Wednesday, 16 May 2012

Lunch Time


Lunch time akak cuma sejam saja ...so waktu tu le nak lunch..nak solat...nak BW lagi (heh heh heh).
dengan alasan itu lah akak tak keluar makan di luar...just minta tolong  belikan makanan dan makan di tempat kerja aje. Selain itu ...akak kan pemalu (aww  aww) ..segan nak duk makan sensorang.


Menunya adalahhhh...rojak mee....boleh tahan kesedapannya...apalagi kalau tengah lapar.

 kadang-kadang makan soto ni...minta tambah bakso 4 ketul.
Seketul 50 sen.
 akak letak le sambal kicap banyak2...pastu ternga-nga kepedasan.
Alhamdulillah kenyang juga.


Haaaa laksa asam...ni pun pedas juga...tergeget cili cepat-cepat cari air dan coklat.


 Kalau time koya (berangan) nak diet...ini lah makanannya.
makan roti je you...
tapi orang diet  makan sekeping tapi ....
ku makan berkeping-keping.

pilih chili tuna...memang ada 2-3 ketul cili api kat dalam tu....sedappp.

kalau time tak hengat dunia....makan nasi ayam penyek, nasi plus lauk macam-macam...
tapi bukan selalu ye (ayat membela diri)






keep smiling :D
gambar dari google

Selamat hari guru pada semua cikgu 
terutama pada Bonda dan Kak Ma.
Al Fatihah  buat Arwah Ayahanda juga...semoga ilmu yg dicurahkan pada anak bangsa akan
mengalir terus....amin YRA.








71 comments:

  1. Saya suka lunch menu nombor 1, 2 dan 3. Bestnya klu dpt lunch with the above. Sure akan senyum panjang sampai ke telinga.
    Kalau I duduk dekat2 dgn your tempat kerja, boleh lah I temankan you lunch so tak lah you nak malu lunch sorang2. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau LG teman akak sure sudi..so kita boleh le sembang2 pasal resepi kan :)

      Delete
  2. Betul tu, kalau tergigit cili mesti cari benda2 manis nk hilangkan rasa pedas tu kan...

    ReplyDelete
  3. Lunch hour yang variety.. Hehe..

    Sambil mata kat skrin.. Sambil mkn... Wah wah! Great! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil menyelam minum air...curi2 masa unk BW :)

      Delete
  4. sedap2 menu lunch akak ni kak oi..meleleh2 air liur akak ni hah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak...jom le teman akak lunch :)

      Delete
  5. Sedap2 semua pilihan menu untuk lunch dia!

    ReplyDelete
  6. rojak mee tuh nmpk sungguh marveles...!!

    ReplyDelete
  7. syok ye kak hari2 tukar menu...
    teringat plak time kerja dolu2, bedal mcm2 bila rasa dah bambambammmmm... baru telan roti je hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga time x de selera nak makan...last sekali beli buah aje :)

      Delete
  8. saya tiap2 hari keluar makan..patutlah tak kurus2..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak yg x keluar pun x leh kurus zaila...huhu

      Delete
  9. Al-Fatihah buat arwah Ayahanda kak KR.

    Semua makanan tu sedap2 belaka, slurrrppp! Saya pun sama, makan roti berkeping2, kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali makan...berkeping2 jugakan..hahaha

      Delete
  10. lapar la kak tengok makanan tu..

    ReplyDelete
  11. Makan sambil gigit gigit cili tu yang sedap. Nenek dulu cakap boleh nampak syurga haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...hahahah...sebab mata dah berair2 dan berpinar2

      Delete
  12. Salam kak..
    hugggsss dulu.. rindu..

    alamak.. awat ada makanan nih..
    tak patut sungguh!
    tengok blog akak sambil pejam mata.. aaa... tidaakkkkk!!!!!!!

    hahhah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam hann
      rindunya dgn adik ku sorang ni..hug3

      sila pejam mata...n3 ini agak kejam unk org UK...hahahah

      Delete
  13. Salam k.kasih...semuanya sedap2 menu akak kat tpt kerja.Tang kepedasan sampai trnganga tu yg buat atie gelak sorang2..(bkn apa pernah mengalaminya..hikhik)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam atie
      ternga nga pun habis gak atie...hihi

      Delete
  14. Kak,
    Saya time keje dulu pon sama. Bukak bekal and ngadap komputer time lunch. Rasa sejam tak cukup sebab banyak mende nak surf :D

    Soto tu nampak sungguh sedap! Makan time2 hujan, waaaah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...x cukup masa kan..sebab tu kena buat 2 benda dlm satu masa :)

      Delete
  15. Salam Yong Kasih,
    takde ropa orang nak diet - satu persatu gambor makan yg sinful he he he!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      memang x diet pun kak...berangan je...hihi

      Delete
  16. BW tu gapo kak huhuhu.

