Wednesday, 4 April 2012

Tetamu di Hari Ahad

 Pagi bonda datang bersama Adik Ma (anak buah akak) ..join akak aerobik.
Dan yang pasti  bonda tak ikut beraerobik, just kasi support ajer...hik2

 Pastu kami breakfast ni...

 dan ini bersama secawan kopi o

 Petang Kak Ma dan anak-anak datang ...nasib baik bihun masih ada.
Pastu campak laicy...jelly dan potongan mangga dalam mangkuk dan curah sos kastad...lupa nak ambik gambar sebab sibuk berborak. Borak dan terus berborak ...anak-anak dan anak sedara pula sibuk main dengan PuteH.

Humyra tengah mengunyah keropok

Setelah itu Humyra dan Ummi Humyra pula datang...untuk main dengan PuteH.

 Humyra dan PuteH

Peminat PuteH

Kami makan keropok goreng dan sos yang akak buat sendiri....samosa tu pula Kak Ma yang bawa :)

P/S : 2 hari Unifi rumah akak ada problem..kat tempat kerja pula tak sempat nak BW.




Keep smiling :)

PuteH dah pandai main






49 comments:

  1. Humyra comel sangat!

    Puteh tu tak lama lagi mesti makin cantik & gebu sebab ramai yg sayang sangat kat dia.

    Nak bihun goreng tu ciket :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai le sini..nanti akak masakkan bihun unk dinas.
      Letak udang dan sotong banyak2 :)

      Delete
  2. suka dengan semua makanan yg ada dlm n3 akk tu.

    puteh comel dan humyrah punnnn comel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amani sebaya humyra ke?
      Humyra 1 tahun 3 bulan :)

      Delete
  3. bestnyer kak...family duduk dekatx2 yer.senang boleh jumpa selalu kan. bonda akak pun nampak kuat dan sihat.alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bonda sakit lutut sikit je...tapi masih boleh berjalan.
      Alhamdulillah

      Delete
  4. selamat menerima tetamu..tetamu yg sgt disayangi..ceria dpt jumpa mereka..

    ReplyDelete
  5. Tengok gambar sarapan pagi tu, terasa laparlah pulak. :)

    ReplyDelete
  6. Sy pun peminat putei! Eh, unikla ekor dia colour hitam. Chantek!

    Bestkan tamu datang umah, meriah;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. PuteH sure suka kalau dia tahu ada peminat :)

      Delete
  7. comelnye.. kluarga bahaiga.. ditambah dgn pula dengan puteh.. heeh

    ella dah follow akak.. follow lah balik kalo sudi.. thanks =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah dan follow :)

      PuteH menceriakan hidup kami :)

      Delete
  8. Replies
    1. Kami yg bertuah kerana ada PuteH :)

      Delete
  9. penuh xtvt aka anak beranak ya.. ;)
    tgk makanan semua sedap2.. lapo sudah :P

    ReplyDelete
  10. sedapnyer bihun. comel putih....nak pinjam leh kak kaseh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2...puteH sure suka dapat jumpa alin :)

      Delete
  11. Puteh dan aksesori mainannya...kiut betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang PuteH dan pandai main dah
      leka je dgn mainan dia

      Delete
  12. sedap plak tgk bihun goreng tu kak...
    besar dh anak teruna akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang baju kuning tu anak ke2 akak
      yang pertama lagi besar (saiznya)..hihi

      Delete
  13. kalau ayah tidur di rumah saya, pasti ada telur 1/2 masak utk sarapan pagi.. wajib!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka kuning telur ...biasanya akak makan kuning telur tu sikit dan selebihnya suami akak yg habiskan :)

      Delete
  14. telur half cooked itu membuka selera saya kak..itulah makanan yg sy berselera spanjang 2 bln lebih pegnen ni kak..lain2 tatak jalan juga huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dulu2 pun macam tu...awal2 pregnant...x lalu mkn, lepas 4 bulan baru selera :)

      Delete
  15. assalam kasih.humayra yang comel..bermain pulak dengan putih yang comel jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      saya pun heran...humyra langsung x takut dgn PuteH :)

      Delete
  16. Replies
    1. best tatkala peluh mula menitik :)

      Delete
  17. bestnya akak bonda dtg....wow!! ada keropok goreng, ada bihun...lengkap tu...yum yum!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kalau mkn mee or bihun mesti nak kena ada keropok ...hihi

      Delete
  18. hehehe, seronok putih ramai yg melayan...

    kopi + telur 1/2 masak memang mantaps..

    ReplyDelete
  19. lama dh x mkn telur sparuh masak.. sedapnyer..kat sini pgil "telor arong"

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time dengar telor arong...dapat satu lagi ilmu baru:)

      Delete
  20. salam..lama tak jengah kak kasih...sibuk dok tau gape bende...

    wahh syoknya ber-aerobik, saya dah lama stop, tak tau bila nak mula balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      aya apa khabar?
      jommmm kita aerobik ..buang lemak2 dibadan :)

      Delete
  21. Yeay puteh dah sihat membesar! Bestnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...semoga tambah sihat :)

      Delete
  22. sedapnya.mihun goreng tu nampak sangat best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bihun ni kesukaan anak2
      so kena le selalu maknya goreng
      lagipun nak habiskan stok sotong dan udang yg dah berkurun lamanya :)

      Delete
  23. ade spesel recepi ke mihun tu kak.sharela kat blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seperti org lain buat juga ..segan nak kasi resepi sebab semua org pun tahu goreng bihun kan...cuma akak letak banyak udang dan sotong (nak habiskan stok)

      Delete
  24. Puteh dah semakin besar dan cergas.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...