Thursday, 26 July 2012

Hanya Goreng Sawi...


Agar-agar santan yang sungguh sedap (beli )


 Sambal ikan sedap ni pun beli juga....


 Masak Asam Pedas Ikan Parang ni pun beli...
Pokcik kena pakai cermin mata time makan ikan ni, takut lekat tulang...itu bukti ketuaan kan kan.


Kalau beli... biasanya beli kat satu tempat je...sebab dah terbukti lauk-lauknya dapat diterima tekak kami semua
Nak beli di gerai-gerai lain takut tak sesuai dengan selera...last sekali  membazir (no no no).

Beli je semua???...mokcik masak apa jerrr???

 Goreng sawi ni je yang  mampu dimasak ...ini aje yang sempat * tutup muka..malu*


 
 oklah kan...kalau hari kerja, dapat masak satu lauk pun kira masak lah jugak kan *ayat membela diri*
Tak yah le mintak resepi...semua pun tau masak sawi goreng kan...
Nak resepi gak??? oklah klik sini...




Keep Smiling :D
Anak angkat yang tak puasa.
PuTeH si meow-meow.








66 comments:

  1. sama la QH hari keje beli aje...xpe kak xpyh malu2 ehhh..kita serupa...hehe...beli kt bazar mane yer..nmpk myelerakan lauk2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh sama ye...hihi
      Akak beli di dekat rumah jer
      sekitar Cheras :)

      Delete
  2. hehehe dah kira ok tu sis..at least ade jugok air tangan bonda itu hari...hehehe

    ReplyDelete
  3. Bukanla nak kata, masa puasa, ayaq paip pun nampak sedap kak, kahkahkah! Teruk kan saya ni. Saya pun semalam buka puasa dengan lauk yg sangat simple, janji makaaan, kehkeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang simple tu yg best dinas..
      Allamdulillah Allah bagi nikmat :)

      Delete
  4. Atleast u made effort. Sayur pun jd la. Its rather irrational, keje opis hour, nk blek uma klung klang klung kleng kat dapor, masak utk seisi kuarga. Kedai pun kedai la janji sedap.

    Puteh dh besa la. Nk pinjam. Nak2 mata supermodel lain2 warna hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh2..mata tu dia pakai contact lens lain warna jer...hihi

      Delete
  5. ok la tu...ada jugak yg dimasak.syabas betti! hahah...org keje la katakan...nani pun x masak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sorang2 akak pun mlas masak nani..
      tapi kesian pulak kat anak2.

      Delete
  6. Ramai juga yang makan asam pedas di bulan puasa ni ya? kakcik masak asam pedas tenggiri untuk berbuka dan bawalah ke sahur ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asam pedas tu kegemaran suami saya kak :)

      Delete
  7. banyaknya lauk sedap2..
    akak pun sama..kadang beli, ada juga yg masak..ikut sempat...

    selamat berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa Kak
      kadang2 balik kerja dah penatkan :)

      Delete
  8. ...kalau dah berkenan gerai yang terjamin citarasanya...terus tuju ke situ walaupun harganya ada sedikit lebih tapi takper asalkan puashati dan jimat masa dari tercari2 yang belum tentu menepati citarasa kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas dah nak try tempat lain kak..
      kadang2 kalau tersalah gerai...basi pun pernah.

      Delete
  9. Ok lah tu Kak Kasih. Dapat masak satu dish bila hari sibuk berkerja memang dah kira cukup baik :-).
    Dulu saya masa kat msia, beli aje hari2 sbb masa tu berdua aje yg puasa so memang lagi senang beli :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang di Msia segalanya mudah..Alhamdulillah.
      Tapi kalau bulan puasa teringin juga unk masak sendiri,
      cuma x larat aje, penat.

      Delete
  10. Apa yg penting dpr berasap wlaupun cuma grg syr je hihihi

    ReplyDelete
  11. takpolah meow putih tok poso pong hihi, betul tu kalu dah biasa kat satu gerai, stick situ je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai mokcik gerai tu dah kenallah kami...hihi

      Delete
  12. Betul tu kak, kalau dh tahu gerai mana yg sedap mmg x akan beli dh kt gerai lain. Masak sawi tu pun kira masak jugak tu kan....bukan x masak langsung hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat masak satu lauk pun dah ok dah kan..
      sekarang ni cepat benar penat...aging problem kot(sshhhh....hihi)

      Delete
  13. sawi pun sawi la kak kasih..huhuh ;) janji sodap

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sendiri masak..puashati...hihi

      Delete
  14. salam kasih..kalau membeli dapat pulak yang sedap dan puas hati..tak rasa ralat membeli kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      kalau jumpa yg x sedap atau basi tu yg ralatkan.

