Saturday, 25 August 2012

Raya di Besut 2012



 Masih cerita raya......jangan marahh.
Cuma kami dua family yang beraya di Besut this year.
Adik beradik lain semua di rumah mertua...hari raya ke-2 dan ke-3 baru mereka balik ke Besut.
Kakak sulong beraya di KL sebab cucu masih tak cukup 40 hari.

3 jejaka di pagi raya..

 Acara bersalam-salaman dan collect duit raya :D

Sesi photografi setelah pulang solat raya..

Pokcik kata wajah dia ada cahaya keimanan...hahaha
Jangan cari mokcik sebab mokcik takde dalam gambar ni  *ayat ferasan *
Mokcik jadi jurugambar waktu ni  *tak tanya ponggg*

wajah ceria sebab dapat collect duit raya :D
waktu adik kecik (belum tau erti duit raya)
dia simpan duit raya dia dalam fridge....hahahaha

 Juadah  wajib dipagi raya...nasi dagang.

 Satay, nasi impit, kuah kacang dan rendang nogori.
Aikkk lupa nak snap satay  dan lemang le...bayangkan aje lah ye.

Ketupat pulut dan tapai pulut yg sungguh juicy....manis leting.

 Sebelum solat raya...makan sikit dulu...ambil sunat.

 Balik solat...sambung makan lagi.

 Dulu mokcik tinggi...sekarang mokcik paling pendek dalam family...pelik tapi benar.


 Senyum kekenyangan


 Keluarga ceria Abang Zu dan Kak Pah....tak lengkap tahun ni sebab Aween kat Australia.


 Merakamkan saat yang paling manis untuk di kenang.


 Sebahagian cucu lelaki Tokmi.


 Bersama Irfan






 Sanak saudara yang berkunjung

 Jemputlah makan apa yang ada.

 Sesi berborak

 Sambung borak lagi...

 Bila balik raya...mesti le ke Bukit Keluang ni....rindu nak pijak pasir pantai.


 Seronok dapat main bola sama-sama.


  Hari raya ke-2  family Emi dan Abang Di sampai dari KB dan Kuantan...makin bertambahlah ahli.
Kali ni cahaya keimanan terpancar di wajah mokcik pula...hahahah




Adik Ma dan Abang Shahmi



keep smiling :D
bila balik raya tidur diruang tamu
 menjadi pilihan kanak2 sebab lebih sejuk agaknya.


58 comments:

  1. Wow baju raye bertema. Semangat yg jitu. Never gonna happen in my family sbb masing2 taste lain2. Kita harusla berinspirasikan lady gaga haha.
    P.s: lawa la laminated wall tu. Mintak no contractor. Berkenan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 kami x bertema juga...ada satu thn tu pakai je colour apa pilihan hati masing2.
      This year ummi pujuk/paksa pakai baju bertema...hihi

      Rumah tokmi ni dah berusia 32 tahun..dan tukang2(tukang kampung) kebanyakannya dah takde...its not a laminated ...its a solid wood :D

      Delete
  2. Selamat hari raya kak kasih...
    memang terpancar sungguh cahaya keimanan, hehehe.
    psst...kalau simpan duit raya dlm fridge, dia beranak pinak tak? Kalau ia, nak gak, saya cuba, hikhikhik.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya juga :D
      Akak pun tak tahu apa alasan dia simpan duit dia dlm fridges sebab usia dia time tu about 3-4 yo :D

      pstttt...cahaya keimanan di hari yg mulia...hihi

      Delete
  3. Set pepel i likee nnti nk dating dgn kak kasih kat bukit kluang taun depan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessss...jom kita detim kat bukit kluang neh...
      sambil make2 kepok lekor

      Delete
  4. Wahhh...meriahnya raya...cahaya keimanan di sana sini menyeri suasana...hehehe

    ReplyDelete
  5. huhuhu...tak tahu kenapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg di lihat tak seperti yg tersirat...ehhh tetiba je bermadah...hahhaha

      Delete
  6. Suka tengok semua gambaq2 raya akak, terutama sekali yg ada cahaya keimanan tu, silau dibuatnya, kehkeh! Akak pun sama gak cam saya, tak nampak muka di blog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan apa takut terlebih fofular lak nanti...hahahhhaa
      kan kan kan dinas * tolong angguk2kan kepala tanda setuju ye*

      Delete
  7. Paling seronok raya bila kumpul ramai2 dengan ahli keluarga. Memang best sangat! rindu.. saya kumpul jugak tapi melalui skype je. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. last year waktu anak akak x balik raya...skype le penghubung kami :D

      Delete
  8. Hahaha lawaklah kak hanim ni. Happy family dan ceria semuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun suka tengok family leez :D

      Delete
  9. assalam kasih..seronok kan..acik suka tengok gambar2 raya satu keluarga ni..memang semua blog kawan2 yang ada gambar raya acik masuk..suka tengok gambar2 yang meriah tu

