Wednesday, 18 April 2012

WW : Jam Gigi Mati




 Jam gigi ni dah lama berjasa..almost 12 years. Rosak juga akhirnya. 

Jarum panjang = dentist's mouth mirror
Jarum pendik = alat untuk drill gigi(handpiece) 
Jarum saat = alat tajam yang selalu dentist check gigi kita tu. 




keep smiling :)







54 comments:

  1. Heheeeew....knpa rosak, da try bwk jumpa doc gigi ke kak?

    Cantik, 1stime npak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. rosak sebab dah tua ...dah waktu dia kot :)

      Delete
  2. Dah tak boleh diselamatkan lagi ke?

    ReplyDelete
  3. Bila baca tajuk akak, saya tak paham. Pastu... baru paham. Tak pernah saya tengok jam bentuk gigi cam ni...unik ni kak kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi saja je buat topik mengelirukan :)

      Delete
  4. tukar bateri pun tak maun juga ye akak?..comel la jam tuh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak mau dah
      dah uzur dah jam ni

      Delete
  5. Salam kak,
    Wah uniknya jam gigi tu...

    ReplyDelete
  6. cantiknya jam tu..memang unik!! akak dapat kat mana ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak beli dgn satu supplier ..dah lama dah ni :)

      Delete
  7. Gigi manusia pun boleh rosak inikan pula gigi jam dinding... hahaha

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. confirm dah x leh diselamatkan lagi :)

      Delete
  9. comel nye jam tu sis..

    ape yg rosak sis? mmg takleh repair lg yer..syg nye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak buat perhiasan je lah nanti..
      sebab malas nak gi repair

      Delete
  10. Doktor mana yang hadiahkan jam tu? Unik & menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. doktor gigi peribadi...hahaha...gurau jek

      Delete
  11. ala sayang.. tak boleh betulkan lagi ke kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas sebenarnya nak gi repair As..
      buat perhiasan aje lah
      nak buang sayang

      Delete
  12. kiutnya jam akak..mmg patut dipanggil jam gigi..lengkap dgn peralatan dentist..

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Kasih,
    simpan buat kenang-kenangan, nampak unik jam gigi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam amie
      just buat hiasan dinding aje lah kan

      Delete
  14. sayangnya jam ni... tak boleh baiki ke

    ReplyDelete
  15. askm kasihredha...laa macam ada prsamaan lak kita ni ye..bjalan,masak,makan,kutip teko dan kutip jam pelbagai..lagi satu( pnyakit nekcik!) kutip botol syampoo hotel..botol miniature minyak wangi, pinggan mangkok lama...dan apa apa lah yang comel comel!! 2,3 yang akhir dah lama nekcik tak layan!!dah insaf lah kunun!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      betul le kak...kita geng
      semua yg akak senaraikan hobby akak tu, saya pun collect juga :)

      Delete
  16. COMEL LA PLOK JAM NI... UNIK

    ReplyDelete
    Replies
    1. jam ni dah berusia 12 thn
      kira tahan le jugak kan

      Delete
  17. Uniknyaaa! Takpa, dah mati pun boleh simpan buat kenangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena simpan buat hiasan aje lah kan

      Delete
  18. Akak..mana akak beli jam tu? comel gilerr:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak beli dgn supplier dulu2
      dah lama dah

      Delete
  19. Assalamualaikum,
    First time nampak jam cam ni, unikk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      sayang dah tak leh guna lagi

      Delete
  20. Assalamualaikum Kasihredha,

    Uniknya jam tu.....he.he.he....berbaloi 12 tahun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      betul2...berbaloikan
      jam sekarang cepat rosak

      Delete
  21. unik nya jam tu..

    ps: saya tak suka doktor gigi.. takut..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun takut dgn doktor gigi...hihi

      Delete
  22. salam kasih..lama dah berjasa tu 12 tahun..tak boleh baiki ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena bawa ke kedai jam lah kan..
      tapi malasnya nak pergi

      Delete
  23. WAH,MENARIK JAM NI..TAK PERNAH JUMPA LAGI..SIMPAN BUAT PERHIASAN JER

    ReplyDelete
  24. Ada jugak jam gigi rupernya ye....hehehhee

    ReplyDelete
  25. Mak oiii mana dpt ni?
    Mesti seludup dr dentist kekekkee.

    ReplyDelete
  26. hihi
    x berani nak seludup
    takut kena cubuk gigi dgn dentist tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...