Sunday, 1 April 2012

Parmesan Cheese dan Pasta



 Ada tulisan di cheese ni

Waktu birthday adik tempohari kami keluar makan... dan tengok ada parmesan cheese yang besar ni. Dalam hati berkata...bestnya kalau kat rumah ada cheese sebesar ni, kalau nak makan tinggal korek dengan sudu ajer.

nak makan tinggal keruk-keruk dengan sudu je...suka hati nak ambik banyak mana pun.

bagi penggemar cheese sure le teruja kan...

carbonara penne yang sungguh sedap......letak banyak2 cheese

 cheesy

 ni lagsana dan penne bolognese
ambik sikit-sikit jerrr sebab tahu kolestrol tinggi nih (  ayat nak sedapkan hati lagi )
 ini bukan pasta tapi enak bangetttt
Mashed Potatoes & grilled dory fish served with creamy sauce



keep smiling :D
PuteH makin sihat kini :)





63 comments:

  1. assalam kasih..memang besar betul cheese nya.
    betul la..makin puith dan comel..sesuai sangat dengan nama dia 'putih'

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      geram je saya tengok cheese tu kak..

      PuteH berbulu putih dan berekor hitam.

      Delete
  2. Ehehe, x slalu xpe, tp kalo sdap mcm nk mkan slalu kan...hehehee

    wah teruja........
    Ada putih! Ada putih! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak memang suka pasta dan cheese
      walaupun tahu kolestrol tinggi...hik3

      Delete
  3. akakkkkkkkkkk.....sedapnya cheese tu!!!! besar sungguh! makan kt mana tu kak? hehaiiiii tak boleh tahan loh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. time ni akak makan kat EQ Bangi...gerammmm je tengok cheese tu kan

      Delete
  4. semua makanan ni kegemaran kami anak beranak tolak papanya saja yg tak suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama le..akak dan anak2 semua suka pasta tp suami kurang sikit :)

      Delete
  5. waduh kak tak thn tgk pasta mewah dgn cheese tu..sedapnya..saya pun suka mkn chesee juga..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkaannn...akak dan anak2 mmg suka cheese dan pasta ni
      cuma suami kurang suka sikit :)

      Delete
  6. Wahhhh...memang best tu kalau ada cheese besar tu kat rumah. Nak makan tinggal keruk2 dgn sudu, heaven!
    Tapi kan, lepas tu badan and cholesterol level pun sama2 lah naik ye, hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu le...kena le beraerobik lepas tu kan.
      Nak2 umur cam akak ni metabolisme dah slowwwww sangat..
      cepat naik lapi susah nak turun

      Delete
  7. memang enak bangat...cucah nk kontrol makan tengok menu yg sedap2..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari kerja kena le kontrol makan...sebab dah makan berlemak camgini kan

      Delete
  8. terujanya tgk cheese tue....nyummmm...nyummmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok kalau ada kat rumahkan
      tapi berapa thn le agaknya baru habis kan

      Delete
  9. yummm..sedap2nyer....
    terliur tgk... lya pgemar cheese gak..


    **alahai..kiutnyer putih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada geng penggemar cheese :)
      akak dan anak2 mmg suka sgt cheese

      Delete
  10. salam kak,

    masa ati kerja di hotel dulu
    dah biasa dgn cheese2 begini

    ati baru beli bahan2 nk buat lasagna
    smlm..sakit2 ni teringin pula nak
    makan lasagna buatan sendiri...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu atie kerja kat hotel mana?

      semoga tonsil atie cepat sembuh.

      Delete
  11. betul tu akak, alangkah bestnya kalau ada cheese sebesar tu kt rmh...comel la putih...nampak semakin sihat dia kini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi terfikir pulak...nak simpan kat mana le sebesar tu kan :)

      Delete
  12. Bestnya cheese ...bsr btl..tergamam gak 1st time tgk..mmg bekilo2 la kalori jwbnya....tp sedap je nk mkn huhu..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat kolestrol...insaf kejap...hihi

      Delete
  13. kak kasih..!! kat mana ni..??? meronta2 nak pi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat EQ bangi...
      ada padang golf juga lor di sini
      nanti ajak le hubby..hubby main golf
      you boleh makan2 kat sini :)

      Delete
  14. Memang teruja tengok cheese yang begitu banyak Kasih... teringat cheese parmesan kita yang tinggal seco'et kat peti ais... he he heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu simpan stok cheese dlm frigde senang bila nak guna :)

      Delete
  15. Akak ni tak baek tau, buat saya teringin nihhh! Huwaaaaahhhhhh!!!