      Delete
  15. Rindu hendak meronda-ronda di bazaar ramadhan..... walaupun "beli" tetap nampak sedap.... :)

    Sayur sawi akak pun menikam kalbu gak..... tergoda terus nak cari sawi oh sawi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah bertahun2 menjadi pelanggan mokcik ni ;))

      Delete
  16. Kak Kasih,

    Kita kat sini lagi 4 jam masuk waktu berbuka. I plak dtg sini cuci mata, sumpah air liur tak meleleh hehehez. Carik idea nak masak apa....rendang kacang akak adeehhh sgt menyelerakan I nak cuba nanti. InsyaAllah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang waktu berbuka kat sana cepatkan :)
      Try le ...senang je...cuma kena masak api perlahan hingga kering .

      Delete
  17. tgk agar2 lumut tu mmg terlioq
    tgk kwn buat gak smlm
    rasa kena bikin gak la nnt ngeeee

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum Kasih...

    Lauk beli semuanya menyelerakan. Bila masih bekerja, mmg tak sempat nak masak berbuka kan..

    Agar2 santan tu looks appetizing...nak gi bazaar la petang ni, nak beli juga.

    Kasih... Kakya nak ucapkan selamat betpuasa, maaf agak lama tak jenguk kasih di sini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussallam
      Selamat berpuasa juga unk kakya.
      Balik kerj badan pun dah penatkan...hari minggu jelah masak.

      Delete
  19. tapi dalam banyak2 lauk.. yang paling buat saya kecur sekarang ialah sayur itu!! isshhh....

    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke...TQ TQ TQ
      thanks singgah di sini

      Delete
  20. sedap tu kan goreng sawi dan sambal ikan..
    memang best (tiba2 perut berbunyi di waktu tghari erkkk)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan perut sapa yg berbunyi tadi...hihi

      Delete
  21. ok juga ada wasi goreng tu kak

    saya nasi putih je hehehehe (terus kelubung muka terlalu malu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...kadang2 akak pun masak nasi je.

      Delete
  22. ala kak biasalah tu. balik jem kan mana sempat nak masak lagi. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jam...lagi le tention kan :)

      Delete
  23. sedap tuh, kalau KA suka buat sawi goreng berkuah sikit + telur, mesti habis licin makan panas2

    ReplyDelete
  24. saya kalau puasa je, mesti nak cari agar2 santan kak...sedapnya....

    ReplyDelete
  25. tak jumpa gerai sedap.. maka nya tak dapat membeli lagi.. hehehe...

    ReplyDelete
  26. ok r tu kak..ada juga signature dish untuk anak-anak:)

    ReplyDelete
  27. He he hehh.... ikutkan hati Amie memang malas nak masak, nak beli aje.... sayangnya di tempat kami tak banyak pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau di sini pula terbalik amie...hihihi

      Delete
  28. agar2 santan tuh nmpk sungguh menggoda la...

    ReplyDelete
  29. Kire akak dah regular lah beli kt situ ye... Ok la tuh..

    Nway...si putih nmpk sehat tggl kt sana.. Gumuk suda...

    ReplyDelete
  30. Ok lah tu dari tak masak langsung hehe.

    Wahhhh dah boroi la itu budak putih.. apa rahsianya?
    Dah gatal ke belum? eekekke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan banyak puteh ni..
      ingat nak kasi je

      Delete
  31. sama la kita kak..he hhe tp masak sawi kira masak jgk la kan:)

    ReplyDelete
  32. salam kak,

    bestnya beli2...

    ati ni hari2 masak..
    naik bosan

    tapi nx monday nk pesan kt hb
    ati nk cuti semuanya...maklumlah...

    ReplyDelete
  33. sesekali cutilah atie
    merehat dan memanjakan diri

    ReplyDelete
  34. semua lauk tunjuk hahaha... sesekali nak manjakan badan ya kasihredha.... samalah kita ni.. saya berbuka tak pernah masak.. beli je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari minggu boleh le masak kan :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...