnya kami yg bertuah dapat puteh :)

      Delete
  11. Seronoknya anak angkat dia dapat keluarga angkat... murah rezeki keluarga angkatnya insya-Allah.

    ReplyDelete
  12. alahai comelnya tgk si puteh ni kak..cute jer mukanya.semoga kehadirannya akan murahkan rezeki akak sekeluarga.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin YRA
      thanks doanya nieza
      akak suka tengok mata dia...kelabu kebiru-biruan.
      Kesian dia...sure rindu mak dia kan.

      Delete
  13. ohh sama dgn anak mas di rumah kami,diberi nama montel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. puteh kirim salam dengan montel :)

      Delete
  14. hi puteh chomel! geram tak sabar nak tengok dia membesar. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah semoga menbesar dgn sihat :)

      Delete
  15. love...love...love....PUTEH....sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puteh nak berkawan dgn kucing2 kat rumah yati ...boleh?

      Delete
  16. hai puteh!!
    awak ni comel lah!!

    jgn notti2 tau duk ngan family angkat tu...
    dorang layan awak dgn baik, nnt doakan kesejahteraan family ni ye puteh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah
      thankiu auntie wahida :)

      Delete
  17. Untung anak angkat tu dapat keluarga angkat yang penyayang.

    kat belakang rumah kakcik ada dua ekor, warna kelabu. Cantik. Tapi kakcik tak bela, cuma bagi makan je. Mereka masih ada ibu dan 'keluarga'. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar pahala nya tu kak..
      kasi makan pada kucing2 yg tak bertuan
      Kcing kan binatang kesayangan rasulllah

      Delete
  18. Puteh sangat bertuah dapat keluarga angkat yg sangat sayang pada dia.

    Rupanya kitten macam tu tak bleh mandi eh? Saya baru tau ni. Tak tak, saya tak pernah mandikan, saya penakut kucing, hehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo oo takut kucing yer...hihi
      puteh baru nak salam dgn auntie dinas :)

      Delete
  19. Kak Kasih...comelnya sb kaler putih suci gitu...bubuh nama boboiboy..hehehe

    ReplyDelete
  20. hi puteh... stay healthy & dont be noti tau..

    waahh... puteh bertuah dapat keluarga yg amat penyayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami yg bertuah dapat putih sebenarnya :)
      ada aktiviti sikit kami sekeluarga

      Delete
  21. HI PUTEH..SELAMAT BERKENALAN DGN AUNTIE BUI..HEHEHE

    ReplyDelete
  22. comelnya anak angkat akak...sesuai namanya puteh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulu dia putih...ekornya kelabu
      dan bermata kebiru-biruan

      Delete
  23. Nak gak anak angkat yg kawaii gini
    Comey giler neko akak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap makin besar makin sihat kan :)

      Delete
  24. kak comelnya anak angkat.. mesti dia cepat membesar sbb sume bg perhatian kat di aje :D nampak gaya mcm dah jaga anak sendiri plak..

    ReplyDelete
  25. salam kak

    saya pun sejak kwin dgn pakwe ni,sejak tu lah kami ada anak angkat.dia suka kucing.sampai kalau dia baring,kucing mesti datang jilat ampit dia...huhu..saya? cukuplah menjadi gurdian-jaga mkan,jaga masa dia g klinik,kemaskan pojek dia kt toilet.tp bagusnya kucing ni,memang tdo sama ngan kita org.klu kita tk bngun,dia pun sama tk bangun.skrg ni klu org tanya anak bpa? ada 2 orang tmbh 2 ekor...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...