    ReplyDelete
  16. Salam Yong,

    2 mende tu makanan biasa di Turki, mampuih akak makan selalu kolesterol naik kot! Akak tak gi medikal check-up dah lama nih!

    Nanti nak bawak balik pasta Turki sbb lebih sedap dr yg Italian jual kat Msia tu. By the way, nmpk enak penne tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang di turki banyakkkk sgt cheese bermacam2 rupa kan kak
      ada yang tawor ada yg masinnnn sgt kan


      kak...nanti kalau bawa balik..pass kat saya sepotong ye kak...hihi
      kak...saya nak belajar buat pizza turki ...ni serius ni kak

      Delete
  17. masyallahhh.. kami anak beranak pun suka cheese..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheese sungguh sedapkan..
      kalau mkn pasta...letak byk2 mmg best

      Delete
  18. bestnya kalo ade cheese besar mcm ni.memang hari2 korek cheese jela keje saya.hihi

    ReplyDelete
  19. walawehhh... bestnya kalau ade parmesan cheese sebesar ini kat rumah... isyhhh!!! melelehhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi berapa tahun baru habis agak nya ye?
      besar gedabak kan

      Delete
  20. gulp..gup tgk menu yang mengumpulkan lemak nih...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakkkk...saya rasa sgt bersalah
      sebab dah menternak lemak..hihi

      kak...apo kabor?

      Delete
  21. Assalammualaikum, budak2 skrg suka sgt cheese kan? Kalau zaman kakzana dulu, cheese pun tak kenal, tak pernah merasa pun. Syukurlah skrg ni masih sempat merasa semua tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      thanks singgah sini dan follow :))

      agaknyalah sebab tu le anak2 sekarang tinggi2 kan

      Delete
  22. makan kat mana tu kak?? besarnya cheese tu:)

    alahai..makin comel pula si Puteh ni..makans edap sokmo:

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan di EQ Bangi

      PuteH makin sihat sekarang ni :)

      Delete
  23. Salam k.kasih .klu ada parmesan cheese kat umah sebesar tu..maunya ambik masa nk ngabihknnya.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..agaknya bertahun juga baru habis kan

      Delete
  24. wohooo! Cheese!
    agak2 kalau keruk banyak2 & tapau bawak balik, dia org perasan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasan kot...sebab depat tu ada chef dia :)

      Delete
  25. wowww..besaqnya cheese itue.. hehe, tringin lak nak ceduk gan sudu..nyummm2, mesti mahai kan kat msia..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat msia barang2 tenusu kebanyakannya mahal sebab imported.
      Biasanya beli yg 250g pun dah mahal...kalau sebesarnya tak tahu le berapa regenya kan :)

      Delete
  26. Oooo ingatkan puteh yg mkn cheese tu hehe.

    Cheese tu boleh mkn camtu ke?
    (bkn penggemar cheese sgt huhu).

    ReplyDelete
  27. mak aihh t.sangka saiznya sbsar itu! sy pon suka banget cheese tp jrang bli coz ank2 t.suka apasal ntah

    ReplyDelete
  28. waah!! besarnya cheese tu... makanan plak nampak semuanya menyelerakan..kat mana tu?

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. akakkkkkkkk!! saya penggemar cheese tau!! geram je tgk cheese sebesar tu....
      kalau dpt kat saya tu kak, mmg tak lama lah tu...semua food kalau boleh nak letak cheese...hehe...

      Delete
    2. yeayyy ada geng
      penggemar cheese...sedapp kan

      Delete
  30. Hamboiii...besarnya cheese tu, geram betul tengok semua food tu, mesti sedap..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...