Saturday, 28 July 2012

Abang & FM


Matahari senja...bagai bola api...merah menyala.
On the way ke KLIA (semalam)untuk menjemput Abang (anak sulung akak) .
Berbuka di dalam kereta...nasib baik bawa makanan seadanya.




Singgah di Masjid Sultan Abdul Samad berhampiran KLIA untuk solat Maghrib,Isyak dan seterusnya solat Tarawih. Selesai Tarawih terus menuju ke KLIA yang tak berapa jauh dah.
Alhamdulillah Abang selamat tiba dari Mesir untuk bercuti selama sebulan.

Besar jugak masjid ni.

Jamaah solat tarawih pun ramai juga.
Time gambar ni diambil belum ramai lagi yang datang.

Hari ni  berbuka puasa berlima.
Tokmi kat rumah Adik Nor .


Dari Mesir Abang transit di Qatar beberapa jam dan sempat beli FM ni buat ummi.
Bila ingat Qatar mesti ingat blogger PenDragon :D

Ni pula FM dari Alexandria ...Abang memang tau ummi suka FM.

FM Hurghada, Egypt


Ini dari blogger Rozita. Dah lama akak terima ...thankss Ita.
FM dari Vietnam.


Ini pun dari Ita juga...FM Bali dan Korea.


FM ni dari Pendragon(PD) yang tinggal di Qatar sana.
Walaupun jawapan teka-teki tak tepat...PD tetap berbaik hati memberi FM ni untuk akak.
Thanksssss PD.


Selamat bersahur dan Berpuasa untuk semua.




Keep Smiling :D
Dapat Keycahain dari customer akak yang baru balik dari Australia.
Thanks atas ingatan.






68 comments:

  1. comel2nya FM dr middle east tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya kalau fm middle east mesti ada oonntaa kan :)

      Delete
  2. Replies
    1. Raya balik Msia tak mr pilot?

      Delete
    2. Xde rezeki for dis year. Kita tgk thn dpn mcm mane. Or angkut org malaysia raye sini haha

      Delete
  3. Selamat pagi Kasih...
    Pemandangan mentari senja tu, menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mentari senja...menandakan masuknya waktu maghrib :)

      Delete
  4. selamat pulang ke tanah air buat anak kak kasih...pasti makin meriah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah thanks kak mawar :)

      Delete
  5. Cantik matahari tuuu! Cantik juga masjid dan
    semua FM tu, menarik semua designnya. Tokmi, mai la tengok cucu dah balik dari Mesir ni haa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tokmi dah jumpa dah dgn cucu dia tu...hihi

      Delete
  6. alhamdulillah slmt sampai dh ank sulung akk, bertambah meriah raya nnt ye kak lengkap dah 1 keluarga :)

    mas suka fm tp skrg x boleh beli sebarang fm sbb amani pernah gigit n telan fm sebijik mcm roti lembut, nsb baik masa dia poopoo benda tu kuar sekali, kalo tdk haru jadinya kak huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masyaAllah menakutkan je akak dengar...amani tertelan fm????
      nasibbaik keluar balik :)

      Delete
  7. Akak pun suka koleksi FM..tapi bnyk dlm negeri je..lps tu bnyk pula dah pecah.
    pssst...pos la ke Sabah satu..hehe..tanpa malu.

    ReplyDelete
  8. syahdunya dpt bersolat di masjid yee.. terasa tenang dan mendamaikan..

    Selamat berpuasa..
    Syukran, dapat bertemu dan berkumpul dengan anaknya di bulan yg mulia ini..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah abang dah dah selamat sampai..
    pasti meriah raya tahun ni ye kak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum raya pun dah meriah..
      last year cuma ada adik seorg je waktu berbuka
      sebab aqi pun ada kelas.

