Thursday, 24 May 2012

Homes



Baru-baru ni  ke Homes ni,  
Letaknya di aras satu Jusco Cheras Mahkota.
Konsep dia lebih kurang Daiso.
Barang-barang dari Jepun dan setiap item berharga RM 4.99 ( senang cerita RM 5 lah tu)

 Pinggan mangkuk tak banyak pilihan macam Daiso.
Dalam tak banyak pilihan...ada juga yang berkenan...

 akak ambik piring dan mug ni.
Bonda sure tak suka...hihi...Akak tau selera bonda.
Bonda lebih suka  florist plate.... ala-ala British tu.


akak pula lebih suka yang simple camni :))
yang ini pun akak beli juga.

 dan juga mangkuk ni....akak beli sebab jauh lebih murah dari IKEA.
Akak pernah beli IKEA punya tapi dah pecah. Ini sebagai ganti lah kiranya.

 Harga semuanya sama...so kenalah pandai-pandai memilih sebab ada setengah item tu jadi mahal dengan harga RM 4.99. ...be smart ye mokcik2 :))


 semua made in Japan :))


 Barang-barang plastik banyak kat sini berbagai bentuk dan colour.



 sinnndukkk..
kawal diri supaya tak beli sebab kat rumah dah banyak.







keep smiling :D
 BW sambil minum kopi dengan semperit kacang.
Bila makan semperit tak boleh nak stop :))








66 comments:

  1. ala...nak gi jugak! best shopping kat tempat mcm ni. murah je sume. pastu bile nak bayar, tak sedar beratus boleh habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak selalu bajet...cuma ambik 10-12 item saja setiap kali pergi kedai2 macamni.

      Delete
  2. Wow! Mcm best je shopping kat situ kak. Memang, kat Jusco Mahkota je ke ade. takde branch lain yer;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada cawangan lain kot...akak tak pasti lah bella :)

      Delete
  3. Part paling saya terliur....tang keep smiling tu....nanti akak bagilah resepi semperit kacang tu...leh buat kuih hari raya nanti...perancangan awal gitu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. semperit tu akak beli je..selalu beli...sedap :)

      Delete
  4. kene beli siap2 barang Jepun nih nmpknya, balik nnti terkilan sbb sini kira murah la kan 100yen satu. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belilah banyak2....kalau yg mana tak berkenan boleh pass ke akak...:))

      Delete
  5. salam kasih seronoknya kalau dapat masuk kesitu..mau berejam tak keluar2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cepat2 keluar kak...bahaya...hihi

      Delete
  6. wah best jugak dgn info shopping2 ni...kalau x xtahu pon...nmpk ade yg dh bkenan jugak tu...hujung ni pasti akan ke sana nti...sbb dah agak jemu jugak dgn set yg ade kt rumah tu,...hehehe...

    ReplyDelete
  7. wahh menarik kedai ni kak..kalau RM5 tu kira murah jugalah kan..tapi kalau angkut bykx2 tak sedar juga keluar duit byk..hehe

    ReplyDelete
  8. Saya pun kalau masuk outlet macam ni mesti tak kabar...suka sangat2 tengok n beli pekakas dapur walaupun dah ada cukup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kita punya hormon wanita yg berlebihan hihi

      Delete
  9. owh tidakkk smperit pujaan hati daman qalbu i very like... btl tu kak kna pandai pilih nape eh daiso jual 5 hengget mhl btl kt sini seolah2 singgit je jual rm3 pun msh dpt utng rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. import kot...sebab tu jadi mahal,
      belilah byk2 nanti hanis b4 kelik msia

      Delete
  10. huaaaa.... daiso pun tak sampai2 lg.. tolong bawak saya melawat tempat shopping ni boleh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..kena ke daiso dulu baru ke homes :)

      Delete
  11. Competitor bagi Daiso la ni ye. Saya klu masuk kedai ala-ala Daiso, rambang mata jugak. Semua benda cantik je tersusun, tak tahu nak beli mana satu.

