Friday, 13 April 2012

Damainya...



 On the way balik dari dusun Sungai Lui hari tu, kami lalu jalan altenatif  untuk mengelak trafic jam...dan melewati Empangan Semenyih ni. Terlihat bagaikan tasik. Nyaman sekali.
Tenang dan nyaman....kalau petang mungkin berubah menjadi seram...muhahaha


 Ramai kaki pancing kat sini..

Agak-agak kalau buat rumah kat sini best tak ye?


keep smiling :D
Dusun Sungai Lui





58 comments:

  1. suka dengan suasana macam ni memang tenang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada resort kat sini, bestkan :)

      Delete
  2. ini empangan yg atas bukit tu ya sis? cantik betul view dia..

    ReplyDelete
  3. saya rasa kan, kat tempat ni selalu orang buat shooting kan? akak pi sana tu ada maklumat tempat dia tak? macam best je tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak rasa pun mcm tu jugak..ada drama dan filem shooting kat sini.
      Akak melewati je on the way balik rumah dari dusun durian :)

      Delete
  4. Sejuk mata memandang. best kalau buat rumah di kawasan macam ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat rumah kat sini sure masih dapat menikmati kabus dan kedinginan pagi..bestnya :)

      Delete
  5. wah..ati tak pernah lalu kat sini
    cantiklah...tapi kalau buat rmh
    kalau kita jek...suspenssss..huhu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kalau pagi sure masih berkabus kan :)

      Delete
  7. sejuknyaaa mata memandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada yang mendirikan resort sure maju ni :)

      Delete
  8. Assalamualaikum Kasihredha,

    Cantiknya permandangan dan tenang sungguh suasananya ya kasihredha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      sesuai unk merehatkan diri dari kesibukan :)

      Delete
  9. saya pun sker lalu kot area empangan ni.sgt cantik.tp sunyi banget.jalan pun kecik je.buat rumah kat situ best kak,tp jiwa kena kental la malam2..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ada jiran dulu baru boleh buat rumah kat sini...hahhaha

      Delete
  10. Mmg best buat rumah tepi tu.. tp kalu fikir2kan zaman sekarang ni dalam rumah pun tak selamat kak huhu.

    Suka juga tempat tenang.. umah tepi jalan bingit dgn enjin yg kuat argh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan dapat beristirehat di sini...jauh dr kesibukan :)

      Delete
  11. assalam kasih..kalau dah sunyi sangat walapun rasa mendamaikan tapi tetap takut...he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      saya tau akak penakut...hahahahaha

      Delete
  12. Sungguh tenang dan damai bila melihat air yg tenang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau le hati dapat setenang ini...bahagianya :)

      Delete
  13. Bestnyer kak..memang damai. Dapat lepak sepetang kat tempat macam ni boleh lupa sekejap hal2 keje kan..

    ReplyDelete
  14. memang best tenang dan damai..lautnya membiru..udara yg nyaman dan menyegarkan sokmo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. empangan ni sal...hihi
      nampak macam laut ye :)

      Delete
  15. sejuk jer mato memandang yer...

    ReplyDelete
  16. Cantik & konpem sangat damai! Mesti sejuk tak payah pasang kipas atau air-cond kalau ada rumah di situ. Bangun pagi segar ja, dapat saya bayangkan..

    Tapi kena ada suami & anak2 & kalau boleh sedara mara lain jugak barang setengah dozen kalau saya nak tinggal di situ...takut jugak tu malam2..aiseh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..kena ada jiran2 dulu
      baru boleh buat rumah kat sini kan...just berangan jer...hihi

      Delete
  17. Replies
    1. sesekali dapat lari dari kesibukan :)

      Delete
  18. Replies
    1. menikmati keindahan alam...membuat hati senang :)

      Delete
  19. Salam Yong,
    Dusun sapa tu?
    Kan dah kata orang Melayu ni penakut, suka takut dgn seram2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah...saya dah boleh agak apa yg akak akan komen..org melayu mmg penakut.
      Dusun kami kak..cuma sekangkang kera...menjadi tempat keluarga berkumpul sambil mandi sungai :)

      Delete
  20. memang mendamaikan lah kak melihatnyer. sebut sungai lui teringat lagu aizat. hehehe..lagu dia pun damai gitu

    ReplyDelete
  21. Indahnya alam ciptaan Tuhan... hijau saujana mata memandang, tenang dan mendamaikan, kalau rasa seram tu agaknya memang ada 'penghuni' nya di situ... he he hehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buat filem seram kat sini...hihi

      Delete
  22. damainya pemandangan tu kak..akak dtg dgn kek cekelat ni..boleh kita sembang2 sambil puan tanah buat kopi o kaw punya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak akan buat kopi o special unk kak anymz ..tambah2 kalau bawa kek coklat...hihi

      Delete
  23. salam kak, datang jenguk akak.

    ni nama sg lui tu cam sama ngan lagu si Aizat Sg Lui tu kan...mmg cntik tmpt dia.mmg tenang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      thanks dtg jenguk akak
      akak suka lagu aizat tu

      Delete
  24. BUI SLL BERANGAN NAK ADA RUMAH TEPI TASIK..TERBAYANG2 KEINDAHAN ITU..HEHEHE

    ReplyDelete
  25. weee sukaaaa.... nak ikuttt eteppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...jommmm
      kelik msia boleh kita jale2 cari make

      Delete
  26. Salam kenal & ziarah...
    cantik nyer dusun Sungai Lui!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga
      thanks singgah ke sini :)
      Sg Lui...macam lagu zizat kan :)

      Delete
  27. cantiknya.....memang tenang dan mndamaikan...bestkan kalau dapat lepak2 kat sini.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks singgah di sini
      salam kenal :)

      Delete
  28. Seram kak buat rumah kat situ :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...tapi kalau ada resort
      akak nak juga menginap kat sini
      mungkin one day kawasan ni akan di majukan
      mana tau kan :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...