      Delete
  10. Seronoknya dapt beraya cukup korum taun ni. ;D
    Gambar atas tu mcm matahari nak terbit pun ada. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...last year tak cukup, InsyaAllah thn ni cukup

      Delete
  11. jelez nyer tgk
    cantek FM semua tue uwaaaaa

    ReplyDelete
  12. Salam akak:)

    Cantik suma FM2 tuh. Mcm mak saya, pun suka mengumpul jugak. Tapi skrg, si kecik, anak buah suka menjahanamkan. Pantang nampak, ade je yg patah riuk, tercabut suma. Hahaha:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam bella
      akak punya pun byk yg patah
      dan tercubut magnet...ada juga yg akak dah gam balik :)

      Delete
  13. Alhamdulillah FM tu selamat sampai ke tgn dgn akak dgn selamat.....Tq kak, sbb akak ingat jugak kt I ni :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti le ingat...
      Thanks sekali lagi
      sangat2 menghargainya...hugs

      Delete
  14. asal negara arab je mesti FM unta.
    Sy pun suka gak unta2 ni kekekek.

    wah plan gi mana 1bln cuti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. onnntaaa pdg pasir...hihi

      tak gi mana2 pun

      Delete
  15. Mesti seronok bila anak balik, besnya koleksi fm yg ctk2. Lawa la gambar sunset tu... Terrornya amek gmbr

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terer mana pun hanis...cuba2 jer.

      Delete
  16. Assalam kak, bestnyer anak dah blk bercuti.mesti meriah family akak sekrng ni kan semua hero-hero dah berkumpul. tumpang happy jugalah..hmmm.. saya pun tak lama juga nak blk ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam nieza
      dah nak balik juga ke nieza? for good?

      Delete
  17. akak,...cantik gile gambar atas tu..subhanallah..i suke gile sunset & sunrise..
    eh akak.. i baru nak tanye, anak akak belajar kat mana? syria ke mana ek? bile baca kat paper psl syria, teringat nak tanya akak..akak penah up dulu dlm entry psl anak bujang akak tu belajar kat mana tapi i lupe.. alhamdulillah, seronok kan sume dpt berkumpul..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak akak bukan kat Syria Maya...tp kat Alexandria Mesir.
      Kesiankan kat student kat syria tu

      Delete
  18. Damai hati bila berada di masjid....

    Comel sungguh terutama dari Egypt tu..... ( gambar unta )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau fm egypt je, sure ada onnnta kan...hihi

      Delete
  19. wamboii mesti bertambah meriah kan..apabila semua anak ada depan mata..syukur alhamdulilah..semuga abang mnjadi anak yang soleh..amiin

    ReplyDelete
  20. wah peminat Fm juga ye!. Mesti tahun ni lebih meriah lah raya kkkasih bila abg dapat balik bercuti kan....

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah rezeki... cantik semua FM tu

    FM Hurghada dari Egypt tu unik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. FM Hurghada tu unta pakai kasut :)

      Delete
  22. Saya memng bersolat tarawih di masjid klia tu, tapi bukanlah setiap mlm. Xde rezeki terserempak ngan akak. Masjid tu luas, jadi anak anak xganggu org solat.
    Ahakksss. ...terharu tengok akak hargai fm tu, walaupun sure akak dah ada dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah ita kat area sana ke?
      Sure le akak hargai...pemberian ni besar ertinya :)
      Thankssss sgt2...hugs

      Delete
  23. salam ramdhan kak kasih..seronoknya dapat berkumpul semua ahli kluarga..impian dil x trcapai..huhu..kena bersalin di mesir juga..sdihnye...:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      jgn sedih2 dil
      Allah punya perancanganNya sendiri
      yg kita tak tahu di sebaliknya :)

      Delete
  24. Hurghada's Fm tu chantik la sis...unic je kaki dia..hehe

    wahh best nye abg dh ada depan mata..sure mummy hepi2 sll :)

    ReplyDelete
  25. wahhh tambah meriahlah rumah akak sbb abg dah balik kan? nampaknya ummi kena selalu masak lah sebab abg mesti rindu masakan ummi dia.:-)

    (saya pun suka kumpul FM kak. :-))

    ReplyDelete
  26. riang rasa hati anak pulang ye kak :)

    nx time nak kirim fm dari abang jugalah
    nak fm unta tulah...unik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2...nanti next time suruh dia beli banyak sikit

      Delete
  27. alahaiii comeiii fm unta tu...mcm bkenan je..hehe...ade lebih x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti next time suruh abang beli lebih sikit :)

      Delete
  28. PM pernah beberapa kali solat dekat masjid KLIA tuh...sebuah masjid yg cantek...

    ReplyDelete
  29. salam kak.Slmt kemabli kpd Abang.cantik2 FM tu...bestnya blh tambah koleksi akak nanti tu..

    ReplyDelete
  30. sukanya bila anak ada semua kan..mesti meriah raya nanti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...
      belum raya pun dah merian zaila :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...