Thursday, 2 August 2012

Blueberry Cheese Tart




Blueberry cheese tart mini ni pemberian customer akak...rezeki di bulan Ramadhan...Alhamdulillah.
Sungguh sedap...comel je...diameternya cuma seinci (ukuran lama nih) .

 Terimakasih Kak  ...semoga dimurahkan rezeki.


Lemang dan rendang beli.

Hari ni beli je lauk seperti biasa. Goreng kangkung belacan ni je yang sempat di buat.Tak perlu nak tutup muka malu lagi....memang realiti kehidupan.

Sedap pula kangkung belacan ni (ayat puji diri sendiri...takkkk tahannn....hahaha) sebab dah lama tak buat.


keep smiling :D
sumber: FB





69 comments:

  1. Target raye thn ni (mcm la dpt raye haha) nk pakai baju size s. So ari2 mkn gado2 haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhai sedapnya gado2..
      dulu waktu di Bandung akak selalu mkn gado2..sedap banget.
      Kalau saiz s...larat ke nak bawa k.terbang...hihi

      Delete
  2. Sedapnya tart....best kalau dpt tinjau2 lauk kt pasar.. thn dpn rasa nk balik puasa kt malaya je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mati2 akak ingat R**y raya di Kelate this year...tup2 dah ada di Qatar dah balik...tak pe next year boleh round pasar ramadan :)

      Delete
  3. As Salam kasih..

    Dari hari kehari nak buat blueberry cheese tart.. X juga terbuat.

    Kangkong belacan mmg sedap.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kakya
      saya pun sama , selalu berangan nak buat...tp Alhamdulillah ada yg bermurah hati memberi :)

      Delete
  4. Blueberry cheese tart tu mesti sodap tapi cek suka jugak tengok mug biru tuuu! Ada 1 perasaan melanda jiwa bila merenungnya, apakahhh..

    Lemang & rendang serta sayoq tu ada menggoda jiwa sikit tapi takpa sebab baru lepaih sahur ni haa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. adusss adakah ada hubungan dgn abang mat dan? hihi just kidding :D

      Delete
  5. he hhee akk x yah malu ..sayur pun kira masak tue..sedap pulak tgk cistat tu kak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak juga masak walaupun satu lauk kan...

      Delete
  6. Sama lah kak kasih. saya pun semua lauk beli kecuali nasi dan sayur goreng

    ReplyDelete
  7. Salam kak,

    Dah buat kuih raya ke? Simpan saya sikit ye.... Maklumlah terlebih "rajin" ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum buat sama sekali..
      bayang tepung dan butter pun x de lagi kat rumah..
      tart tu customer akak yg kasi :D

      Delete
  8. murahnye rezeki akak.. ;)) kangkung goreng belacan tu..mabeles je nampak...hehehe

    rase nak tergelak plak tgk gmbar last skali tu...macam kena kat atas kepala CW je...hahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ternyata ramai yg baik dan pemurah :)

      Delete
  9. akak..FB akak ape ye? CW nak add.. ;)

    ReplyDelete
  10. murah rejki akak kite..ade cheese..i like..

    errr mcm terbau2 belacan kangkung tu smpai ke sini kak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.
      alamak sampai shah alam bau dia ye...hihi

      Delete
  11. kartun tu buat saya ketawakan diri sendiri.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kartun tu mmg sebijik mcm perangai akak...
      kalau x salahkan tuala...penimbang tu yg salah...hihihi

      Delete
  12. menggoda jiwa bluberry cheese tart tu.. kangkung juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. tart tu memang best...sebab akak suka cheese :)

      Delete
  13. sedapnyer lemang n rendang tu hmmm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kabar illa
      lamanya menyepi adik akak sorang ni :)

      Delete
  14. sedapnya blueberry cheese tart...tengok lemang tu pun nampak sedap....terliur pulak kak...ni lah bahana puasa agaknya...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu puasa semuanya nampak sedapkan :)

      Delete
  15. rasa2nya tuala tu berat kerana tercurah air...

    ReplyDelete
  16. slm kak...mmg xperlu malu2 pon...sma la QH pon beli aje lauk utk buka..kalau cuti bru masak..

    sedap tgk cheese tart tu...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Yong,
    aikk dah pekena lomang? Tak aci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak yong
      aci2 buka pintu...hihi
      ala aci le kak

      Delete
  18. Mana blueberry nya akak kasih..

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah murah rezeki org bagi tu..saya kalau ada jual juadah berbuka kat sini nk juga beli...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau ada org jual pun sure mahalkan kat sana :)

      Delete
  20. Sukanya dapat cheese tart free.... sedap lagu tu!

    ReplyDelete
  21. Dapnyer tart terliur sy pasti kangkung tu besh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sana sure x de kangkung kan :)

      Delete
  22. kita ni yg bekerja..
    memang ikut mana sempat jee..kdg2 masak..kdg2 beli..
    klu nak manja2 beli...

    ReplyDelete
  23. sedap nya kak oiii... bila lah kita dapat bersua muka kan... akak sure kenal saya. saya yg tak kenal2 akak.. huuu,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..suatu hari nanti.
      Kalau akak jumpa yan..akak akan minta nak bergambar dengan yan :)

      Delete
  24. terliurnya tengok tart tu! nok etek!!!
    baru ni saya wat kangkung grg belacan tu..pahtu naik jerawat 3 butir di muka.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakpo dok leh make belace ko?
      kalu adik akak dia dok leh make belace jugok...bersin2 lah jawapnya.

      Delete
    2. sya ado seduan kak.2 3 ari ni mata asyik bekok dan gatal .bilo make ubat seduan ngatuk pulok xleh celek.

      Delete
  25. Salam kak...
    kangkung goreng belacan mmg feberet asz dan suami...kalau buat mmg abis licin...Salam Ramdhan kak :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam As
      Salam ramadhan juga ye
      simple2pun kalau masak sendiri..puashatikan

      Delete
  26. haha.. tu je nak komen (hikhik...)

    ReplyDelete
  27. Bila dah pertengahan bulan puasa, kreativiti masak pun sudah semakin lemah ya... sampai tak tau nak masak apa, paling teruk bila tak tau nak makan apa hahahaha... apa pun kangkong belacan tu mmg nampak mabeles... hehehe

    ReplyDelete
  28. SalamK.kasih..tgk lemang & rendang tu....cam nk raya dah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi raya kat rumah akak ni tercepat pula ye

      Delete
  29. hu hu bestnya cheese tart tu.. murah rezeki bulan puasa ye kak.. tapi rasanya kangkung tu lg best sbb air tangan sendiri hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.
      cincai2 je tu...hihi

      Delete
  30. cheese tart tu klu ada skit conteng2 kat atas, lagi nampak seri. Camne pun rasa lagi pentingkan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...