Friday, 16 March 2012

Roti Nan Pizza




Roti nan  pizza

Sebelum Abang Fuan...balik semula ke Egypt, nenek, makcik dan pakcik serta sepupu datang ke rumah untuk ucap selamat jalan pada abang.Terimakasih semua...cayanggg2.
Akak baru balik kerja time tu, so tak sempat le nak sediakan apa-apa makanan.
Ajak dia orang makan-makan kat kedai mamak...boleh ke macam ni? hik3


 mula-mula kat rumah...kemudian menuju kedai mamak yang makin lama, makin ramai orang.


Kami order seorang sebiji...tunggu punya lah lama...sakit pinggang makcik nih wei. Akhirnya datang le nan pizza tu....mak aiiii....sungguh kami terferanjat gonggok, pabila melihat roti nan pizza itu. BESAR nya....sebiji boleh makan 3 orang....kami order seorang sebijik. Asyik gelak je..sambil makan tu. Akhirnya kami bawa pulang sebab dah tak larat nak makan lagi. Kenyang sungguhhh.




keep smiling :D
miso soup...dulu tak suka...
tapi sekarang suka :)





40 comments:

  1. Kedai mamak ada pizza? kedai mamak mana nih?

    Miso sup tu.. sup apa? eheheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pizza dekda...roti nan :)

      miso soup tu...makanan jepun.

      Delete
  2. bestnyer keluar mkn ngan family tu...menarikla kak roti nan pizza tu teringin lak nk mkn:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. rotinya besarrr sgt unk sorang...boleh mkn 3 org :)

      Delete
  3. Alhamdulillah..kekenyangan...
    kat kedai mamak sini pun tosai dan cepatinya besar2...termenung sekejab melihatnya sebelum menjamu selera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ingat mcm saiz roti nan biasa tu...
      terferanjat nengoknya...hihi

      Delete
  4. assalam kasih..besar gedabak ye..he he.sedap ke kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia ok le kak
      sebab time tu dah lapor benor dah
      menunggu lama

      Delete
  5. memang besar ye kak..wahh! agak kalau i yg order, 2 pcs jek kot masuk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. besor
      memang kalau maya makan cukup dua pcs jer kot
      dah kenyang

      Delete
  6. Eh, roti nan purple color? Baru semalam saya minum miso soup kat Sushi King.

    ReplyDelete
    Replies
    1. colour putih jer ni
      efek cahaya...jadi warna purple pulak

      Delete
  7. sy xpenah makn nan Pizza...begitu rupanya ekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. begitu le rupanya
      kat kedai ni besar sgt
      akak ingat saiz dia mcm saiz nan biasa mulanya.

      Delete
  8. roti nan pizza.. nmpk sedap.. :)

    ReplyDelete
  9. sedap nampaknya kak...munna tak pernah tgk logi roti naan pizza ni...

    ReplyDelete
  10. sedap tak.. nak try la nanti.. kat sini takde pon..

    bubbye abang.. belajar rajin ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang x semua tempat ada..
      akak suka yg ada cheese :)

      Delete
  11. Ya Allah.... gambar kat atas tu Kasih... memang boleh mati dibuatnya sorang makan sebiji hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami ingat mcm saiz roti nan biasa
      rupe2nya...mak aiiii...hihi

      Delete
  12. roti naan pizza? first time dengar... menu baru ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure le
      tapi akak pun baru first time makan
      ada yg rekemen kan

      Delete
  13. Salam Kasihredha,

    He.he.he besar sangat ka roti tu Kasihredha.....?

    Semoga Allah permudahkan segala perjalanan dan segala urusan buat abang Fuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      amin YRA
      thanks doanya kak

      untuk 3 orang mkn :)

      Delete
  14. Kak..miso sup ni rasa cam ubi kayu kan..x pandai makan..hehehe

    ReplyDelete
  15. akak ada jual ke paste miso tu? ke akk buat sendiri? sedap kan! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak makan kat japanese restoran je biasanya as :)

      Delete
  16. bila abang fuan nk balik semula ke Egypt? wah...besarnya roti nan tu, sebiji boleh mkn 3 org...miso soup tu dulu I pun x reti nk mkn...skrg tekak nk pandai jadi tekak international, jenis suka mencuba. apa2 pun boleh telan janji sedap & halal! Mungkin kita ni kakimakan kot kak...?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg dah balik dah.

      Akak setuju..
      suami akak selalu heran dgn akak, semua makanan akak suka..hihi
      Cuma maggi je sampai sekarang akak tak boleh telan.

      Delete
  17. ROTI NAN PIZZA?
    FIRST TIME DGR
    TP NAMPAK SEDAPLAH

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. disebabkan menunggu lama dan lapar
      semuanya jadi sedap :)

      Delete
  19. miso sup tu sup aps..akak x pernah rasa... bab roti nan..kisah sama..order sorang satu.last2 x da satu pun abis sbb bukan selera tekak mlayu..bli pun sbb rekemen kwn..lain kali cuba dulu bukan trus beli bnyk2..tamak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. miso soup tu...mknan jepun.
      Kami order sorang satu sebab ingat saiznya sebesar roti nan biasa:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...