Thursday, 12 July 2012

Facial & JCo


Dah lama tak facial....kulit muka pun dah kerogk (comot) dah.
Sesekali memanjakan diri dan dapat le Mokcik  rehat kejap.
(gambar pakcik google)


 Badan penat apabila kena belai2 terus krooohhhhh2 tak sedar diri.
Sampai-sampai waktu adik tu buat extraction black head pun tak berapa sedar.
Biasanya waktu extraction tu agak sakit dan boleh sampai terangkat2 le kaki (sikit).
Tapi kali ni tak sedar apa-apa....tau-tau dah siap.


 Ni waktu menunggu..sempat minum teh dan baca majalah dulu.


Sebelum tu kami berempat duk minum kopi kat Jco.
Adik gi tuition.
Mula-mula Tokmi ingat tak habis kopi satu mug tu...tapi ada je yang tolong habiskan.
Harap maklum :-)


Ini akak punya....suka glazed  doughnuts ni.
Gebu.

mulberry blended ni pun best gak.




"Nothing is sweeter than the togetherness we share"




keep smiling :D

smileeeee..
cerita India akan bersambung hari Rabu depan
WW lagi...hihi





58 comments:

  1. Kakcik pun dah lama tak pergi facial treatment... alangkah bestnya kalau ada yang nak sponsor! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakcik suruh suami sponsor kak :D

      Delete
  2. Mesti sedap da badan kena urut..
    Cergas je;)

    ReplyDelete
  3. tak pernah masuk jco ni.. sini ada big apple je.. mana sedap..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak selalu mkn jco sebab dekat rumah...
      Aqi suka big apple

      Delete
  4. Semua donat2 tu adalah gojes. GOJES! Bestlah dapat manja2kan diri, I like. Suka tengok Tokmi :)

    Wehhhh akak, mana aci kena tunggu sampai minggu depaaaaannn! Huwaaaahhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi haaaa kejap je...esok dah masuk minggu depan :D

      Delete
  5. amboi sempat juga membelai2 wajah ye. Mesti kkasih ni maintain jelita kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. adusss...jelita tu jauh sekali hihi

      Delete
  6. assalam kasih..bestnya dapat memanjakan diri..sampai lena..

    ReplyDelete
  7. Saya pun dah lama tak buat facial. Dah berkarat karat dah ni......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali memanjakan diri..ok juga :)

      Delete
  8. saya pong suka JCo tapi mace manis sket kan compare ngan dunkin donut..ko perasaan saya sore jah?? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jco agak manis sikit..
      tp cuma jco yg paling dekat dgn rumah akak :)

      Delete
  9. Kasih....
    agaknya black head dah tak ada atau ada sikit je, tu sebab tak rasa sakit he he he hhh. Licin je kulit muka ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. blackhead byk amie sebab dah lama x buat
      mungkin adik tu buat lemah lembut je kot :)

      Delete
  10. malam2 dpt kopi best tue..donut tue..sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan sambil BW pun best gak kan :)

      Delete
  11. salam k.kasih.rajen anak bujang akak tu nemankn g facial :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      dia x teman pun
      lepas tu semua balik rumah..
      rumah dekat je :)

      Delete
  12. wah! mokcik! syoknye pegi facial. kalau nani berkerut2 dah muka menahan sakit diorg duk picit kuarkan black head tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya sakit kan
      mungkin adik ni buat sopan santun kot hihi

      Delete
  13. suka sgt ke JCo compared to others..
    wah aqi pakai baju delhi mari la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka yg plain aje
      kdg2 je mkn yg ada topping

      Delete
  14. ...berkenan dengan bungkusan donut tu...ada aura positif...membaca sambil tersenyum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aura positive sangat penting kan :)

      Delete
  15. j-co tmpt kami sekeluarga lepak jgk.. tp x pernah minum kopi panas sedap x? slalu order sejuk jek...
    tgk tokmi minum ngan gambo kopi yg akak punya, alahai mcm nk terjah ja mlm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau peminat kopi mcm akak ok le
      tapi kalau org x suka kopi...terlalu pekat.

      Delete
  16. BEstnyer sissss..

    Pas spa gi lepak Jco mmg heaven..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali memanja kan diri ok lah juga

      Delete
  17. memang letih sangat laa tu sampai tak sedar time buat extraction black head tu..hehehe..

    laaa..punye lama i tak dtg sini..bile akak gi india?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bdn rasa x sedap...nak tidurrrr aje :)

      Delete
  18. nok ikut jugok g facial... tok sabar nok minum kopi tok lamo doh huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sana sure mahal gila agaknya kan
      kalu buat facial.

      Delete
  19. mengancamnya donat-donat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya x dapat masuk ke blog kak sal
      sebab ada virus malware...sedih

      Delete
  20. suka donut! tp tak pandai glazed tu, nak kene belajar nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu le...cantik je glazed dia tu...nipis je

      Delete
  21. sedapnya Jco..... suka tengok tokmi bersama dengan cucu-cucu kesayangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 suka mkn baby donuts Jco ni

      Delete
  22. lamanya nak tunggu.......tak sabar dah ni

    ReplyDelete
  23. lamaaaa xwat facial..huhu, blk ni nak kna wat juga skali, muka baru sempena hari raya..ahaks!

    ReplyDelete
  24. kak salam kenal...

    blog kak ni mudah je nak baca..okay lah...tengok sidebar akak penuh ngan tempat2 di luar negara..tak sempat baca lagi..nanti saya datang balik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga
      thanks singgah sini :D

      Delete
  25. Salam Kasihredha...seronok bila dpt buat facial..terasa syok je wajah dibelai...

    Akak tak berapa nak suka Jco...lebih suka Big Apple

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kak
      Aqi anak saya pun lebih suka big apple

      Delete
  26. Assalamualaikum,
    Waaaa lepas dibelai2 dan dimanja, makin berseri2 lah nampaknya wajah kita itewwww......
    Psstt...cerita apalah agaknya dari India tu ya, hehehe suspennnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      hilang le bintik2 hitam hodoh tu sikit...hihi

      Delete
  27. mesti sopan santun dorang buat tu yg boleh zzzzzzz.. lepas tu terasa kulit lembut je kan.. rasa tegang dan ayu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya begitu juga...sure dia buat lemah lembut :)

      Delete
  28. nak tau? sepanjang hidup sekali jah wat facial..saya rasa muka kering bilo wat, kapucino ko tu??? nokkkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke...kalau akak pula
      bila buat rasa licin(kejap) dan moist(perasaan)

      ye ye kapucino :)

      Delete
  29. Dah setahun lebih jugak saya tak buat facial. Dah penuh "lumpur" agaknya muka ni. Nanti after habis pantang mmg hajat nak ke situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti habis pantang boleh pergi :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...