Sunday, 8 April 2012

Pakwe Ajak Dating??

 

 Rack of lamb

Bila incik husband ajak dating...sure le suka kan...mesti ada acara makan-makan kan kan...
Ala...kami selalu berdua ajer sebab cuma ada adik aje di rumah sekarang ni. Kalau adik gi tuition...
tinggal le kami berdua.
So boleh ler dinner berdua-duaan....hiiiiii

Beef strogonoff

Incik husband bawa akak ke satu tempat... Seperti biasa akak lebih suka apa yang suami order. Selalu merasa diri ini  tersalah order.
Beef strogonoff ni akak punya.
Dan seperti biasa juga lah incik husband akan kasi akak rasa dia punya.

 Alaaa...pakcik terlindung dengan munge rose pulak

kami makan sekitar KL aje
Nampak tak KLCC di celah-celah dahan pokok
Pastu Pakwe bawa makwe ke Cyberjaya pulak ....tentunya bukan malam yang sama.
Setelah hantar adik tuition...kami terus menuju tujuan....Restoran Saba
Kami mesti balik sebelum pukul 10.15 malam...sebelum adik balik tuition


 kami minum vimto

 Seperti biasa akak order kabsah kambing.
Orang masih ramai waktu tu...kat dalam penuh, so kami makan kat luar...sebab tu gambar tak terang.
Makan dibawah lampu neon jalan...fulamakkkk


 order salad ni

dan baklava juga.
Untuk adik tapau kabsah ayam





keep smiling :D
kopi ohh kopi






18 comments:

  1. terkadang lebih bnyk masa digunakan utk memasak sedangkan yg makan hnya berdua-bertiga...jln terbaik cuti ni ronda2 cari makan...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 mood memasak ada
      kadang2 mood malas dtg
      time malas le time sesuai unk jalan2 cari makan :)

      Delete
  2. assalam kasih..jalan jalan cari makan sementara adik tuition ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      betul tu kak..
      semntara tunggu adik balik tuition :)

      Delete
  3. Romantiknya.... satu cara yang sangat berkesan untuk mengeratkan hubungan & kemesraan... he he heh kenangan zaman bercinta terus diaplikasi sampai bila2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma tinggal kami berdua bila adik takde...
      so memang kembali spt dulu lagi :)

      Delete
  4. Waduhhh sedap2 semuanya!

    Bila anak tuition, kena la ikut timetable dia tapi tetap romantis jua, harusss! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil menyelam sambil minum air
      hehe

      Delete
  5. Bila anak2 dah besar, kehidupan suami isteri sudah seperti org baru kahwin. kemana2 pergi berdua... romantiknya...

    Saya dan Mr Hubby pun begitu juga, anak2 kena paksa utk ikut sama join program kami.. alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 kalau keluar makan angkut semua anak2 kan

      Delete
  6. Kalau adik takde.. mau dating sampai subuh... bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishhhh akak ni
      mana boleh sampai subuh...mengantuk le saya...hahahha

      Delete
  7. sedapnya nasi arab.fav saya jugok tu.next time dtg la rumah saya.dekat je dgn cyber tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat ye dengan cyberjaya...kat mana?

      Delete
  8. weeeweeet..tak sabar nak tunggu anak2 saya besar..nak berdating-dating macam akak juga:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu anak2 kecik pun kena dating gak zaila...
      anggap mereka as a body guards :)

      Delete
  9. Baklava, one of my favourite Turkey dishes! ♥ Tapi jauhnya pergi ke Restoran Saba di Cyberjaya. Bukan ada satu restoran yang paling dekat dengan Kuala Lumpur, which is near to Setapak? I don't remember the road name. (opps!)

    Nisa'

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal nisa
      Sebenarnya ada satu restoran near by dgn my house but we love nasi arab in Cyberjaya :)
      Sekarang ada cawangan di Setiawangsa juga.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...