    ReplyDelete
  12. teringin nak pergi tapi jauhnya nun di sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada cawangan lain kot aya

      Delete
  13. akak tau x, kalau tempat2 gini...my hsbnd yg rambang mata..i rilek lagi..serious..ari tu gi ikea, bekas bawang i pn sume die nk tukar hok ikea punye..geram betul..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke...kalau hsband akak pula lansung x minat...akak je lah sorang2 shopping barang2 dapur ni

      Delete
  14. Kak Kasih,

    I kalau masuk kedai2 mcm ni kadang2 boleh ronda2 kat dlm for more than hour.....hehehez. Alhamdullilah nafsu selalunya dpt dikawal. Kadang2 kluar tak beli apa2 pun sebab asik contemplate aja....to buy or not to buy :ppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2...kena pandai kawal diri.
      Kadang2 kat rumah dah ada pun...gatai je beli yg lainkan.

      Delete
  15. Cantik mangkuk warna hijau tu, lebih lebih lagi ada kerabu mangga tu...uihhh menyelerekan

    ReplyDelete
  16. Waaa dengkinya sayaaaa!
    Apesal la kat kelate takdok mende2 ni semua.
    Kwn2 duk cite beli brg2 kat daiso.. so try la gugel daiso kelate.. hmmm berkecai hati takdok :P

    Comel lah brg2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali maghilah ke KL...soping2

      Delete
  17. rambang mata kak tgk barang2 ni.semuanya nampak cantik.makanan sure lg rasa sedap kan makang dlm pinggang baru iteww.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rambang mata...kena kawal perasaan...hihi

      Delete
  18. sukaaaaanya hehehe ,kalau ke tempat ni mmg kena kawal nafsu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena kawal...kalau tak naya...hihi

      Delete
  19. Sedapnyer sermprit tu kak .... saya dulu selalu singgah kedai 100 yen... makan eskrim.. tapi sekarang dah tutup.. sedih sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. di area rumah akak ni ada satu kedai 100 yen tu.

      Delete
  20. WOW..BANYAKNYA PILIHAN..RAMBANG MATA TENGOK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena kawal perasaan bila masuk sini...hihi

      Delete
  21. wahhhhh....macam best je kedai ni kak....nak terjah jugaklah nanti...:-)

    ReplyDelete
  22. cuci mata je la sbb kat sini takde pilihan... hehehee... gerraaammmm tgk semua tu..

    semperit...!!!! nak sikit..

    ReplyDelete
  23. akak..saya punya semua dari ikea masa memula pindah rumah 2004..Nampak gayaaa..kena tukar ni..hee


    p/s: awat senyap je sekarang nii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ada lah yan...cuma sejak dua menjak ni tidur awal sikit...ada juga miss BW.

      Delete
  24. masuk ke kedai macam ni mahu kelabu bijik mata... hehehe rasa macam semuanya nak beli walaupun ada sebagaiannya dah byk kat rumah yg masih belum digunakan hahaha...

    ReplyDelete
  25. mcm best jer...ingat b4 masuk rumah baru nak pergi la Homes tuh...thx for the info yer...:)

    ReplyDelete
  26. I suka gak pergi Daiso...kt sini brg2 semua QR7.00...Homes pun mcm Daiso jugak ye...betul tu kak...kena bijak pilih kanz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. QR 7 tu berapa ringgit? lebih murah kat sana ke kat msia?

      Delete
  27. wah!! canteqlah kak kasih...paling tergugat pic yg last tu..kuih semprit dgn kopi o....celup,celup,,nyummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. semperit beli je tu lyn...tp x leh nak stop kalau dah makan

      Delete
  28. huhu rambang mata kalau ketempat2 mcm ni...perempuan,kan....dah ada kat rumah pun masih teringin lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan...kenalah bajet berapa item boleh ambik :))

      Delete
  29. Salam Yong,
    ha ha kata tak banyak pilihan, tapi dia hangkut jugak. Akak suka rekaan Jepun, unik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      hahahah..kalau byk pilihan sure saya yg merana kak :))

      Delete
  30. huiiii sukanya kalau boleh beli pinggan kat situ tapi kalau duduk lama-lama dalam ni konpem laki akan tarik muka masam kan:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena suruh suami gi makan kenyang2 dulu...hahaha

      Delete
  31. Hu hu Kasihredha...Nekcik alegik sugguh tmpat tmpat yang kasih pgi tu!! Takut terlebih pulak hasil tangkapannya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi selalunya memang begitulah kan kak...x sedar dah penuh bakul :))

      Delete
  32. bln pose mmg gi KL soping tp soping ghaye hehe.
    Nak HOMES lg lah tak gheti.. sy reti area2 ulu klang jah huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa kena gi Daiso Damansara dulu sebab kat daiso lebih banyak barang. The curve Damansara :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...