Tuesday, 24 April 2012

Kasut ku Dicuri Orang


bukan kasut ni yang hilang...

Pagi-pagi saat suami akak nak gi surau, cari sandal yang selalu dia pakai ke surau takde...
rupa-rupa beberapa kasut pun hilang...termasuk le sport shoes kesayangan hamba.

kasut yang hilang itu...huhu Gambar ni di ambil sebelum hilang...macam tau2 aje malam tu nak kena curi.
Ambik gambar ni pun bukan sengaja...sebab tak de kerja...tengah bosan time ni.


Sayang sebab sangat-sangat selesa waktu memakainya (wahai pencuri). Sangat sangat soft. Akak memang payah kalau bab kasut ni. Nak cari yang betul-betul selesa...tak mau yang menyebabkan kaki sakit atau lecet...(faham tak pencuri?)

Macamana nak earobik??? ...Jahatnya kau pencurikkkk...ada ke pencuri baik???
Malam tu 3 buah rumah kena kebas kasut2 termasuk le rumah cik kak ni.
Agaknya pokcik kesian dgn mokcik...so dia ajak gi cari kasut baru. 
Nak cari kasut yg sama...mana ada la mokcik.
Cari yang paling soft...haaa jumpa satu...yg gambar atas tu



Semoga pencuri tu di beri hidayah...agar insaf dan tak curi kasut orang lagi...Amin.




keep smiling :D
Wonton goreng.
Makan -makan dgn pokcik...
sambil cari kasut baru.









56 comments:

  1. Penagih kot kak. Selalunya yg curi kasut ni spesis tu. Tapi hikmahnya dapat kasut baru dan dating ngan pokcik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kot..biasanya penangih le yg buat kerja mcm ni kan.
      Hihi tiap mlm pun dating dgn pokcik tu :)

      Delete
  2. kat mana la pencurik tu jual kasut kan. isk2.. asal dpt duit kasut dah pakai pun dikebasnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Malaysia sekarang ni dah x mcm dulu lagi.
      Ada guard pun x de guna :(

      Delete
  3. kasih, sama macam kak rose kena dulu tu agaknya.... berderet2 rumah kena kecurian kasut tu.... bodoh punya pencuri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. penangih kot Kak
      tu ada guard kalau xde x tahu le apa akan jadi.

      Delete
  4. laaaaa camno leh hilang tu kak?..lotak luar rumah ko?..pencuri panjat pagar ko kak?...(isshhh apo lah punyo soklan.tak logik langsung kan?..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pintu pagar semua berkonci kak....dia panjat le tu..hebat betul dia ni kan...kasut tu lupa nak buat masuk...salah sendiri juga.

      Delete
  5. sedihnyaa... tu dia pencuri mencuri tak agak2 sampai 3 rumah sekaligus semoga mendapat hidayah dan insaf...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia jual le tu...agaak2 sapa yg beli kasut akak tu ye...hihi

      Delete
  6. alahai siannya kak...tapi sib baik dia tak curi brng berharga lain dlm rumah.minta simpang la kan moga si pencuri tu insaf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nauzubillah...betul tu...at least dia x masuk rumah.
      menakutkan je kan sekarang ni.

      Delete
  7. Pastinya dia curi bukan untuk dipakai sendiri tu. Siapa pun dia, semoga terbuka pintu hatinya untuk berubah ke arah yang lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kakcik...sure jual lah tu.

      Delete
  8. g2 la manusia..lg tmpat beribadah pon blh mencuri.. lya pon pnah kasut kna cri..msa zaman mula2 kwin dlu duk rmh flat.. kdg2 balik kerja tu.. kasut tgl kt luor skejap./padahal, pntu tbuka..laju j y lalu tu myambar.. tp last2 tau dh spe pncuri..sbb dia ttgkap masa mcuri.. lg myedihkan..org y mcuri tu atas rmh lya dan merupakan seorg ibu.. dunia2...mcm2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ingatkan penangih...rupanya ibu2 MasyaAllah...mmg x sangkakan.Mungkin terdesak atau dah habit.

      Delete
  9. keji giler punya pencuri
    kat sini x kunci keta pun x der sapa nak curi
    letak la apa jer kat depan umah x akan hilang punya....if kt mesia letak dlm umah pun belum tentu safe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ayu
      anak buah akak pun cerita benda yg sama.
      Dia pernah belajar di Ikita jepun dulu...
      gi kelas tak kunci rumah pun x de apa yg hilang.

      Delete
  10. Eeeee..geramnye dgn pencuri ni..kt umah I pn ade kak..die curi parts2 basikal..geram betul lah..betul kak, moga Allah beri hidayah kpd pencopek2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat2 je kan..
      dulu2 akak kat kampung xde apa pun
      let

      Delete
  11. Ish ish ish... wahai pencurik, semoga diberi taufik dan hidayah utk kembali ke jalan yg benar. Kesian kak kasih... redha jer kak.

    ReplyDelete
  12. Kak Kasih,

    Kesiannya kak....byk2 benda, curi kasut pulak dorang ni kan. Mmg takde keje betol.

