Saturday, 26 May 2012

Genting Highland..main & makan.



Spinner waktu petang

Kami  kesini untuk kesekian kalinya...dari anak kecik sampai besar.
Tempat paling dekat untuk di terjah. Kebetulan hari Sabtu cuti hari Wesak...so dapat le pergi.
Mula2 kami nak naik cable car aje tapi ditutup untuk sementara waktu.

spinner Genting Highland di waktu malam.



susahnya capture dia orang berdua saat spinner ni tengah berpusing...tapi dapat satu...nampak tak Aqi kat tulisan kasihredha tu?

Waktu anak-anak queue untuk main ni...kami berdua sibuk mengunyah jagung ni....padahal baru aje lunch.

Kami lunch dulu  sebelum main...ni akak punya fish and chips
muffin tu pun sedap


abah dan adik punya...sama menu

Aqi punya


Lepas tu kami naik "matahari" ni.
syok juga...boleh tengok pemandangan ...time ni berkabus sebenarnya
udara agak sejuk sebab baru lepas hujan.







tengah tengok orang menjerit-jerit naik space shot.


hahhh ini permainan  space shot tu....syok tengok diorang jerit.

boating

Tunggu dekat 1jam lebih  di Grand Prix Fun Kart ni.




Time anak-anak main....mak ayah duk sibuk cari makanan.



sedap...ranggup...ada kacang dan coklat
rasa ala-ala apam balik nipis tu.
Sweet crispy (crunchy peanut).



ni pula sweet paratha...banana chocolate.

Dalamnya ada pisang dan sos coklat

cara buatnya camgini


Dah makan sure le nak minum pulak.
Cari air panas sebab sejuk...mahalnya nescafe atas gunung nih rupanya.


Pastu mereka naik pirate ship ni pulak...dah tau pirate punya buat apa naik?



berangan di Londoonnn

lepak di tepi bas yang yang kehabisan minyak.


Kami tengok Haunted Mine ni...4D...besttttt
kena bayar RM 8
Tapi queue lammmmaaaaaa  sangattttt

Dah mula sakit kaki time queue untuk tengok Haunted Mine tu...dah x larat...duduk je atas lantai tu sambil check email.


Ni time selesai solat Maghrib.
Anak mokcik dah tinggi dari mokcik dah.

Lepas acara makan malam pula ...ni adik punya




 kami punya :)


Bulan purnama :)


Waktu ni dah nak balik...bergambar dengan kabus dulu....sejuk .
Rasa tak nak balik je...

singgah isi minyak sempat bergambar dengan bulan .


Ini pula menu berbuka puasa kami.
Kenalah ikut apa yang anak-anak nak makan.




Keep smiling
 :-))







38 comments:

  1. Kak Kasih

    Waaahh pegi Genting seronoknya ;) Masa dkt sg, mmg I pegi Genting every yr kak. Gambar2 yg mengimbas kenangan lalu ni hehehehez.

    Kita sgt jeles dgn mokcik....asik tunjuk gambar makan aja tapi badan mokcik maintain slim :ppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. mokcik tu pandai cover 1/2 badan dibelakang Aqi...pastu guna teknik tahan pernafasan supaya peyut kempis sikit...hahahah

      Delete
  2. bestnyo jale2 sambil make sokmo hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jale2 cari make...sebab tu demuk..hihi

      Delete
  3. ini betul2 berjalan makan ni kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah buat program jalan2 cari makan yan...hihi

      Delete
  4. Salam Kak.. wahh bestnya... sha dah pernah naik Space shot hentah apa kenamanya.. heheh naik sesorang aje masa tu yang lain tengok. pastu serik sampai laa..

    Dulu masa duk di KL, sanggup amik halfday kerja semata-mata nak naik genting sebab tak nak ada orang ramai... halamak! silap hari.. ramai pelancong dari India hamik ko... hehehee..

    Seronoknya.. berjalan bersama keluarga... bersimpuh kat lantai tu hehehehe siap cek email.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sha...akak memang tak pernah naik...tak berani, akak takut pengsan...hahahaha.
      Memang ramai org India dan Bangladesh waktu akak pergi tu

      Delete
  5. bestnya dapat jalan2..dah lama x pergi genting..:) tgok pic nie..rasa mcm nak pergi jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini tempat paling dekat dgn akak..sebab tu selalu juga pergi :)

      Delete
  6. Last kali gi genting, 2000 haha dh 12 thn

    ReplyDelete
  7. memang sweet dan teliuq tengok sweet paratha banana chocolate....tentu kenyang minum dengan milo atau tea...happy-happy holiday...

    ReplyDelete
  8. salam kasih..anak2 sibuk ajak naik..tapi cik ni jenis penakut nak pi tempat tinggi.
    anak yang dah bersar dah pi sendiri ngan kawan2..yang bongsu je belum

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jugalah kak...kalau time hujan...sejuk :)

      Delete
  9. salam perkenalan sis

    lama dah cm tak pi genting,,nampak enjoy tu...

    ReplyDelete
  10. waahhh.. patut kita pi sama2 kan... chat2 & eat2 sama2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2
      kalau kita pergi sure kita boleh try semua mknan kat situ..
      pastu biar anak2 pi main :)

      Delete
  11. Amboihhh cuti2 genting tu hehe.
    Tapi kan.. sgt meleleh le tgk roti pisang tu.
    Sy ni penggemar pisang nyummeh :P

    cuaca agak sejuk tu berapa degrees?
    tp kalu tak ujan, takpo tak pakai sweater kan hehe.
    Gi 2009 dulu kot, tak pakai sweater.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pernah gi waktu panas...x yah pakai sweater pun.
      Tapi kalau hujan...memang sejuk...waktu malam lagi le sejuk :)

      Delete
  12. masih sejuk lagi ke sana ...Nekcik dah 11 tahun tak naik atas tuh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu kebetulan hujan...so cuaca sejuk juga kak :)

      Delete
  13. Assalamualaikum Kasih..

    Saya dah lama sungguh tak naik genting. Tunggu anak2 balik nanti boleh bawak cucu2 berjalan/ bermain. :)

    ReplyDelete
  14. wah.semuanya menu mengamcam jiwa ni.semuanya napok sedap2 belake

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lah...untuk menambah lemak di badan...hihi

      Delete
  15. berapa kali pergi genting pun tp tak pernah naik roller coster tu. dasar penakut dan gayat. hehe..

    ReplyDelete
  16. dah lama chik na tak pergi genting...rasanya last pergi dulu masa faiz 5, 6 tahun

    ReplyDelete
  17. tengok pada gambar mokcik yang muka ditutupi kabus Genting tu rasanya mokcik bukannya gemuk pun...jauhnya nak bandingkan dgn saya ni....mokcik ni normal2 punya saiz je rupanya.

    ReplyDelete
  18. mokcik pandai cover perut disebalik Aqi dan teknik tarik bernafas supaya perut jadi kempis sikit..hihihi
    Gambar lain mokcik napok demuk..setelah di seleksi cuma gambar ni nampak slim sikit..uwaaaaa

    ReplyDelete
  19. kak bukan ke if public ramai orang.. yang tak laratnya nak queue lama baru boleh dapat naik :(

    sungguh enjoy anak2 bermain ye..

    ReplyDelete
  20. tapi hari tu ok pulak...biasa2 je.
    Pernah dulu akak pergi waktu CNY...nak makan pun seksa...resto semua penuh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...