    Kalu BMW saya tau la :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. BW tu blog walking dekdaa...jenjalan ke blog kenkawan :)

      Delete
  17. selamat hari guru pd bonda dan kak ma juga...

    ReplyDelete
  18. Kak Kasih...

    Rojak mee tu mmg nampak sedap arh kak. Boleh meleleh air liur. Sebelum ni tak pernah tau ada rojak mee. Nak kena cari resepi lah mcm ni hehehez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je anie dgn rojak yg lain cuma tambah mee je :)

      Delete
  19. nak laksa asam ngan rojak mee tue
    oishii sou
    meleleh ayaq lioq dah ni

    ReplyDelete
  20. mesti bonda dan kak ma terharu.juga alfatihah unk ayahanda akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke...
      semoga Allah memberkati mereka...amin :)

      Delete
  21. salam kasih..sedapnya kalau setiap hari dapat luch semua yang ada gambarnya disini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 tak tau nak makan apa kak.

      Delete
  22. kak, cili tuna tu feveret saya tau..sekali hadap jek sy kendurikan satu tin tu..berdouble triple sandwish saye..hehe

    ReplyDelete
  23. alamak kak.... kan dah teringin nak makan bakso... nampak sungguh sodap... tp kak saya bkn ngidam tau ... (ceh cam takut aje.. tak pe yg penting family planning)... saya ni mmg kuat makan sebenarnyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama le kita memang akak pun suka makan.. :)

      Delete
  24. Saya pun selalu tapau jek. Cuaca panas kat luar, tu yg malas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best makan kat tempat kerja kan...ada privacy sikit :)

      Delete
  25. gitulah bila bekerja kan kak! hari2 nak kene makan jugak kan. hehe.. tak masak beli, tak beli, masak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak lebih banyak beli as..
      hari minggu baru masak :)

      Delete
  26. menu kita lebih kurang sama je huhuhu

    ReplyDelete
  27. hehehehehe...samalah ngan ALin kak..makan roti berkeping2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kena dengan tuna kesukaan memang berkeping2 kan :)

      Delete
  28. menu 1 dan 2 tu feberet...sedapnyaa yum yum.. baguslah kak kasih diet2 gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. koya je nak diet tu hanis...hihi

      Delete
  29. salam kasih redha:) dalam banyak2 gambar makan yang mengancam saya sudah nampak gulai itik salai boli kat pilah:);)hee..hee i never try itik before..my emak cakap sangat sedap kalau betul masak..hmm nanti kita nak try jugak:):) take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam zu
      memang best di tekak akak..ada rasa asap2 gitu.
      nanti balik kampung cuba ye...sure uwan pun suko ...buek podeh2 baru sodap.
      take care juga ye :)

      Delete
  30. cili dlm tuna tu pedas sangat le, awal2 saya buang, tak tahan rasa pijo lidah ni... hu ha hu ha hu ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke
      akak pula ...cili tu yg akak cari hihi

      Delete
  31. wooaahh... rojak & soto tu sangat mengancam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Ganu lagi best rojak dia kan

      Delete
  32. Salam,
    Lunch yg atas sekali tu nampak best, yg no 2 tu dah lama kita teringin nak makan, tapi bila order memanjang tak ada, padahal kat menu ada.....huhuhu....sabor jer la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam watie
      selalu mcm tu kan...frust je...nak makan tapi x de.

      Delete
  33. selamat hari guru untuk nani jugak! heheh...
    sedap2 menu lunch dia. rindu nak makan roti gardenia! kat sabah xde jual ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ye...untuk nani jugeee..
      waktu akak ke serawak dulu...akak cari roti gardenia...tp xjumpa...hahahah

      Delete
  34. sama la kita kak kasih, konon nak diet, makan je la roti wholemeal tu, tp bukan setakat sekeping dua, tp berkeping adoi la , itu yg makin mengembang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. susahnya nak turun kan...nak naik senang jah

      Delete
  35. saya pun makan selain nasi for lunch.. kalo dapat yg berkuah2 dan panas2 lg best.. verangan nak turun kalori hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mmg x ambik nasi waktu lunch sebab malam akak makan heavy sebab tu x leh kurus. Malam sebab dgn family.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...