Thursday, 28 June 2012

Sibuknya Mokcik


Aduhaiiiiii...sibuknya sampai tak sempat nak update blog.
Kesibukan untuk bayar cukai pada LHDN. 
Terhegeh2 disaat akhir...padan muka...sapa yang susah??? sendiri susah.

 Humyra pun sibuk gak ni...main masak-masak.
Humyra datang dengan ummi dan abah...jengok Tokmi. Alhamdulillah Tokmi dah beransur ok setelah kena satu injection. Thanks doa dari teman2 semua.


 muncung ...tanda serius memasak.
Ummi dan abah..dan mokcik dia sibuk tengok masterchef selebriti...hik3 Jehan keluar...ada yang sedih :(

Harap Adik Nor masih tengok MC setelah Jehan terkeluar...hahahhahaha
(gambar dari Pokcik Google)



Mainan masak-masak ni mokcik Humyra beli di IKEA....senang kalau anak buah pompuan datang boleh main.



keep smiling :D
waktu kecik selalu berangan 
ada pondok kat atas pokok...izinkan akak
menyambung angan2 ini buat seketika...hihi
(gambar share di FB)










64 comments:

  1. Comel la Humyra masak. Bila dah siap, bagi makcik Dinas rasa sikit yeh :)

    Alhamdulillah Tokmi dah sihat. Lega dengaq.

    Sama la kak, saya pun kecik2 dulu teringin nak ada tree house camtu & kalau boleh nak lagi tinggi, kehkeh! La ni kalau ada tree house pun takut bergoyang2 dia nak menanggung berat saya, kahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...kalau dinas naik pokok bergoyang...kalau akak naik sure runtuh pondok tu :D

      Delete
  2. alhamdulillah, tok mi dah beransur sihat... suka periuk belanga yg humyra main tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu akak kecik dulu main masak2 dgn tempurung dan tin aje...hihi

      Delete
  3. sibuk...hehe..begitulah kita yee..kdg tak menang tangan..namun tetap bersyukur kerana diberi nikmat kesihatan yg baik, dpt buat kerja pelan2 sampai selesai, yang penting kita dulukan, yang excited tpi masih boleh dikebelakangkn kita keduakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 stress gak sebab tak cukup masa...dalam usia mcm ni dah mula rasa letih :)

      Delete
  4. kasih, cam tu la bila dah lewat kan... tp mmg sllu isi kan borang ni last minit jer kalau x rilek je dibuatnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedar x sedah dah bulan 6 (bulan 7 dah pun)....rasa baru je bayar tax hari tu :)

      Delete
  5. Humyra ni anak sedara akak ye? comelnye die..rambut die cantiiikkk:) khelasss humyra, main masak2 guna ikea product...kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. humyra anak buah akak...
      dulu humyra x de rambut sekarang baru ada...hahahha

      Delete
  6. Humyra muka dia mcm muka anak nana sf la

    ReplyDelete
  7. mokcik humayra memang betul2 sporting...kalau dah bercucu sah2 siap belikan dapur sekali.....hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cucu suruh masuk dapur terus...hahaha

      Delete
  8. Kasihredha. . Akak pun sedih Jehan kluar. . Dia kan pandai buat dessert. . Comel periuk belanga tu. . Teringin akak. . Hehe. . Tp dpt cucu pulak lelaki. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau ada cucu ppuan boleh beli...InsyaAllah.
      A aa kan jehan mmg pandai buat dessert :)

      Delete
  9. baiknya mokcik ni...bertuah anak-anak buah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mokcik tak puas main waktu kecik..
      dpt tgok anak buah main pun ...seronok...hihi

      Delete
  10. Salam Yong,
    ater buat ler sebiji rumoh pokok kat laman Yong tu, buleh Aqi dan Adik main sesama dgn si Putih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak....kat halaman rumah x de pokok besar...cuma ada pokok palm aje...hik3

      Delete
  11. Alhamdulillah tokmi dh sihat...comey little humyra! silakan akak menyambung angan2 itu..oh ye, nnti akak email address akak deh..nk hantar hadiah utk akak. kalau boleh sblm esok tghari. I akan terbang pulang ke malaya pd mlmnya. kalau I x dpt address akak tu, mungkin hadiah tu terpaksa I "hold" dulu, x boleh nk hantar hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak balik cuti ye...
      akak dah email dah...thanks :)

