Tuesday, 20 March 2012

Facial dan Makan-makan

Hari minggu adalah hari merehatkan diri setelah penat bekerja  6 hari seminggu. Dah lama tak buat facial ni. Tempat facial ni, berdekatan rumah ajer...drive 5 minit pun dah sampai. Akak ambik pakej...so murah le sikit...akak kan suka yang murah meriah....really don't like yang mahal2 punya lah...hik3

Bestnya di belai-belai...sampai tertidur Zzzzzz...opppss silap...bunyi sebenar nya...krohhhh  krooohhh.


Sebelum gi facial sempat masak dulu untuk anakanda berdua tu..mereka request nak makan bihun ajer untuk tengahari. Senang le umminya kan. Kejap je masak dengan bantuan pembantu  chef (Aqi yang baru baik dari demam) Banyak diaorang makan you...biasa le anak lelaki kan...ummi nya pongg makan banyok jugok...hihi. Abah tak de , ada kerja (hari minggu tak aci kerja tawww).



 Ini pula breakfast kami....mamak yang tolong masakkan...baik betul mamak tu kan.




masalodeh....best
masih di kedai mamak

 dan putu mayam ni...mamak juga yang masak.


Pagi tu sempat le senam aerobik lagi...sempat le berpeluh2...kali ni bukan kerana ajakan Kak Ja...memang dengan kesedaran diri sendiri.Walaupun Kak Ja tetap call, suruh join...baik kan Kak Ja .


Putu bambu ni untuk makan petang...beli ajer.
Hari minggu...hari makan-makan sekeluarga. Hari kerja... diet balik(ayat sedapkan hati)






keep smiling :D
balik dari meeting incik husband bawa balik 
nasi kabsa kambing dari Restoran Saba...
buat dinner...sungguh best :D













56 comments:

  1. Sama la dinner kita weekend tu kak kasih. Saya pon makan lamb khabsah. Siap ngan pencuci mulut baklava kat saba restoran cyberjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mmg suka nasi arab kat resto saba ni :)

      Delete
  2. haaaa akak n the geng la yg bersenam aerobic itu hari ye? saya dok wonder siapa lah yg dok bersenam reramai tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ssshhhh...hihihi
      sebenarnya ni aktiviti kawasan kita...tp ramai yg belum tahu.
      Ajk nya kak ja (kak liza)..kak ja ni lah yang duk pujuk akak join.
      ok juga le

      Delete
  3. perghh penuh jadual kak kasih hari ahad ye.. walaupun hari cuti tapi best kan.. especially bila dapat memanja2kan badan.. i loiikkeeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak cuma ada sehari saja unk berehat dan memanjakan diri :)

      Delete
  4. Nasik kabsa tu nasik cemana?
    Apa rasa?
    Kat kelate takdok.. jakun benor saya hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi arab...lebih kurangg nasi minyak atau beriani. |
      daging kambingnya lembuttttt sgt :)

      Delete
  5. Hamboi....berarobic!

    bagusla kak, keluar peluhkan=)))
    wah...lama da saya x p sPA..st tidak tegar ke SPA..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun jarang ke spa
      tp sgt suka kan spa
      sebab dpt rehat

      Delete
  6. sedapnyer mee goreng tu...

    msti terasa segar muka lps buat faial kan... lya x pnah lagi buat facial.. sbb takut.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu buat tu rasa best sebab dpt rilex..
      cuma sedikit sakit waktu extraction

      Delete
  7. kak... bihun goreng tu nampak sangat yummy la... kebuluran di pagi hari dah lia ni... terjah umah akak leh x? kikiki

    ReplyDelete
  8. salam kak kasis cayang,

    sori lama ati tak online ni

    memang betui hari makan2 ye kak
    lama betui ati tak pi facial ni
    mahu dekat 5 tahun ...mana muka
    tak nampak tua yek...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam atie
      where are you??? lamanya x on9
      miss you lah

