Thursday, 7 June 2012

Mamak vs IKEA


Breakfast ni  Aqi beli kat kedai Mamak berhampiran rumah.
Roti telur dan nasi lemak.


Bunga kenanga dan tikam seladang yang dipetik dari halaman rumah.
Mewangikan suasana pagi :-)


Kebahagian di hari minggu.
Setiap orang punya cara yang berlainan.
Bagi kami dapat makan-makan dengan anak-anak...adalah saat yang paling membahagiakan.

mokcik & pokcik

PuTeH paling seronok boleh bebas bermain.

Lepas breakfast terus gi Jusco supaya senang dapat parking. 
Beli  gift untuk staff akak yang tak lama lagi nak bersalin. 
Bagi awal-awal supaya bila baby lahir je terus boleh letak baby dalam ni kan.

beli blanket ni juga :)

Ini pula gift untuk Ain...happy birthday Ain :-)


Pastu kami gi IKEA semata-mata nak makan meatballs.


pasta 

abah punya tapi ummi pun tumpang sama

Bila buat N3 ni ingat kat Hanis nun jauh kat Jepun.

Muka macam tengah tak puashati je kan...sebenarnya ni wajah sebenar mereka kalau lapar...hahahah


 Niat utama ke IKEA cuma nak makan...tapi terbeli juga sebijik pasu dan sejambak daun plastik...seperti gambar di atas tu.



keep smiling :D
 beli meatball dan cream sauce ni
nanti boleh masak sendiri.



54 comments:

  1. bila sebut bunga kenanga teringat kt arwah moyang. dia suka sgt letak bunga kenanga kt sanggul dia & letak kt tilam dia bagi wangi...aromatherapy! I x pernah try lagi meatball ikea...yg x pernah miss kalau ke ikea aiskrim kon dgn hotdog tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang dulu2 memang suka pakai bunga kat sanggul kan :)
      karipap ikea pun sedap juga kan

      Delete
  2. bab terbeli tu mmg cantikkk.. heee...tau sangat kalau dah ke Ikea tu.

    ReplyDelete
  3. Teman udah lama makan malam tapi lapau balik bila tengok semua makanan tuu..*lap ayaq lioq*

    Staf kak KR sangat bertuah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun bertuah dpt staff yg baik2...Alhamdulillah :)

      Delete
  4. Assalamualaikum kak...makan2 dan bersama keluarga memang saat yg paling berharga..seronoknya menjamu selera . dapat jamu mata pun jaaadilah!

    ReplyDelete
  5. sedapnya.....membuatkan saya lapar di tengah malam buta ini.

    nice pic...

    ReplyDelete
  6. Sekali pandang roti telur dan kawan2, hati terus terpikat. Gerenti saya pilih Mamak, no doubt! Hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. roti canai satuuu...teh tari satuuu :)

      Delete
  7. aduhaiiiii........ tgk makanan semua sedap2 belaka.....ngilurkan...

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak gi IKEA..
    Cantiknya pokok hijau-hijau tu..berkilat pula..subur..
    Masa gi IKEA dulu, Akak PUN ada beli satu pokok..letak di rumah, sampai skrang masih hidup..

    ReplyDelete
  9. Pagi ini kakcik bersarapan dengan Berasli Energy je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lah tu kak...yg penting breakfast

      Delete
  10. dalam banyak makanan tu kak, pasta meatball segala tu..roti canai tetap di hati cikwan...semalam sempat gak roti canai kosong sebijik after sepinggan nasi lemak..heheheh

    ReplyDelete
  11. assalam kasih..TERbeli ye..tu yang acik malas nak jalan2 tu selalu sangat TER beli ni..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      bab yg terbeli ni yg tak larat kan kak :)

      Delete
  12. Lama tak pergi IKEA.... Cuti sekolah mesti ramai orang kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramaiiiii sgt
      nak mkn pun kena queue panjang

      Delete
  13. sker sgt bunga tikam seledang.wanginyaa.kalo g ikea benda x nak beli pun terbeli kekeke.makan meatball tu wajib.sedapnyaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bau bunga ni akak teringat waktu kecik...sebab rumah guru ngaji akak penuh dgn bunga ni :)

      Delete
  14. terlioq nyer tgk roti canai tue kaka
    ayu pun baru jer survey nak beli hadiah apa kat akachan hanis nnt ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah tak lama lagi hanis dah nak bersalin :)

      Delete
  15. SERONOK JADI ANAK2 AKAK SBB MAKNYA RAJIN MEMASAK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari minggu je Bui
      hari kerja tak sempat :)

      Delete
  16. Salam Yong,

    Puteh tu kalau mata dia 2 warna, dia kucing Van, asal Turki.
    Anak yg bongsu dah makin besor, rambut pun sempoi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      rambut dia dah asli camgitu kak...
      sebab selalu pakai kupiah (waktu gi sekolah)
      so dia sepak rambut dia kebelakang...jd le camgitu :)

      Delete
  17. sedapnya kek daim tu kak....adoi la hai...

    ReplyDelete
  18. huwaa... saya pi kl last week hajat nya nak masuk ikea jgk... tapi hampa sbb kena balik awal...!!! frust nonggeng ni..!!

    ReplyDelete
  19. bestnya dapat spent masa bersama family di hujung minggunkan..

    dah lama tak ke ikea huaaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma hari minggu je dapat mcm ni yanti :)

      Delete
  20. best2 smbil jjcm sambil beli brang 2 in 1

    ReplyDelete
  21. akak g ikea hari apa?? saya g hari sabtu lepas, setengah jam beratur semata2 nak makan meatball..haisyy ramai sungguh orang di ikea..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ahad...memang ramai org...nak mkn pun kena queue panjang

      Delete
  22. meatball ikea.. all time fav tuh...

    ReplyDelete
  23. geram kat kucing tu.. rasa mcm nak penyek-penyek dia sampai sakit perut eekekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekdaa dtg cepat2 akak buat lari puteh takut kena penyek...hahahah

      Delete
  24. seronok tengok mokcik dan keluarga bersarapan di depan laman...rumah saya tak berlaman, sarapan depan tv di ruang tamu je tp bak kata mokcik, setiap keluarga ada cara tersendiri untuk bergembira.

    di trg tak ada kedai mamak, makanya saya tak pernah makan kat kedai mamak sampai skrg hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat ruang tamu pun seronok juga kan :)

      Delete
  25. Salam kak.

    huggssssssss.. rindu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      winduuu hann jugokkk
      huggggssss

      Delete
  26. Pagi Kasih...
    tenang aje persekitaran ruah Kasih, lama tak hidu bau kenanga, tikam seladang pun baru pertama kali dengar... Amie kalau buka pintu dapur waktu pagi, terus terbau harum bunga melati yang kecik2 tu... dan bau bunga ros desa, seronoknya...rasa segar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan kalau ada wangi2an dari bunga ni kan amie :)

      Delete
  27. meriahnyerr makk kanns.. ehhhee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...