Sunday, 29 April 2012

Sambungan Birthday


 
Inilah kek surprise untuk akak tu...cheese cake.
Ingat Adik dan Pokcik nak wish pukul 12 am ...jangkaan meleset...Pokcik tidur dengan jayanya.
ishhhh



Rupa-rupanya di pagi hari di saat adik nak gi sekolah...turun je ke bawah...tengok adik dah tegak macam nak nyanyi lagu Negaraku tu . Jeng jeng jeng...ada kek.
Pura-pura le surprise walaupun dah nampak kek dlm fridge sebelum tu...hihi
Ummi sempat lagi capai kamera ...hahaha...dasar blogger.




yang paling best...ada kad dari adik dan Pokcik.
Dan pokcik kasi hadiah kat mokcik...tanda mokcik dah tua.
Hadiah...biarlah rahsia...ala2 lagu Siti gitu.
Sungguh gumbira...Thanks Pokcik



dari tarrrcenta


dari adik tarrrsayanggg







dan ucapan di FB yang sungguh sweet ini.....





dapat ucapan indah ini dari anakanda yang jauh dimata...thanks Abang.
bukan 33...Ummi tahu le abang nak bodek ummi...hik3


Sampai je kat tempat kerja...my staff pula kasi cookies ni. Besar gedabak cookies ni.
Kenyang ai.



Lunch time...surprise dari my staff  lagi ..terharu.
Kek pandan ais krim...sedap.



Pokcik pesan suruh balik awal..nak belanja makan katanya.
Mokcik suka le kalau orang nak belanja kannn...
Tak dapat balik cepat pong sebab banyak kerja.
Akak makan pasta tu...puashati, sangat-sangat sedap.


 Bakso...pokcik punya
kalau pokcik punya...bererti mokcik boleh rasa jugok...tu dah resam sejak dulu lagi.
aikk sayur tu sampai terkeluar you.
Bakso/bebola daging tu sungguh soft dan lazat.

pokcik punya jugok

Lagsana (seafood)
udangnya sangat lembuttt...
tak perlu gigi yang tajam unk mengunyah.


adik punya makanan ummi tak sempat nak snap...sebab ummi sibuk dan teramat sibuk time ni hihi.


ummi sempat snap ni je...adik punya,


kuih...yummy...serius .

Nak bawa balik bakul sayur tu dengan ikan sekor tu boleh incik ???



 keep smiling :)
terimakasih semua...love you all






50 comments:

  1. oucchh.. sudah miss...

    Happy Belated Birthday Dear Sista..!!!

    happy n healthy sokmonya....

    ReplyDelete
  2. uwwwaaaaaaaa! terharunya kalau dilayan begini! tak sabar nak tunggu besday sendiri.hahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma setahun sekali...dan tarikh ni memang ditunggu2..hihihi

      Delete
  3. Alhamdulillah... ada hari istimewa yang sentiasa diraikan dengan penuh meriah. ia kenangan manis dalam hidup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap tahun menyimpan memori sendiri..dan akan terus segar dalam ingatan InsyaAllah

      Delete
  4. Alhamdulillah...syukur & seronok tgk family akak bahagia. I pun tumpang happy kak! So sweet hubby & anak2 akak...., siap buat surprise lagi tu. Tgh2 puasa ni rasa meleleh2 la pulak tgk makanan & kek yg sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      thanks Ruby
      tengah ganti poso ko?

      Delete
  5. alangkah bahagia nya kalau tak payah masak but perut sentiasa kenyang from all the food yang orang belanja, hehehe...
    Best sambut birthday mcm ni kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak tinggal di Perth
      akak yakin akak pun kena masak sendiri...memang berangan nak buat pavlova nih ;-)

      Delete
  6. dapat bnyk hadiah dan kata2 ucapan..tandanya ramai yg ingat, sayang dan hargai...tentu happy, syukran...tahniah krn umuq naik lagi satu tingkat...