      Delete
  9. Sedapnye tengok bihun goreng tu. Memang sedap bila makan dengan keropok kan? Sama laju je bertambah bihun, mencapai keropok. Me likey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...sedap di makan dgn keropok.
      tak lengkap rasanya kalau x de keropok

      Delete
  10. Entri memanjakan diri dan makan2, ohhh semua sedap2! Sungguh mantap presentation bihun goreng tu, siap dengan kopok lagi, pasti rasanya pun sangat sedap. Mintak ciket, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dinas minta sikit..akak kasi 2 pinggan penuh...hihi

      Delete
  11. ishhh2..makan...naseb baek dh aerobik..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ja ajak chalk join sama...hihi

      Delete
  12. Alin ni setahun sekali pun susah nak pi facial...hehehehehe...tapi best jugak sekali sekala dibelaikan..

    ReplyDelete
  13. Salam K.kasih..wah!meriahnya hari mggu dgn pelbagai makanan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari minggu hari menternak lemak..hik3

      Delete
  14. Asssalamualaikum,
    Seronoknya bila dibelai kan. Bihun goreng tu nampak sedapla....
    Suka baca citer anak angkat kat bawah, sy sempat ada anak angkat utk satu hari jer, lepas tu dah arwah.....sedihnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      kenapa anak mati? sedihnya :(

      Delete
  15. Salam Yong,

    Baik arrr mamak tu, cer bagi no henfon dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      mamak tu tak nak kasi
      puas saya pujuk

      Delete
  16. ni yg seronok tmpt sndiri, nk makan masak sendiri boleh makan kat luar pun byk pilihan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlalu byk pilihan
      tu yg demuk tu...huhu

      Delete
  17. facial & makan2 mmg bess!!

    ReplyDelete
  18. baik betul mamak tu ye kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamak tu mmg baik
      tambah baik kalau kasi duit ;)

      Delete
  19. akak kasih. i've always love the way u 'presenting' the food.. kewl n class~

    wat facial mmg best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you FM
      akak gumbira jika fm suka

      memanggg bestt

      Delete
  20. HAMBOIIIII..BYK NYA GMBR MAKANAN...
    BUI BARU BERNIAT NAK BUAT FACIAL HUJUNG MGGU NI

    ReplyDelete
  21. dah lama x mkn putu bambu...sll beli kat pasar malam or pasar tani nun..tp dah berbulan2 bertahun lamanya tak ke dua2 pasar itu..dok layan pasar borong aje...uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah akak ni ada yg jual kat tepi jalan je :)

      Delete
  22. assalam kasih..ni yang buatkan acik teringin sangat nak ke restoren saba tu

    ReplyDelete
  23. tetiba rasa lapar bila tgk pic2 tu.. adoii tlg2.. heheeehee.... :)

    ReplyDelete
  24. Memang berterusan cantiknya hari-hari yang Kasih lalui ye... he he he hehh sebenarnya jeles pasal facial tu sebab dah lama sangat tak gi facial...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena lah menikmati hari2 kan amie
      supaya ceria selalu :)

      Delete
  25. hehehe.. imah dah 2 minggu xjog.. heheheh. berabuk kasut sukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak kuat unk ber jogging
      kalau jln kaki ok le
      jommmm

      Delete
  26. Dah lama saya berhajat nak pergi facial kak. Tapi bila weekend je, MALAS!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang..kadang2 memang malas nak keluar kan
      nak duk lepak2 je kat rumah :)

      Delete
  27. hati membuak2 nak pi spa mepa ni tapi kat sini takde yg best sangat.. nak pi pon takde mood.. tu jd malas..

    nasi kabsa...!!! nak jugak..

    ReplyDelete
  28. kat awana kijal ada tak?

    jommmm...kita lepak kat saba

    ReplyDelete
  29. bestnyer kak..saya pun lama tak buat facial sejak dok sini... musim sejuk ni kulit semua jadi kering dan perit jer rasa kalau cuci muka sendiri pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sejuk...memang kering kan.
      yg tak tahan tu...gatal2 kan

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...