Friday, 4 May 2012

Berkayak di Wetland



Cuti Hari Pekerja kami ambil kesempatan untuk berkayak di Wetland Putrajaya. Dah lama tak ke sini...dah gian nak pegang paddle kayak tu walaupun bukannya terer naww...hik3

Ada cafe kat sini juga...habis berkayak lepak minum-minum kat sini...dehidrated....sebab panas sangat.

boleh pilih nak kayak mana...satu kayak RM 8/ jam.

rupa  budak yang dah lama tak jumpa paddle

tak sabar-sabar....mak bapak cool ajer :)

 mereka dah sampai kat tengah tasik...mak bapak masih duk tarik kayak lagi kat tepi tasik.

dua orang budak yang kegirangan 

ada beberapa pulau kecik kat tasik tu....tempat kaki pancing. 

 Aqi dan Adik
Aqi dah start cuti ....3bulan.....dapat le tolong ummi kat rumah.
kenapalah Adik nih

Panas sangat....hitam  legam le mokcik yang sawo matang ni...hihi
Pokcik suroh mokcik dayung ke kiri....mokcik dayung ke kanan...
berpusing2 lah kayak tu kat tengah tasik...hihi

 aksi solo
gaya je lebih tu








keep smiling :D
dari Wetland kami menuju ke suatu tempat 
yang sangatlah ramai orang..
susah nak melangkah...tunggu next n3








50 comments:

  1. seronoknya beriadah naik kayak. baru I perasan anak akak semua boboy...hihi

    ReplyDelete
  2. syoknya tgk org berkayak..tapi saya ni gerun masuk air..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mula2 pun takut juga
      tapi bila dah dalam air ok pula :)

      Delete
  3. wahh.. bestnya berkayak.

    ReplyDelete
  4. Wah..gumbira sungguh tengok ye? Akak pandai berenang ek? Saya bab2 air ni gerun sikit. Takut kayak terbalik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah x terbalik..
      ada safety jacket, jadi rasa selamat juga lah :)

      Delete
  5. Boleh berenang tak kat situ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh kak..
      cuma berkayak dan memancing je
      dan ada juga yg berbasikal :)

      Delete
  6. Salam Yong,
    Aqi tu anak sulung ke? Hensom dan slim. Nanti Adik dah besar pun slim cam Abang. Mokcik tak berkayak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      Aqi anak ke 2
      anak pertama kat Egypt..study.
      Mokcik berkayak dgn pokcik kak :)

      Delete
  7. Assalamualaikum Kasihredha,

    Amboiii...syioknyaaaa....kak Ros pun teringin jugak ,tapi takut dengan air he.he.he....

    ReplyDelete
  8. seronok ni.lama x berkayak.

    ReplyDelete
  9. akak..nak tau tak..sebenarnye saya penakut air yg besar2 gitu..kalau gi pantai ke, i akan main di gigi2 air sahaja.. kalau kat tasik, bile dok tgh2 tasik tu, mulelah..kepala lutut menggigil2 ..naik kayak lagiklah buleh fengsan.. i penah sekali jek naik kayak, itupun sbb ade program sekolah & wajibbbb..kalau saje2 nak naik kayak, mmg buleh fengsan byk kali ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..
      memang akak dulu pun takut juga
      tapi bila dalam air ok pulak

      Delete
  10. Kalau saya sure takut nak berkayak. Takut terbalik jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah x terbalik
      lagipun ada safety jacket :)

      Delete
  11. seronoknyaaa... nak jd mcm kak kasih la bw anak2 g aktivit2 yg best2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau akachan dah besar
      sure dia best kalau ajak berkayak kan :)

      Delete
  12. seumur hidup x pernah naik kayak..

    ReplyDelete
  13. sue pernah try naik kayak ni sekali je..masa skolah dulu..mmg takut sebab balancing x berapa nak pandai..hikhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ok je kan
      mula2 akak pun takut terbalik
      sebenarnya tak sebab kayak tu memang dah balance

      Delete
  14. tak pernah berkayak..teringin gak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mifz besar nanti boleh ajak berkayak :)

      Delete
  15. Weeeeee best! Kali terakhir saya berkayak ialah tahun 1993 kat laut, lama tuuu, kahkahkah! Kalau naik bot selalulah sampai sekarang.

    Waktu kualiti bersama keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk ibu yg bekerja
      memang kena cari waktu
      unk bersama family
      walaupun kejap :)

      Delete
  16. bestnye berkayak! tahun lepas kami ada pergi kem kepimpinan. budak2 berkayak je. tapi cikgunya takut sebab kat situ ada buaya. huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkayak tempat ada buaya?
      bahayanya
      akak pun takmo

      Delete
  17. wah bestnya berkayak.. tak pernah lagi rasa berkayak ni..

    ReplyDelete
  18. seronoknya tengok mereka ni..enjoy sakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. diaorang memang suka aktiviti macam ni

      Delete
  19. happy belated birthday kak..sorry lambat wish..semoga akak dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia & bahagia sokmo di samping anak & suami terchinta:)

    ReplyDelete
  20. hmm boleh pergi jugak kat sini nanti tp anak2 kecik lagi utk lepaskan mereka berkayak, mama mereka pulak tak berani nak berkayak dgn tubuh berat begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak lebih berat dari Aya
      boleh je Aya
      seronok :)

      Delete
  21. suruh pusing kiri, terpusing ke kanan..
    suruh pusing kanan, pergi kiri pulak..
    masih oklah tu, gerak juga....
    klu kena akak sal, entah2 terus terbalik kot..

    ReplyDelete
  22. ohh.. suka suka... saya suka berkayak jgk tap dah lama benor takde yg teman.. sbb semua suka terjun terus dlm air..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun dah lama gak
      tu yg enjoy habis tu

      Delete
  23. salam kasih..cuaca yang panas masa ni membuat acik malas sangat nak kemana2..
    dok rumah je .keluar pun sekejap2 je..kepasar atau kekedai beli barang pas tu balik..

    ReplyDelete
  24. saya tak tau plak akak suka berkayak yer..
    next time nak try la pulak.. pernak berkayak kat laut aje.. tu pun takut2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka...cuma waktu je takde
      hari tu cuti hari pekerja tu yg ada peluang pergi :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...