    Nasib lah ada pokcik sayang kan kak ;) dpt lah shopping beli kasut baru ahakkksss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakkkss
      kasut pokcik pun kena curi juga
      sebab dia pun nak cari kasut unk dia gak :)

      Delete
  13. ish ish kejam sungguh pencuri tu curi kasut mok cik.ramai betul org jahat sekrg ni.0123604461-karipap ikan.ni number org yg jual karipap ikang tu.kalo akak order,biasa dia boleh deliverykan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok thank no hp tu...lamo betul dok makang karipap ikang

      Delete
  14. slalu dgr kes curi kasut nie kt masjid2 jer..
    kt laman umah sndr pon bleh terjadi yer..
    bersabarlah kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau le sapa punya kerja.
      segala2nya Allah yg pinjamkan buat kita.

      Delete
  15. pencuri tuh nak buat jual kasur bundle ke sempena dh nak dkt raya nie..adoii..cari la keje yg halal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya lah kot..
      ada setengah tu mencari jalan mudah unk cari duit.

      Delete
  16. sy memahami perasaan akak..sbb sy pun br kecurian kasut kesayangan nk pulak bila dh selesa memakainye..gamaknya pencuri tu penagih kut akak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa yg ambik kasut ni penagih kan..
      semua org pun agak mcm tu

      Delete
  17. akak letak kasut kt luar rmh ke? nnti akak kena beli ganti kasut baru lah...pilih jenis yg sama gak sbb dh tahu keselesaannya...I pun sama mcm akak. cerewet pilih kasut...kadang2 nk beli sepasang pun susah. tapi kalau dh beli mmg puashati boleh pakai bertahun2, tahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak jenis yg susahhh sgt nak beli kasut..kalau silap beli, akak x pakai..tp kalau dah selesa akak pakai sampai haus..hihi

      Delete
  18. Kaluinalilahiwainailaihirajiuuun!!! takpe itulah seringgan ringgan ujian yang Allah nak beri..untuk dinaikkan darjat hambanya..redhalah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 mcm tu lah kan kak..terimakasih kak.
      saya muasabah diri jugak...mana tau kot2 kita terambil hak org lain tanpa kita sedar (kalau sedar sure x ambik).
      dan juga sedar bahawa semuanya adalah milik Allah.

      Delete
  19. Saya pun pernah kena. tah bila hilangnya puntak perasan. tau tau bila anak nak pakai kasut sukan bila dicari dah ghaib. memang sedih pasal tu ler kasut sukan yg paling mahal yg pernah saya beli. sampai sekarang tak berganti, pasal dah pencen bersukan dah. bersilat kat uamah jer lah sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau satu hilang pasti x perasan kan
      kalau nak pakai baru perasan dah tak de.

      Delete
  20. amin...moga pencurikkkkk tu jadi baik dan dpt hidayah!!!
    dan murah rezki dengan cara halal , amin!!!

    ReplyDelete
  21. Dulu area taman rumah saya pun ada pencuri kasut. Pencuri tu carik sport shoes jek. Rumah kami tak kena sebab hanya sepasang 2 je sport shoes milik hubby. Yg lain gegirls punya kasut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah akak pula..semua lelaki kecuali akak sorang ppuan :)

      Delete
  22. aduhai..bahaya ni
    kat depan rmh ati ni ada 1 kabinet
    kasut ..camne nk bw masuk..tak muat

    baik betuii pokcik
    dgn segera ganti...lomantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokcik baik sebab kasut dia pun hilang sama...
      dia pun nak kena cari kasut baru gak :))

      Delete
  23. ala kesiannya kak kasih...tp ada hikmahnya tu...sbnya pokcik belikan mokcik kasut baruuu....kalau tak mungkin lambat lagi nak merasa kasut baru he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu le...yg lama tetap dikenang walaupun dah Redha...hihi

      Delete
  24. eiiii..geramnya dgn pencurik tu...grrrrr!!
    mesti mat pet yg curik ni...

    tapi tak pe la kak, dpt kasut baru...terus hati berbunga riang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak ...sure akak guna kasut tu sampai koyak...hihi

      Delete
  25. Tengahari tadi kakcik keluar sekejap. Ingat nak cari kasut juga, nak yang cantik dan murah. Akhirnya beli selipar Jepun buatan Malaysia yang berharga RM2.90 sahaja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting selesa dan sedap di pakai kak..
      kalau jalan jauh, saya suka pakai selipar je :)

      Delete
  26. apa la sangat mencuri kasut kan...dah sesak nak duit sangat la tuh...

    ReplyDelete
  27. ye lah tu agaknya kan
    berapa hengget jelah rege kasut tu kan

    ReplyDelete
  28. cuba cari kat pasar malam berhampiran rumah hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait...mlm esok gi cari..har har har har

      Delete
  29. sian akak.. takpe la kak.. mungkinkasut hilang, ada hikmah di sebalik setiap kejadian kan.. haaa da dpt pun kasut baru he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena selalu redha apa yg berlaku :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...