Thursday, 31 May 2012

Tokmi & cucu-cucu



 Syaqirin dan tokmi

Makan malam adik beradik di adakan di rumah kakak akak (Kak Ma) @Keramat Permai.
Dua tiga hari lagi InsyaAllah Bonda/Tokmi akan berangkat bersama kak ma dan Inn (anak buah) ke Mekah mengerjakan umrah.

 Irfan dan Syahmi tengah borak dengan tokmi

Humyra


Bonda/tokmi pakai tudung baru yang di jahit oleh Asha (my sister in law).
Asha jahit tudung unk bonda pakai waktu umrah nanti.

Antara anak buah kesayangan hamba


 Bila kumpul adik beradik...anak2 yang paling bahagia bermain antara sepupu.



 Yir tak nak ketinggalan duk di riba tokmi.


 Adik Ma lepak habis


Kamilah (anak buah akak) tumbuh menjadi anak yang lemah lembut dan hormat orang tua...Alhamdulillah.
Menyejukan hati....begitu juga Adik Ma yang  menghiburkan hati.




Untuk Abang, Aqi dan Adik
Bila ummi tua nanti...ummi juga ingin menjadi seperti Tokmi dikelilingi cucu2 ummi. Ummi ingin bergurau, tidur dan makan bersama cucu tanpa halangan...tanpa protokol yang berlebihan ciptaan manusia(hik3)...tiada yang membahagia hati seorang ibu bila dapat berkumpul dengan semua anak dan cucu-cucunya. Abang, Aqi dan Adik bertuah mendapat kasihsayang dari Tokmi dan Uwan...bersyukurlah wahai anak-anakku.





keep smiling :D





54 comments:

  1. cucu? kene kerja dan kahwin dulu laa kan~ hik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAKTU UMMI TUA...baca betul2...hihi
      sekarang ummi masih muda :-)

      Delete
  2. meriahnyer....

    keluarga besar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hadir semua memang ramai :)

      Delete
  3. Seronok tengok keakraban family akak...... tetiba mood rindu teramat mendalam kat mak saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. keluarga besar..akak ada 6 org adik beradik...kalau ada semua memang ramai :)

      Delete
  4. Alhamdulillah...seronoknya tgk bila nenek dikelilingi dgn cucu yg ramai tu,..meriah jer rasa kan. semoga mak dan kakak akak selamat pergi dan blk utk menunaikan ibadah umrah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..tq nieza
      cucu tokmi memang ramai :)

      Delete
  5. Ramai juga cucu Tokmi ye! Nak jadi cucu Tokmi jugok, kita dah tak ada TOk lagi dah ..hu hu.

    Mak saya cuma ada 2 cucu takat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokmi ada 24 orang cucu..kalau ada semua...kalau dapat berkumpul semua memang ramai.Tak lama lagi tokmi akan dapat cicit...InsyaAllah.

      Delete
  6. moga kita semua jgk begitu dikelilingi anak cucu & adik beradik & keluarga yg sentiasa gembira & bahagia..

    Moga mendapat umrah yg mabrur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..Tq mulan
      harap2 waktu tua kita membahagiakan

      Delete
  7. bahagia...
    moga tokmi & rombongan selamat pergi & pulang amin

    ReplyDelete
  8. if my son blk pun mmg manja mcm ni ngan mak to dia....owh rindunyer kat arwah nek ai....:(

    ReplyDelete
  9. betul..apb dah tua ingin melihat anak2 dan cucu hidup bahagia dan harmoni..tak berantakan..kita cuma nak tumpang kasih sayang mereka masa tu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..InsyaAllah..semoga bahagia

      Delete
  10. best nye ramai cucu cicit kan kak..

    turn saya taktau le camna..anak pun baru on the way nk keluar..cucu mesti tak ramai..sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. GJ masih muda...masih panjang waktunya.

      Delete
  11. doa yg sama unk anak2 akak..amin

    ReplyDelete
  12. Tiada yg lebih membahagiakan hati org tua melainkan saat dikelilingi anak cucu begini. Betuah tokmi sebab ramai cucu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...tokmi bahagia dgn caranya sendiri :)

      Delete
  13. MASA2 MCM NI BEST..MESTI MCM2 CERITA KELUAR..SEMOGA DOA AKAK TU TERMAKBUL..AMIN

    ReplyDelete
  14. rindu fmily di msia tgk family gatering akak.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. duk jauh memang miss family kan
      akak pun pernah mengalaminya

      Delete
  15. asslam kasih..alhamdulillah bertuah anak2 kasih disayangi tok dan wan..dapat bermanja lagi dengan tok dan wan..

    ReplyDelete
  16. Ramainya cucu2.. kompim meriah ni hehe.

    Oh tokmi nak gi umrah.. rindunya nak jejak sana lagi.
    Gi dgn agent mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tokmi gi dgn agent sirna? Mirna? akak tak sure..

      Delete
  17. Amboi sate, mintak barang 4-5 cucuk? Hehehe..

    Insyaallah, semoga satu hari nanti akak jugak akan dapat merasai apa yg Tokmi rasakan sekarang, amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin tQ dinas :)
      Nak satay kena mintak dgn tokey sate tu...hihi

      Delete
  18. Aminn... seronoknya berkumpul..:))

    Moga perjalanan Bonda Akak ke Mekah di permudahkan... selamat pergi dan pulang Aminn... :))

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. saat paling seronok bila semua ahli keluarga berkumpul mcm ni. Rindu kat tokwan ngan aki.

    ReplyDelete
  20. alaaaa..sayu nya dengar luahan hati ummi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak suruh anak2 menghargai dan bersyukur apa yg ada..diaorg ni kadang2 tak pandai menghargai

      Delete
  21. Ya Kasihredha...bagi akak itulah kebahagiaan dan nikmat dari Allah..kasih dan mengasihi..sekarang ni pun Nekcik amat bahagia bila di kelilingi kaum kerabat..terimalah mereka seadanya dengan sepenuh kasih sayaaang!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...syukur pada Allah...erti kasih sayang :)

      Delete
  22. Nekcik pun gumbiraa sesangat bila dikelilingi anak anak cucu dan kaum kerabat...

    ReplyDelete
  23. Nekcik doakan semuga bonda kasih selamat pergi dan balik serta dipermudahkan Allah untuk mendapat umrah yang mabrur...kerinduan yang tak pernah puas untuk menatap rumahMu Ya Allah....

    ReplyDelete
  24. semoga bonda dan kakak kak kasih selamat pergi dan balik dan dipermudahkan segala urusan di Mekah n Madinah nanti

    ReplyDelete
  25. beruntung ada family yang baik2.. menjadi supporter hidup kita kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...tempat berkongsi susah dan senang :)

      Delete
  26. Kasihredha...Nekcik nak ke Ghuangzhou selasa ni..5/6..ni Insyaallah...so nak mntak tips kat Kasihredha..kalau sutera tu boleh tawar rege brapa ye..nak tau jugak kalau nak bli nnti..hi.hi..thanks ye..so bye bye dear..doakn smuga nekcik semua sihat dan selamat...dari situ Nekcik akan ke Hong Kong Dan Shenzen..6 malam jadi backpackers...Insyaallah nak pgi masjid ammar hong kong dan masjid huangsheng kat ghuangzhou...dan makan makn...ikut blog Kasihredha tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronoknya..
      tawar 75 % dulu kak...kalau dia x kasi cari dulu tempat lain...byk pilihan .
      Selamat bercuti kak :)

      Delete
  27. syahdunya baca tulisan akak kat anak2 ... :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...