      Delete
  12. moga tokmi makin baik...

    humyra..!! jom main sama2..

    saya pon dah turunkan impian tree house pd anak2.. apak nya yg belum tunaikan.. hahaa, dia yg janji.. kami tak mintak pon.. cuma cakap2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin
      kalau mulan ada, boleh le akak singgah kerteh...dpt bergambarpun dah happy dah :)

      Delete
  13. kalau dah nama perempuan tetap perempuan ya.. main masak2 apa lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  14. alahaiii tomeeiii btl sikecik tue..:)..nnt blh tlg mama dia masak:)

    ReplyDelete
  15. saya pun suka berangan ado rumah ats pokok kak

    ReplyDelete
  16. Jehan pandai masak.
    Kagum saya... saya pun tak pandai masak macam dia heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahsyatkan diaorang ni...tak sangka :)

      Delete
  17. anak anak sekarang ni kalau main masak2 peralatan real. Bundo dulu guna tempurung dan daun pisang je hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dulu selain tempurung..cuma ada mainan plastik je :)

      Delete
  18. Amie buat PCB dari mula2 masuk kerja,
    seronok main-main masak masa kecik2 dulukan Kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok bila dikenang...habis bunga mak bonda potong2 buat sayur hahaha

      Delete
  19. ha ah.saya pun pernah berangan nk ade rumah atas pokok macam tu masa kecik2.hahaha.pengaruh filem kat tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...mcm best je kan duk kat atas tu

      Delete
  20. bila dah pencen cam Nekcik ni berhentilah bayar chukai!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila la sya nak stop bayar cukai ni kak

      Delete
  21. patut senyap jek :)

    amboi2 pandai main masak2 ye
    mainan pulak klasss gitu ..ikea :)

    ReplyDelete
  22. saya suka jehan! haha.. duk obersea pun sibuk gak layan mcs msia. :D

    ReplyDelete
  23. Humyra kecik2 dah menunjukkan bakat memasak...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap besar nanti pun rajin mmasak:)

      Delete
  24. LHDN boleh lagi update ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk perniagaan last 30hb jun :)

      Delete
  25. rajinnya humayra main masak2.. nampak gaya dah beso ikut jejak langkah mokcik dia nih.. hik hik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mokcik dia masak simple2 je yg tau

      Delete
  26. kira betul2 cukai tu kak .... :-)

    Comelnya Humyra. Tapi kesian kena main sorang. Mokcik sibuk tengok TV ye.

    Jehan dah keluar? Sedih ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun main sorang2...syok je dia...sampai moncong2 hhahaha

      Delete
  27. Alhamdulillah, bonda sudah beransur sihat..

    OMG kasih.. We had the same dream when we were small.
    Akak menanges-nanges nak kan pondok atas pokok jugak.. Hahah!!
    Budak perempuan je. Mesti nak main masak2. Yang lelaki main perang perang.
    Bila budak pompuan ikut main tembak2, mak bapak mula risau. Ekekekek.

    LHDN? Eheheh! Elok la tu dah berbayar, denda dia tu yang tak tahan bila lambat.

    Have a nice weekend dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak
      sampai sekarang pun masih berangan nak buat unk anak2...cuma kat rumah x de pokok besar je kak :D

      Delete
  28. Salam K.Kasih..sonoknya Humyra main masak2 ya...siap peyok belanga dia kuarkan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam atie
      mainan anak2 ppuan :)

      Delete
  29. bestnya tengok humyra main masak2.... anak2 saya semuanya jenis main tembak2 (boboi boy semuanya)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita...semua boboy:)
      humyra anak buah akak.

      Delete
  30. kasih..comelnya humyra..rajin masak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga rajin sampai besar kan kak...amin

      Delete
  31. angan2 masa kecil yg sama. pengaruh pondok2 atas pokok dlm citer2 kat tv lah ni hehe.. MC saya suka D Fadzley ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...pengaruh tv...mcm best je kan.
      Dr Fazley mmg pandai masak :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...