    ReplyDelete
  7. Salam Yong,
    Tiap2 tahun buat2 terkezut masa harijadi eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 idok kak.. kalau tiap thn sure saya dah
      tak terkejut lagi...hiihihihih

      Delete
  8. wahhh.....bestnyer kak kasih....saya suka saya suka..(bak kate mei mei dlm upin ipin...hihi) dan dil jd touching ple..semoga sentiasa dirhmati illahi..tergoda dil dengan makanan2 tu.sabarrrrrrr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..thanks dil
      sabarrrr...balik msia boleh makan :)

      Delete
  9. Happy birthday kak kasih...hehehe so sweetttt 33.. pndai abang bodek umi ye...

    Tentu kak kasih sangat special dimata semua orang sbab diraikan di mana sahaja oleh mereka yg mengenali akak. Beruntung akak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 33 tu kena tambah dengan belas baru cukup umur akak...hihi
      Alhamdulillah dikelilingi oleh org2 yg penyayang :)

      Delete
  10. amboiii..meriahnya sana sini.. 33 ye kak.. Bestnyaaa....heee.. sporting anak2 ye kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 33 tu.... anak nak bodek mak dia tu..hihihih
      Cuma ada adik(anak bongsu) time tu.

      Delete
  11. alahai romantiknya.....siap ada surprise cake gitiewww.

    happy besday kak...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ...Thanks leez
      tiap tahun pun ada cake...
      cake peringatan...tambah umur 1 thn lagi...hihi

      Delete
  12. sunggh seronok bila har dpenuhi dengan makan-makan yang seenak itu...menelan air liur sendirian kala ku menaip komen ini hi hi...33 tahun ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau 33 tahun tu...dah berlalu belas tahun yg lalu.
      Itu cuma anak nak bodek ummi dia...hahahah

      Delete
  13. wah..so sweet..mau tak terharu kalo dihargai mcm ni..

    happy belated birth dear.. moga trus dilindungi allah swt...n dpermudahkan sgala urusan d dunia n akhirat.. amin

    ReplyDelete
  14. waduhh..syoikkkknyeeeee makan kak kasih..hehhehe..enjoy tgk family akak :) semoga bahagia selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks Lin
      cium untuk syasya :)

      Delete
  15. Happy belated birthday kak ... semoga panjang umur dan murah rezeki. Syoknya ramai yg celebrate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Hami...amin.
      Alhamdulillah

      Delete
  16. Aiseh terlambat tiba tapi tetap nak mengucapkan selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke "33", hikhik! Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & dikurniakan kesihatan yg baik olehNya, amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe...terlambat pun tak pe..akak sungguh menghargainya.
      thanks dinasssss
      amin

      Delete
  17. Replies
    1. mokcik lagi romantik *ayat tak nak kalah*
      hahahahhaha

      Delete
  18. bestnyer! happy birthday kak! semoga panjang umur dan sentiasa di bawah lindunganNya selalu.

    ReplyDelete
  19. syoknya kak dapat surprise mcm tu..2 kek sekali gus.yg berdiri mcm nak nyanyi negaraku tu anak akak yg kecik yer.pandai dia buat surprise tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu Adik (anak bongsu akak...14thn)
      cuma dia je ada kat rumah time tu :)

      Delete
  20. romantiknyaaa pokcik... happy family... terliur pulok tgk kuih tu wuwuwu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mokcik lagi romantik *ngaku2...hahaha*
      kalau dekat akak dah kirim kuih tu...takut akachan yg nak makan :)

      Delete
  21. soooo sweet ucapan dari abang...
    bestnya hari ni kak.. hari makan sedunia.. makan jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan2 sedunia ..Alhamdulillah :)

      Delete
  22. happy 33rd bday kak.sama umur la kitew.hahaha.meriah betul birthday celebration.seronok tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks izi
      muda le akak kalau berumur 33 tahun hihi
      anak akak nak ambik hati umminya je tu
      kena tambah berbelas2 baru betul

      Delete
  23. happy belated birthday kak yg ke 33 (sama umur la kita.. :p )...
    lmbat sungguh wish sbb baru bukak blog arini...
    wish u all the best in life :)

    ReplyDelete
  24. Thanks illa
    hihi muda benar kan
    33 tu kena tambah berbelas2 thun baru mencapai umur akak...hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...