Friday, 2 March 2012

Kasut dan Perut


bukan ini yang kucari...hik2...kalau pakai ni sure sakit belakang akan menyapa lagi.

Hari tu akak mencari kasut yang sesuai dengan beg tangan yang dibeli oleh incik husband.
Beg tangan tu dah lama incik husband beli....tapi masih tak guna lagi.
Nanti merajuk pulak pakcik tu....akak juga yang susah.


cari yg warna oren... 

Akak bukan jenis yang suka tukar-tukar beg tangan. Biasanya dah rabak atau putus tali baru tukar baru.
Kasut pun sama juga....nak cari kasut yang sesuai dan selesa amat lah susah.
Kalau boleh nak cari yang nipis dan ringan jek.
Kalau silap...misti sakit belakang akan datang lagi.


 Akhirnya jumpa satu kasut bewarna oren....sikit punya susah nak cari.


Lain kali harap pakcik beli le beg colour hitam ke...coklat ke ...biar senang sikit nak sesuaikan dengan semuanya .....hihi.



Kesihatan agak terganggu dalam 3 hari ini...dek tersalah makan. Menyebabkan perut meragam...dan mulailah drama keluar masuk toilet. Tidur terganggu....sebab asyik terkenangkan toilet.Badan menjadi lemah. Kerja tetap kerja. 




keep smiling :D


P/S : Selamat harijadi buat suami tercinta, semoga dilimpahi kebahagian,  rezeki, panjang umur, kesihatan yang baik dan menjadi ayah dan suami yang lebih baik...amin. We Love You :)






55 comments:

  1. cantik beg n kasut tu... yg pasti sangat selesa!

    happy birthday juga untuk incik hubby!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak..
      saya lebih utamakan keselesaan...
      kalau dah selesa pakai kasut tu sampai dah tak leh guna lagi :))

      Delete
  2. Assalamualaikum kak..
    Sy suka kasut yg pertama tu! cantiklah.
    Dulu masa kerja tiap2 bulan beli kasut tggi skrg ni pakai kasut tinggi time kenduri kendara je. Samalah macam akk, suka kasut yg nipis dan ringan sbb keselesaan :)

    Semoga kak kasih segera sembuh ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm mas
      kasut pertama tu akak berkenan sangat..tapi akak tak leh pakai tumit tinggi sebab masalah sakit belakang...so tengok je lah :))

      Delete
  3. Semoga cepat sembuh ye Kak Kasih. I cukup tak suka kalau kena ceri beri ni sbb tension asik keluar masuk toilet aje.
    Psst... lepas ni kena lah cari baju kaler oren jugak ye, baru lah semua sedondon aje, heee :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks LG...akak dah ok dah Alhamdulillah setelah 4 hari keluar masuk toilet. Kali ni kena teruk biasanya sehari dah ok.

      Akak hentam je LG...pakai baju warna apa pun...hahahha

      Delete
  4. kita ni org pompuan kalau boleh semua nak sebediri sedondong....:)

    semoga en. hubby akak dimurahkan rezeki dan dipjgkan umur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin YRA
      thanks ucu
      biasanya akak suka beli kasut warna hitam je
      boleh sesauikan dengan semua baju :))

      Delete
  5. moga cepat sembuh

    cantik henbeg baru akak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks zaila
      Alhamdulillah akak dah ok..
      semoga ianya dapat mghapus dosa2 kecil akak...amin.

      beg tu hubby beli di Bandung.

      Delete
  6. assalam kasih..tu sebab acik malas nak cari yang sepadan..acik ni kasut memilih sikit..kalau silap pakai sakit tumit..acik main bantai je..lepas tu buat tak reti..harap orang lain pun tak terpandang..he he..
    harap kasih cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      saya pun susah nak cari kasut..
      tapi kalau dah selesa, saya pakai kasut tu sampai haus..hihi

      Delete
  7. 1.why tak royak awal2...tak sihat.tidak buleh bawak buah topoh....hihihi
    2.SHJ untuk Mr. S....salam unk dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak mawar
      tetiba nak makan buah topoh...hihi

      Delete
  8. Aiikksss Kak Kasih, Org lain yg bday, org lain pulak yg shopping kasut & posing bag tangan baru ahakkkss ;)

    Anyway, happy bday to ur hb kak. Semoga panjang umur, murah rezeki & happy always....amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin yra
      thanks ye anie

      selalunya begitu lah...org yg tak birthday yg over...hihi
      yg birthday cool ajer

      Delete
  9. Selamat Hari Jadi buat husband Kak Kasih....

