Wednesday, 28 March 2012

Box of Cakes from Zarin & Nasi Ulam


Balik dari kerja...ada box putih berikat reben...dah agak from Zarin coz Zarin dan sms before...cakap nak hantar something pada akak.



Bila buka....wauuuuu....
terpaku seketika...kagum.
Cantik dan rapinya decoration cupcake & pies tu.
Pastu satu-satu akak makan...sedapppp sangat-sangat. Akak suka cream tu...lazat.
Highly recommended.
Thank you Zarin...Love you...hug3

Nasi ulam

Pagi hari tu makan ni untuk breakfast...setelah hantar adik ke sekolah dia di Bandar Baru Bangi.
Biasanya adik naik bas kat area perumahan kami saja...tapi pagi tu dia nak kami hantar. Takut lambat katanya.
Sebab ada perlawanan bola antara sekolah...so kena naik bas ke sekolah tersebut pagi-pagi lagi.
Dia bukan main pun...just jadi tukang sorak je
Yang penting semangat ...hik3


Restoran Nasi Ulam Bandar Baru Bangi

Adik dan PuteH

Dah hitam legam dah...asyik berlatih sukan ajer.
Merentas desa dapat no 73 (uwaaaa) dari 300 student.
Jadi le...asal ada semangat kesukanan...kan..kan


keep smiling :D 
 adik tengah kasi makan kat PuteH



66 comments:

  1. oh akak, makan cupcakes & nasi ulam (nasi ulam & nasi kerabu tu berbeza ke akak?) tu, ingat2lah adikmu di sini...uwaaaaaaaaaaa...!!! by the way cantik sungguh decoration cupcakes tu, tgk pun dh tahu cake2 tu sedap kan akak...caya lah zarin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je nasi kerabu dan nasi ulam..
      dan kenang akak waktu mkn nasi arab kat sana ye...uwaaaa jugak :)

      Delete
  2. nak satu cupcake tu boleh? sedapnya telan air liur jelah...

    alahai...nasi kerabu tu....suapkan sikit kak kasih huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis dah mas...
      mai sini akak suapkan..hihi

      Delete
  3. Nak nak...sedapnya keke..

    Nasi ulam n nasi kerabu? Adakah sama kak?

    Wah, makin comey siputeh. Rajinnya adik melayan putih;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je nasi kerabu dan nasi ulam :)

      Delete
  4. Bestnya dpt kek free air tgn org lain. Hehe.. Eh free ke kak? Serkap jrg je nih. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. free
      zarin kasi akak rasa
      tapi zarin ada buat tempahan gak
      memang sedap :)

      Delete
  5. ehehe saya baaru je wat enty pasal whoopie pies tu kak :D
    kat mana rest nasi ulam ni kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat downtown bandar baru bangi,
      dulu sedap sekarang nasi kerabu dia kurang sedap sikit.

      Delete
  6. Fulamakkk mai sini teringin pulak cupcakes tuuuhhh! Haisy..

    No. 73 pun ok, masih bawah 100 lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedappp sgt

      hihi...kalau adik baca ni sure dia akan kata...thanks for support kak dinas :)

      Delete
  7. Alahngkah untungnya dpt sekotak kek dr Zarin tu. Best best :-). Memang nampak sgt2 sedap!
    Dah lama tak makan nasi kerabu and dah lama I mengidam nak makan nasi kerabu but malas betul nak buat, hehehe.
    My daughter Miss 8 tu pun samalah lebih kurang dgn Adik, bila masuk walkathon or cross country, dpt nombor akhir2 aje.
    Takpelah kan, asalkan dia sentiasa bersemangat nak bersukan, hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang beruntung dpt kek dari zarin ni...sebab sedappp sgt :)
      semangat tu yg penting tu...kadang2 terlebih semangat...ok jugak le, kalau dia x aktif risau jugak...takut obes...sebab suka makan.

      Delete
  8. cupcake tu sgt cntik Dan tentunya sdp mcm akak ckp... neko chan yg comel... teringn nk pgg jugak..l

    ReplyDelete
    Replies
    1. neko chan tu kucing ye...agak je nih
      memang manja sangat..

      cupcake tu memang sedap, tambah2 ada cream cheese lagi le lazat :)

      Delete
  9. Alhamdullilah Kak Kasih dpt rezeki drpd Zarin. Skarang jugak sy nak ketuk pintu Zarin mintak my share hehehez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zarin sure senyum baca komen dari you ni...hihi
      kalau dekat akak sure zarin akan hantar kat anie juga :)

      Delete
  10. Salam Kasih... jom kita berjumpa2an di BBB (rumah Dato' LF) pada Ahad ini, nak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak..
      Datuk LF tu blogger juga ye kak?

