Wednesday, 21 March 2012

WW : Dulu dan Sekarang

Waktu kecil mereka

2010 beraya di Besut...ketika ni sepakat tak nak pakai sedondon


Feb 2011...foto terkini...waktu abang balik cuti.
Anak-anak ummi dah besar..
i love you all so much



Keep smiling :D

PuteH..tinggal sendirian 
sejak adik dah start sekolah semula..sian dia .





51 comments:

  1. dah besar2 anak teruna akak ye.. kejap aja kan masa tu berlalu.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kejap je
      masa berlalu terlalu cepat

      Delete
  2. salam k.kasih..dah bsr2 anak akak yer..semuanya tinggi2.pantasnya masa berlalu..rasanya anak2 masih kecil lg,dlm jagaan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam atie
      memang tak terasa masa berlalu pantas
      dulu2 masih sekolah rendah
      masih kecik

      Delete
  3. Semua dah besar2 kan? anak bujang yer? saya 4 anak dara sorang jer anak bujang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. susahnya nak dapat anak ppuan...hihi
      Allah kurniakan semua anak lelaki..pasti ada hikmahnya

      Delete
  4. gambar famili tuh dah cantek..tapi sayang...kenapa ditutup mukanya...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang di tutup muka tu sebab dah tak muda lagi...hihi

      Delete
  5. Macam sekejap aje kan anak2 ni membesar. Lagilah Kak Kasih ada anak sorang yg sgt jauh dimata, sure kalau dia balik and semua berkumpul, hati kita berbunga2 kan :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...rasa lengkap je keluarga
      riuh rendah kejap
      pastu senyap balik

      Delete
  6. Semua hero anak akak ye?;)

    alahai....putih oh putih...adik xde,
    aine ainun ada..meh meh;) eheheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hero semua
      kat rumah akak sorang je ppuan

      Delete
  7. Tetibe I sebak .time really flies kn sis..kejap jek masing2 dah besar...alhamdulillah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapan sekarang semoga mereka berjaya di dunia dan akhirat.

      Delete
  8. hahaha kelakar aaa tgk budak putih tu.
    Mesti dia ckp 'helpppp... let me out of here'

    nyet nyet nyet :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa letak dlm tu sebab tak de org kat rumah.
      tengah dok fikir nak buat "rumah" unk PuteH

      Delete
  9. alhamdulillah dah besar anak2 kasih..lepas ni dah tentu akan keluar mencari ilmu dan bekerja..akan kesunyian la ummi nya,
    kesiahnya putih buat muka cam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dua dah keluar mencari ilmu
      yang tinggal kat rumah sekarang cuma Adik dan PuteH aje

      Delete
  10. Yang no. 2 tu masa kecik lain dah besar pun lain kak kasih..hehehehe..hensem2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa merubahnya...perangai pun dah berubah
      dulu ceria...dah besar ni pendiam sikit

      Delete
  11. Assalamualaikum,
    Cepatnya masa berlalu kan, tak puas tengok gambar sbb dua wajah masih menjadi misteri hehehe...

    Note : Nasi beriani tu saya guna rempah briyani cap Adabi dan rempah tumis pula sy guna 4 serangkai i.e. kayumanis, pelaga, bunga cengih dan bunga lawang, pakai agak2 jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tq wattie resepinya

      psstt biarlah rahsia hihi

      Delete
  12. best nya anak-anak akak nie...semoga suatu hari nanti anak2 fida pun mcm nie jgk..sayang menyayangi jelas terpancar...amin

    ::Jemputlah ke blog saya akak ::

    ReplyDelete
  13. sekejap saje mereka dah besarkan
    anak2 ati pun gitu gak rasanya

    tapi ati lagi tak sabar nak
    tgk muka yg selalu kena tutup tu
    bila agaknya kita nak jumpa kak kasih cayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekejap je masa berlalu
      akak dah tuaaa dahhh...huhu

      Delete
  14. semuanyer anak teruna
    nanty akak dapat menantu perempuan plak ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...siap lah wahai menantu...hahahahaha

      Delete
  15. wahhh semua hero tu...

    seronoknye bila tgk anak2 mmbesar, baik2 & segak2 kan kak..

    sy nk tggu anak beso lmbt lg lah kak..yg ade ni pon on the way keluar bulan 10 nanti hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...tahnaiah ye GJ
      harap GJ sihat begitu juga dgn kandungan

      Delete
  16. Amboi, manis2 semua anak teruna tu. Lepas ni gambar dengan menantu pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama lagi dinas
      waktu tu...tangan akak dah ketaq2 nak tulis blog...hihi

      Delete
  17. Terasa cepat masa berlalu ye kak kasih bila tengok gambar masa diaorang kecik dulu. Tetiba rasa macam dah nak terima menantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih belajar lagi...
      masih lama lagi nak dpt menantu
      harap2 kerja lah dulu..kan

      Delete
  18. 3 bujang ye Kasih... nampaknya kita sama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh kita serupa
      kalau jumpa...boleh main bola sama2 :)

      Delete
  19. kejap ja kan rasa anak2 membesar.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...
      suka bila tengok gambar lama2 ni

      Delete
  20. Dah besar anak anak akak ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka semua dah lebih tinggi dari umminya :)

      Delete
  21. tunggu menantu pulak lepas ni ye kak. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap2 lah wahai menantu...akan ku tunggu...hahahaha

      Delete
  22. pejam celik2x ye, kak. lpas ni dpt mnantu plak hehe

    nmpak close sgt mreka wlau muka t.s iras ( mcm t. s imbang jah ayat neh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang mereka sgt close each other...Alhamdulillah sgt2.
      tp waktu kecik2 dulu mmg suka bergaduh...umminya yang grrrrr aje bila anak2 bgaduh

      Delete
  23. Replies
    1. mereka ni semua ni... dulu sebesar mifz aje

      Delete
  24. kejapp je masa berlalu kan akak
    x lama lagi bermenantu lah akak .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar le kerja dulu
      biar boleh belanja umminya makan2 dulu (sebab ummi suka makan2...hihi)

      Delete
  25. dah besar anak2 kak kasih.. tak lama lg nak dpt menantu plak hik hik.. cepat masa berlalu kan..

    ReplyDelete
  26. lama lagi...nanti ummi cepat tua..kalau dah ada menantu...hihi

    ReplyDelete
  27. nape n3 baru takleh nk buka yek?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...