Friday, 30 March 2012

Cepatnya Masa Berlalu..

 
Adik dah 14 tahun dahhh   pada 28.3. 2012...rasa kejap je masa berlalu.
Lambat update  sebab sejak dua menjak ni penatttt sangat...nak tidur awallll jerr

Langkah yang pertama...yesss

Adik dah lebih tinggi 1.5 cm dari ummi sekarang (ayat tak nak ngaku kalah)...suka sangat dia . Sekejap-kejap ukur ketinggian...perbandingan dengan ummi.

Alhamdulillah adik jarang demam..atau sakit. Kalau demam cuma sehari je...paling lama pun dua hari.
Kalau demam ...tak selera makan hingga tokmi risau sebab biasanya berselera ajer.
Memang tak cerewet makan...semua ok .
Allergi pada lapar...muhaahaha
Sangat cepat lapar...baru makan je...dah tanya nak makan apa lepas ni.

  
 Dulu  agak tembam...time ni tak pandai gayakan rambut lagi..tengok le rambut dia...hik3

 sekarang dah agak slim...dilarang memuji ke-slim-an  dia secara berlebih-lebihan..ferasann nanti.



 sangat suka aktiviti seperti ini

 dan ini juga...

dan ini aktiviti mak ayah dan Aqi tatkala menunggu adik beraktiviti...panass weh..i don't like panas2 yaa

 
dan bila adik penat...dia boleh jenero atau  tidur dimana2 saja.


Birthday adik hari tu...sempat le bawa dia makan-makan. Itupun dia dah happy sakan2 sebab dia memang suka makan.


Happy birthday dik...semoga menjadi anak yang solleh, cemerlang di dunia dan akhirat, murah rezeki, panjang umur dan sentiasa sihat walafiat...amin.
Sayanggggg adik.




 keep smiling :D
 waktu tadika :)






60 comments:

  1. Happy b'day Adik...semoga doa umi buat adik dimakbulkan Allah....aminnnn...

    ReplyDelete
  2. happy birthdy.. bagusnyaaa dia tak milih maakan ye.. moga jadi anak yg berbakti.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      Thanks doanya ye
      memang adik x de masalah kalau bab makan...hihi

      Delete
  3. wah.. adik dah besar..
    meh sambut besday sesama kat sini meh.. ajak mama bawak jenjalan sini..
    weehoo.. !!

    Selamat ulangtahun. Semoga sentiasa dalam rahmat dan peliharaan Allah, dikurnikan yang terbaik dan dimurahkan rezeki. amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      Thanks doanya ye

      InsyaAllah kalau ada rezeki dan umur yg panjang nak je melawat hann kat sana :)

      Delete
  4. Happy besdey adik. Moga jd anak yg soleh dan membanggakan ibu bapa. Amin..

    ReplyDelete
  5. amin...comel2nya dia....seronok melihat anak2 membesar di depan mata. moga sentiasa sihat dan ceria serta menyenangkan ayah & umi-nya

    ReplyDelete
  6. happy birthday adik.. moga menjadi anak yg soleh & berjaya dunia & akhirat..

    ReplyDelete
  7. Selamat hari ulangtahun kelahiran, Dik. Semoga mendapat kejayaan di dunia dan sejahtera di sana. Amin.

    ReplyDelete
  8. Selamat ulang tahun adik, moga berjaya dunia & akhirat, adik nampak hensemmmmm....:)

    ReplyDelete
  9. hehehe... yg x leh blah tu, alergi kalau x makan...

    ReplyDelete
  10. happy birthday dik..semoga menjadi anak solleh dan cemerlang dunia dan akhirat seperti maan yang ibu inginkan.

    ReplyDelete
  11. eppey besday adik......nti minta ngan mama hadiah ek.....kak...cepat je kan masa berlalu...mula2 dari baby..sekarang dah besar sebaya kita dah :)....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak minta apa2 pun...hihi
      just makan2 je hari tu

      Delete
  12. Happy birthday adik..semoga menjadi anak yang soleh yeee...

    ReplyDelete
  13. kuikuikui....lucu pulak baca...mesti dia ni seorang yang ceria...muke pulak tak nampak sangat berubah dari kecik sampai besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waktu kecik mmg dia jarang menangis...happy aje
      tapi sekarang dia dah tak seceria dulu, dah agak pendiam...mungkin sebab dah remaja kot

      Delete
  14. Salam Kasihredha,

    Selamat hari lahir buat Adik ya,semoga dikurniakan yang baik2 saja dari Allah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      Amin
      Thanks doanya ye kak

      Delete
  15. Dr baby smpai besar, adik mmg comey...

    Erm rindu nk tgk putih;)
    kak, update la gambar adik n putih..

    ReplyDelete
  16. happy birthday.semoga jadi anak yg soleh yer.

    ReplyDelete
  17. happy birthday adik!! anak bongsu saya juga dipanggil adik (15thun) dah 161cm tingginya, 4cm lebih tinggi dari saya.

    ReplyDelete
  18. olorr...comel sgt pic adik msa kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu tu umur dia baru beberapa bulan :)

      Delete
  19. sanah helwa ya akhi...kullu enta bikhair..dari khalish n ummi..:-)

    ReplyDelete
  20. Lebat sungguh rambut dia masa baby tu!

    Hepi birthday untuk adik, semoga menjadi anak yg soleh & penyejuk hati mak ayah selalu, amin!

    ReplyDelete
  21. Happy belated birthday Adik..semoga menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia dan akhirat..insyaAllah:)

    ReplyDelete
  22. sayang adik jugak,sangat2....

    ReplyDelete
  23. otanjyoubi omedetou buat adik...

    ReplyDelete
  24. moga menjadi anak yg soleh dan sentiasa kenang jasa ibu dan ayah. happy birthday adik.

    ReplyDelete
  25. Gambar ke-4 tu dia pakai braces kah?

    Ooo ulangtahun dio.. bg adioh gapo? hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu tu dia pakai braces.
      Dia dok mitok gapo2 pong
      mok dio senyap je lah...hihi

      Delete
  26. Happy belated besday adik.

    Semoga jadi anak yg soleh, penyejuk hati orang tua, berjaya di dunia & akhirat. Dan semoga sentiasa di bawah lindungan Yang Maha Esa. Amin+

    ReplyDelete
  27. happy birthday buat adik... masa baby comel macam girl tapi bila remaja dah jadi hensem boy :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks chik na
      hitam legam sekarang ni
      asyik main bola aje

      Delete
  28. happy betday adik..moga mjadi kebanggaan keluarga..taat, soleh & cemerlang dlm hidup.

    dah besor anak teruna kecik sis ni ya..mmg makin selim..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin
      thanks ye

      shhhh...kalau dia baca, sure kembang kempis hidung dia ni

      Delete
  29. Uiii nok dia dih pakai braces?
    Dia request @ akak suruh? :P
    Dok meraung kah dia masa tu?

    Amboi mommy nya dok bg adiah lain.. sedih dia kekekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia yg nak pakai..
      tak sakit sangat..just a few week saja tak selesa pastu dia dah bleh mkn apa saja yg dia suka.

      dia dok sedih pongg...rilexxx jah..hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...