Thursday, 17 May 2012

Teman-teman di Bandung

Reunion (bertempat di rumah Galuh..Bandung)...akak tak dapat hadir.


Aduhaiii...rindunya pada mereka ni. Suatu ketika dulu sama-sama mengejar impian (ayat apa nih). Untuk mengumpulkan semua kami...adalah amat sukar. Ada yang berada di Belanda , US, Riyadh, seluruh kepulauan Indonesia( Indonesia kan besar) dan akak pula kat Malaysia ni.  Nasib baik ada FB...so silaturahim tetap berterusan.



Mereka selalu berkumpul....aduhaiiii (sekali lagi) . Bila ada reunion...pasti mereka tak lupa menjemput . Cuma waktu dan jarak saja yang menghalang. Faktor kerja juga .

kami waktu remaja(ehm ehm)...Ineng paling kiri (my best friend)
Kalau dulu ada blog kan best..boleh tulis pasal kat sana.




Mereka sangat baik , walaupun bukan satu negara. Dan ada di antara mereka pernah bertandang ke rumah .  Suka bercanda (bergurau)..happy go lucky gitu.

Cowok sorang ni sudah bergelar Profesor .  Sekarang mengajar di sebuah universiti US sana.
Kalau Prof sorang ni balik ke Indon...biasanya mereka akan berunion.








keep smiling teman-temanku :D
bunga dihalaman rumah.



56 comments:

  1. Replies
    1. zaman belajar memang tak kan berulang
      cuma mampu mengimbas memori :)

      Delete
  2. seronok tu.. insyA next reunion kak kasih dapat join...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...bestnya kalau dapat pergi kan :)

      Delete
  3. wah! ini memang betul2 mengimbau kenangan ni. huhuh

    ReplyDelete
  4. bestkan kalau dapat berkumpul dengan teman lama..byk cerita yg nak diceritakan juga:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure heboh..ye terlalu banyak nak berkongsi cerita dan bergossip manja...hihi

      Delete
  5. Bestkan kasih.. Ada kawan di serata dunia... Saya pun rindu kawan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kalau nak gi melancung...ada tempat nak berteduh...hihi

      Delete
  6. Kawan-kawan lama..memang susah nak bertemu kembali atas pelbagai faktor kan. Kalau dapat jumpa, mesti meriah. Rindu jugak bila difikir2kan tapi apakan daya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah...pasti heboh dan gempak
      masing2 ada story nak cerita...x cukup sehari :)

      Delete
  7. nanti kalau ke Bandung boleh jumpa lah kan..some of them lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu jumpa juga...tapi time pergi x de reunion...cuma dapat jumpa 2-3 org saja :)

      Delete
  8. Seronok sesekali dpt jumpa teman2 lama kan kak...masa tu akak sorang je ke dr Malaya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak berdua saja dari Malaya bawah tajaan JPA...seorang lagi amoy melaka :)

      Delete
  9. Salam Yong,
    Dulu belajor di Indonesia ke?
    Gambor tahun 80an, masa remaja, tu ehem, ehem slim semua gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      aduhaiii waktu tu memang slim melim kak..heran2
      kalau tiup dek angin pun boleh tumbang kak hihi

      Delete
  10. bestnya berunion dgn kawan2 lama.penuh nostalgia gitu.kawan akak yg last pic,pakai bj kuning tu cun la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nostalgia...waktu belajar adalah kenangan terindah.
      Kalau dia tau...sure kembang kempis hidung dia...nama dia Ratna :)

      Delete
  11. akk studi kat indsia ke dlu? wow sweet memory tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memory terindah...dulu Bandung sejuk tp sekarang dah x sejuk lagi

      Delete
  12. benarlah kata org,.. zaman waktu masih belajar dulu merupakan saat2 paling indah dlm hidup dan teman2 sentiasa kita kenang smpai bila2kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...walau pun stress dgn exam...tp tetap indah unk dikenang

      Delete
  13. salam K.kasih..bestnya klu buat Reunion..dapat gak umpa balik kawan2 lama,pasti gamat ngan pelbagai cerita:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasti gamat dan gempak gumpita..
      banyak cerita nak dikongsi

      Delete
  14. Tentu akak fasih speaking indon ye. Memory masa belajar di U memang indah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh le..
      sekadar nak tawar menawar di Pasar Baru...bisa di atur Bu...hihi

      Delete
  15. seronok mengimbau kenangan lama. mudah2an silaturahim terus berkekalan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..
      saat balik semula ke Malaysia
      ingat dah x dapat jumpa dah diorang...nasib baik ada FB

      Delete
  16. BESTNYA ADA KAWAN2 DEKAT OBERSI..

    KAK,BUI ADA TAG AKAK..JOMLAH KALAU SUDI

    ReplyDelete
  17. Kenangan silam pasti menusuk qolbu kan kak. reramai sgguh kwn2 akak serata alam benua. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan ramai tp susah nak jumpa...sib baik ada FB kan at least dapat le tau khabar diaorang :)

      Delete
  18. jauh2nya kawan2 akak ye..

    ati baru balik dari reunoin hubby
    kat bentong jek..hihi

    ReplyDelete
  19. kalau dulu masing2 pegang buku, sekarang ni masing2 kendong anak... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sekali...diaorang masih kendung anak, sebab diaorang kawin lambat...anak2 akak dah x leh nak kendong dah hihi

      Delete
  20. bestnyaaa klu skali skala reunion gan member2 besfren zaman bujang.. hehe, lyn pula terasa rindu kat member & besfren ms study, ada yg ilang contact, sampe skang xjumpa2:((..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 akak pun x dapat contact kawan2...tapi ada baiknya juga FB ni...kebanyakan kawan dapat contact semula :)

      Delete
  21. Akak belajar kat bandung ke dulu?

    Sy beli tix ke bandung thn lps tp burn sbb nak naik cruise huhu.

    ReplyDelete
  22. ramainya sahabat kak kasih....semua berjawatan proffesional....

    ReplyDelete
  23. kenangan bersama rakan2 sekuliah..akan tetap menjadi ingatan..kadang2 rindu nak jumpa..masing2 tentu dah berkeluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masing2 semua sibuk dengan keluarga masing2

      Delete
  24. kak, pasti seronok dapat berkumpul bersama teman2 lama kan.. insyaAllah satu hari nnti akak akan dpt turut serta..

    ReplyDelete
  25. wahh seronokkk insyaAllah satu hari mesti buleh join, betul2... kalau zaman blaja dulu hanis dh start blog mesti boley story mpry macey2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 kalau dulu...sure byk story nak ceritakan

      Delete
  26. saat yg paling indah sudah pastinya dpt ketemu dgn sahabat2 yg satu ketika dulu pernah meluangkan byk masa bersama... nostalgia gitu... sesekali senyum dan sesekali bisa juga buat airmata mengalir bila mengenangkan sahabat2 dan memori2 lama ya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...