Tuesday, 31 July 2012

Iftar di Shah Alam



Hari minggu baru-baru ni kami berbuka puasa di rumah Abang Zu dan Kak Pah di Shah Alam.

Antara menu

Alhamdulillah dapat berbuka bersama-sama .


Masjid Shah Alam dari jauh.

Matahari dah mula tergelincir tanda dah dekat maghrib.
Matahari Shah Alam :)


Ahli senior....ini belum masuk ahli junior lagi.


Menunggu berbuka

Penuh rumah


riang ria bermain buaian


Akak bawa sweet redbean tart waktu iftar tu.
Resepi ambil dari Asmara di Jepun sana.
Nanti akak story di lain n3 pasal tart ni ye.


 
dan bawa sira labu juga....resepi di sini


Kopi sebagai penutup :D


Sebelum ke Shah Alam singgah dulu di Keramat (rumah Kak Ma) tengok cucu sedara
yang baru lahir.

Wan Alya Nur Hafiza....semoga menjadi anak yang sollehah.
Suka sangat bau baby.


Nak cerita juga pasal orkid kat rumah Kak Ma...MasyaAllah.
Bunga orkid tu panjangnya lebih kurang semeter.
Gambar tak begitu terang sebab cahaya terlalu  terang/ silau.


Tak berlebihan kalau akak kata bunganya sebesar tapak tangan.
Cantik sangat.




Keep Smiling :D
sumber :FB






63 comments:

  1. bestnya dpt berkumpul berbuka ramai..sambal belacan n the geng tu ..sedapnyee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal belacan dan ulam..paling best :)

      Delete
  2. Bestnya byk lauk..nampak sedap2 belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila mkn ramai2 ni semua sedap leez :)

      Delete
  3. alaaaa..dah dekat dah dengan rumah kita.. nape tak habaq.. leh jumpa..

    orkid kampung ke tu kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke...rumah abang zu ni kat puncak tropika...belakang IPK tu yan.

      Delete
    2. akakkkk.. saya kat sebelah je tu.. IPK tu kat Sekesyen 8, saya seksyen 7.. huuu..

      Delete
    3. oh ye ke...dekat sgt dah tu kan

      Delete
  4. Meriahnya berbuka ramai2.

    Bunga tu sebesar tapak tangan? Besar tuh!

    Saya pun suka bau baby, bau suci gitu :)

    Dan ya, I'm crispy too, kehkeh!

    ReplyDelete
  5. Rindunye breakin fast wit extended families. Ya allah rindu. Ceh emo kejap hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan le emo...kat sana pun meriah juga kan :)

      Delete
    2. Duduk dkt area cina, sbb dkt dgn airpot. Kalau xde org inform skang puasa mau bleh lupa. Xde suasan puase langsung

      Delete
  6. Sira labu tu kakcik paling berkenan. :)

    ReplyDelete
  7. Alahai.....dh tulis panjang2 bila publish hilang plak....poning sungguh hihihi xpe tulis lg sekali.
    Orkid tu wangi kan kak, kt rumah mama mas ada, mama gelar tu orkid harimau, n bunganya mmg besar, nak berbunga payah tp sekali bunga boleh thn lama hayatnya.....
    Yg warna putih gulung2 tu mee laksam kan? Bestnya meriah tul juadah berbuka n baby tu comel, suci je mukanya....semoga mjadi ank yg solehah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul mas...laksam, kakak ipar akak yg buat :)

      Delete
  8. salam kasih..tentu seronok sekarang ni menunggu berbuka sebab anak2 dah ada dirumah kan.
    acik pun suka kalau dapat tengok dan pegang baby..

    ReplyDelete
  9. Bestnya berbuka beramai ramai.... Teringin nak buat sira labu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dpt berkumpul adik beradik

      Delete
  10. mesti best dpat kumpul ramai....

    tengok orkid tu teringat arwah mak..

    ReplyDelete
  11. tu dia..besaq nya bunge orkid dia..mmg tgn sejuk ni..heheh

    happening n meriah nye..mmg selonok jumpe sedara mara ni sis..eh sh Alam...?kawasan beta ni sis...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. GJ kat mana...rumah abg akak ni di belakang IPK tu...kat Puncak tropika.

      Delete
  12. wuwu.. akak cuba buat redbean tart tu ye. hihi.. mintak2 jadi dan rasanya ok. amin..;D

    seronok sgt la dpt berbuka ramai2 kan, mcm2 juadah. hwaa.. rindu family!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah jadi As..TQ resepinya ye

      Delete
  13. Bestnya dapat berbuka puasa beramai ramai cam tu..

    ReplyDelete
  14. Akak meriahnya menu, ulam2an itu mmg terbaik, ..mmg cantik orid tu lah!

    ReplyDelete
  15. Iftar gini leh merapatkan silaturahim sediada...

    ReplyDelete
  16. berbuka puaso ramai2 sekeluarga pasti meriah kan...:)

    ReplyDelete
  17. waa...meriaah nya berbuka reramai ni kan...laksam tu peberet akak tu...yang last tu paling nekcik suka..i m not old..i m crispy kan..nekcik lah tu!!!ha..ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak tua kak...just crispy je hihi

      Delete
  18. Seonoknya berbuka reramai ahli keluarga.............
    ternampak laksam.... aduhhh rindu pula nak makan .... kat mana nak cari ni....
    Suka tengok orkid tu............ gerammmmm
    :)

    ReplyDelete
  19. As salam Kasihredha,

    Meriahnya tgk juadah tu semua... Rezeki bulan mulia melimpah ruah... Alhamdullillah.. Selamat berpuasa! Salam perkenalan :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      thanks singgah disini.
      Alhamdulillah

      Delete
  20. alaaaa...blur jugak muka akak..heheh..

    kak..paling terbaik ulam-ulaman tu..mmg bikin kecur ailio:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blur kan untuk tutup kerut2 di muka...hihi

      Delete
  21. tergoda tengok sira labu.. terus nal terjah resepi...

    bestkan berbuka ramai2.. macam2 ragam

    ReplyDelete
  22. tertarikh ngan ulam ulaman n sambal belacan. Spjg posa ni belum lagi buat sambal belacan

    ReplyDelete
  23. meriah lauk pauk..
    seronoknya dapat berjumpa2 di bulan ramadhan ni ye,,
    sedap sama dirasa..selamat berbuka

    ReplyDelete
  24. seronok kan klu berbuka beramai2.. :)

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum kak,
    suka tgk akak punya pic...cntik dan cerah...scroll smpi bawah....cntik sungguh gmba pemndangan smua....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam Asyifa
      thanks singgah sini :)

      Delete
  26. Bestnya dapat buka puasa beramai-ramai.....

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Yong,

    ulaman dgn sambal belacan tuuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak yong
      itu menambah selera

      Delete
  28. Unik lah bunga orkid tu.
    Beli kat mana?
    Mak saya suka segala mak nenek bunga.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...