      Delete
  11. ehem2... hat nasi tu menggoda abes la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni kurang sedap sikit le zalia berbanding dulu...dah tukar tukang masak kot

      Delete
  12. Bestnya kak, tapi saya lagi berkenan kat nasi kerabu tu. hehehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan nasi kerabu ni kenyang sampai petang

      Delete
  13. alamak.....tengok gambar makanan...terus rasa cam lapar (*_^)

    ReplyDelete
  14. dapat no 73 drp 300 student ok sgt lah tu kak...

    kalau saya yg merentas desa, mesti dpt no 299 drp 300 tu...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahida kira ok gak 299
      akak langsung x dapat no
      sebab pengsan di tengah jalan...hihi

      Delete
  15. alalal comei nye puteh..geram nye..

    kak takleh thn lah tgk nasi ulam/kerabu tu..sy suka minta sambal lebih..gaul2 dgn nasi..perghh mcm nk tmbh lg..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau gaul semua ...sedap kan
      akak suka makan dgn ikan celup tepung :)

      Delete
  16. akak plak pos mai kat cini hehehe.. sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak takut..bila sampai penang kek tu dah tambah satu lagi perisa..hihi

      Delete
  17. baiknya zarin. cupcake dia tu gulp3x tngok pon dh trasa ksdapnnya

    nasi ulam pon gulp3x gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang zarin baik
      selalu kasi akak kek..
      akak pula segan nak kasi pada zarin
      takut tak sedap.

      Delete
  18. red velvet! cream cheese! nasi ulam!!! fengsan...

    anak saya pun dah hitam legam berkilat kulit muka tu gara2 main bolaaaaaa je tahunya... dah le pakai bedak malas, geram sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang fengsan

      diaorang ni agaknya tak kisah kalau kulit hitam legam...maknya yang risau :)

      Delete
  19. terror tu dpt 70 dpd 300...
    biar hitam tapi tetap manissss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau adik baca ni sure kembang kempis hidung dia :)

      Delete
  20. bestnya dapat jiran yang pandai baking:)

    ReplyDelete
  21. Bahagianya dapat hadiah cupcakes yg comei comei tuu.. untung kak kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki akak dpt rasa kek yg sedap2 tu :)

      Delete
  22. terlioq nyer tgk cupcake tu akak
    tgk pow dah tahu sedap sgt
    omg oh nasik ulam dah berthn x makang ni ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah duk sana tak de orang jual...
      kalau nak makan kena gi rumah as (asmara) :)

      Delete
  23. yumm...nampak pun sedap kak
    zarin tu ada blog tempah kek kek kak?
    minta add :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. atie
      zarin mmg buat tempahan..
      contact no ada di
      http://maryambytes.blogspot.com/

      memang sedap...highly recommended

      Delete
  24. AMBOIIII..CUP CAKE TU BUATKAN BUI TERLIUR JER..HUHU..

    BLOG AKAK NI AGAK SLOW LOADING NYA
    BUI CUBA TIMBANG BLOG AKAK - 307.75KB KAK

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bui..
      nanti buat toturial pasal ni ye bui

      Delete
  25. bestnya kak dapat cupcakes! puteh dah makin cergas ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best
      zarin pun ada buat tempahan...kalau nak tempah
      contact no di sini
      http://maryambytes.blogspot.com/

      puteh dah aktif dah sekarang

      Delete
  26. Haaa.. tu dah dpt nasik kabu doh.. so dok payoh la saya belanja hahaha :P

    Alalala manje nye si uteh tu.. penyek kang! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak nak dekdaa belanja nasi belauk ike ayo...hihi

      Delete
  27. Assalamualaikum,
    Lamanya tak makan cupcake, terliur kita dibuatnya, nasi ulam pun ada.....Kat rumah saya sekarang dah ada berekor ekor anak2 dan mak kucing....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyaknya...
      jaga baik2 ye..kucing adalah kesayangan rasulullah :)

      Delete
  28. KAK..CUBA AKAK TENGOK ENTRY NI..KAT SITU DIA ADA CAKAP BEBERAPA SEBAB KENAPA BLOG JADI BERAT..

    paksuhashim.com/sebab-punca-blog-berat-lambat-loading/

    BUI PUN DLM PROSES NAK MERINGANKAN LAGI BLOG BUI NI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanksssss bui
      love u

      akak dah baca...
      nanti bui pun jgn lupa buat toturial pasal nak ringankan blog ye

      Delete
  29. Nasi Ulam tu bukan Nasi Kerabu ke Kak Kasih...lebih kurang jek..

    ReplyDelete
  30. puteh dah besar sikit......suka tengok bulunya yg putih..
    cantik2 cupkek dan pies tu.nak satu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis lah sal :)

      puteh dah lebih aktif sekarang ni

      Delete
  31. Replies
    1. zarin sure dengar tangisan itu
      nanti zarin hantar ke kerteh...hihi

      Delete
  32. ok saya belanjo.. akak byr deh he he heeee!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...