    ReplyDelete
  10. memang seronok kan akk , bergambar di pagi raya nie .. xtvt wajib kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...acara wajib sejak dari dulu2 lagi :D

      Delete
  11. jelesnya hehehhehe..

    raya tahun ni saya cuma ada gambar si kembar tu tido dalam buai lain takde :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka tengok si kembar dlm buaian tu...siap tempek cool fever lagi...kenangan tu syiela :)

      Delete
  12. Salam kasih,
    selamat hari raya,maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      mohon maaf juga dari saya ye...hugs*

      Delete
  13. Seronok tengok family akak beraya..... mesti penuh dengan cerita tidak putus-putus bila telah berkumpul semua.... macam-macam gelagat dan kelatah yang dapat dilihat...
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. borak2 acara rasmi :)
      cuma this year x cukup ahli :)

      Delete
  14. saya thn ni turnn sambut raya kat trg. balik beraya besut raya ke 2. pastu mmg wajib jugak ke pantai bukit keluang..kids mandi manda

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke...
      memang kalau balik besut akak mesti nak ke bkt keluang...
      dapat pijak pasir pantai pun jadi le...missss sgt

      Delete
  15. Selamat Hari Raya untuk kasihredha sekeluarga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih Huda
      selamat hari raya juga ye huda

      Delete
  16. teringin nk tgk wajah mokcik & pokcik.. :)
    knapa akak suka blurkan yerr??? ehhe
    slamat hari raya...
    cintik 1st pic.. purple & hijau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...biarlah rahsia~~~ala2 lagu siti gitu :D
      Nureennnnn...maaf zahir batin naaa *hugs*

      Delete
  17. takleh tahan tang ayat cahaya keimanan..bersilih ganti dari pokcik smpai ke mokcik..hahahaha...tergelak i kak:D

    akak..nape die simpan duit dlm fridge.. nak kasik sejuk ye..hehehe..tgk kan juadah raya baru teringin nak makan..ari tu masa raya, sume i tak lalu makan..isk..isk..rugi i! hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah le kenapa...waktu tu dia 3-4 thn...dia tak tau guna duit lagi yime tu...yg bestnya abang2 yang *tolong* simpan kan hihi

      Delete
  18. Salam Aidilfitri buat Kak Kasih sekeluarga. Mohon maaf zahir batin dari sara sekeluarga yer. Meriah sggh beraya di Besut thn ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon maaf zahir batin ye Sara
      Sara beraya di Kuantan or Maluri?

      Delete
    2. Raya di maluri dulu hr raya pertama.. pastu hr raya ke-2 smpai 5 di Kuantan. Tapi mak tak sihat lagi kali ni, hrp2 die cpt smbuh

      Delete
    3. mokcik bakpo? sakit apa?
      harap2 mokcik cepat sembuh lah ye.

      Delete
  19. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks...Salam kenal juga :D
      Sila kasi link ke blog nya yach..

      Delete
  20. aduhai ...meriahnya makanan raya di gannu kito
    bilo lah nak dpt tgk wajah mokcik yg bercahaya tuh...

    nak datang raya kat rumah buleh kak
    baru dapat tgk wajah tu...
    ^__________^

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2...
      cepat2 akak kena cari topeng ni...hahahha

      Delete
  21. Assalamualaikum Kasihredha,

    Selamat hari raya maaf zahir batin...

    Wahhh..meriahnya kak Ros tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kakkkk
      maaf zahir batin juga ye *hugs*

      Delete
  22. Salam kasih,

    selamat hari raya,maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      thanks wish unk kedua kali ni.

      Delete
  23. amboi sporting sungguh anak bujang 3 org tu.. dah tahap model gitu..

    manis 2 dan ensem2 anak2 akak ye (ikut emaknya???)

    selamat ari raya buat semua :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. emaknya kurang manis sebab tu x leh exspose...hahahhaha
      selamat hari raya juga ye YAn...hugs

      Delete
  24. selamat hari raya kak.maaf zahir batin.meriah gitu raya kan.muka lak penuh cahaya keimananan kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya....mohon maaf zahir batin.
      cahaya keimanan tu ada cuma sesekali je izi...hihi

      Delete
  25. segak anak-anak bujang akak dengan baju melayu. Best tengok makanan atas meja tu. mmg boleh lupa diri lah sekajab. hehehehe...kak, bila kak cerita pasal adik simpan duit dalam fridge saya terus teringat adik saya. dulu masa kecik dia bila dapat duit raya dia ambil sampul angpow je, duit dia buang...hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi bererti diaorg belum tau yg mana yg bernilai yg mana tidak...sampul duit raya tu lebih menarik berbanding duit baginya :D

      Delete
  26. meriah sungguh kan? tema purple ya?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...