    Cantiklah kasut comel tu..memang sepadan ngan h/bag..Kak Kasih pun sama ngan Alin..pakai sampai berkecai..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks alin

      akak jenis malas nak ganti handbag
      sebab segala benda ada dlm bag tu..hihi

      Delete
  10. Comel sungguh kasut tu :)

    Semoga berbahagia selalu di samping suami tercinta & anak2 tersayang. Juga semoga sakit perut tu dah hilang by now :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin YRA
      thanks doanya dinas

      akak dah ok setelah 4 hari menderita cerry berry
      Allah uji sedikit je tu...kena Redha...semoga dpt mhapus dosa2 akak :)

      Delete
  11. happy bday to mr kasih..hehe
    dah lama tak berkunjung ke sini..rinduuuuuu

    ReplyDelete
  12. I suka gambar kasut yg first tu! Husband akak pandai belikan akak present....akak mcm I jugak, kalau beg tu x koyak or putus tali & masih boleh digunakan I xkan tukar beg lain! cepat baik ye kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasut pertama tu comey kan
      tp akak x dapat pakai sebab tinggi sangat...kalau flat sure akak dah beli :)

      Delete
  13. Assalam kak, apa khabar? lama tak singgah sini sejak cuti blogging hari tu. sampai dah bertukar cat dah umah akak ni..hehe cantik. dah jumpa ke kasut yg dicari tu kak? cantik warna tu..saya suka.

    happy birthday buat suami akak ya semoga dirahmati Allah selalu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin yra...thanks nieza
      kasut dah jumpa...cari yg nipis je nieza :)

      Delete
  14. fewwwwwittt! sdondon tu kak! pndai akk match... oren2 nk k mn tuuuu?

    slamt ulang thn buat hb akk tu ye :) bahagia slalu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin yra...thanks SSL

      nak gi kerja...hihi

      Delete
  15. psssttt... kalau dapat kasut kat atas tu kak, simpan dalam lemari aje lah...xmo menyeksa diri la saya...

    saya pun kadang2 memang susah nak dapatkan kasut yang sesuai @ berkenan di hati... memang payah sgt

    ReplyDelete
  16. matching la I loikeee romentik asben kak kasih buihadioh sokmo...bagus2

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pujuk isteri dia yg kena tinggal sokmo( outstation)...hihi

      Delete
  17. Salam Yong,

    Aiii dpt hadiah beg tangan. Ohh kalau gitu bila Incik asben beli beg tangan, suruh dia beli kasut terus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      incik husben tau saya cerewet pasal kasut sb tu dia tak berani beli...silap haribulan, saya letak dalam lemari kasut tu...hihi

      Delete
  18. oren?
    nampak lebih muda 5 tahun...

    terbayang kasut tinggi tu, kalau akak yg pakai, tak sampai setengah jam..pasti sakit lutut dan mencari2 tempat duduk..
    selamat hari jadi buat hubby-nya..moga kasihredha dan hubby-nya dilimpahi kasih hingga akhir hayat..Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin yra...thanks sal

      hihi..muda 5 tahun je ke?...bukannya lebih muda 7 thn? hahaha

      Delete
  19. Comel nya kasut kat gambar 1st tu... kat mana? hehe.

    Sama la kita kak.. sy selagi beg tu tak hancur lebur, takde nya sy nak beli baru :P

    ReplyDelete
  20. Cantiknya handbag n kasut baru tu kak.. Padai pilih.. Sama lah kita, pakai satu2 kasut sampai rabak, jarang betul beli kasut hehe..
    Btw nak uvap selamat hati lahir pada suami aka, semoga sentiasa diredhai Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin yra
      thanks lady

      susahnya nak cari kasut yg selesa
      kalau dah selesa pakai sampai haus :))

      Delete
  21. salam,

    saya jumpa site ni semasa google kasut utk yang sakit belakang. harap boleh kongsi beli kasut oren tu di mana dan kosnya.

    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      saya beli di step (jusco)
      murah je..rm 50 :))

      Delete
  22. semoga cepat sembuh ye kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks zalia
      akak dah ok...Alhamdulillah :)

      Delete
  23. akak kasih, nice one padanan itu.. =)

    p/s:saya pun ada satu handbag yang suami beli.. tapi x pakai pun..huhu..
    dah ada anak kecik nih, beg harus besar..hehe..nak simpan pampers dan mcm2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dulu2 pun mcm tu gak
      dlm hbag..ada pampers, botol susu dan lain2 :)

      Delete
  24. kasut fesen apa tu kasih...merekot rekot..selesa buat travel tu kot!!!

    ReplyDelete
  25. comelnya kasut oren akak ni..ada riben lagi...i like!!

    kak, kasut yg first tu pun cantik, tapi dahsyat betul la..tinggi ya amat...


    p/s: hepi besday utk hubby akak...semoga panjang umur murah rezeki hendaknya...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin yra
      thanks wahida

      kalau x tinggi sure akak dah ambik dah :))

      Delete
  26. happy birthday utk king of the house..

    saya pulak suka kasut yg flat.. atau 1 inci je tingginya..

    rest & makan obat ya sis.. get well soon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mulan

      akakpun memang suka yg nipis dan ringan

      Delete
  27. wah kasut cantik muda remaja gitu. sesuai la kak. :D

    ReplyDelete
  28. saya tak byk koleksi handbag dan kasi.. tapi if nak beli mesti hitam or coklat or gelap.. senang nak match.. dull sungguh saya ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama le...akak pun suka colour hitam atau coklat
      senang nak sesuaikan dengan baju
      tp cik abang beli colour oren...kena lah pakai :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...