Thursday, 20 September 2012

FM Hanoi



Terimakasih Mama Long(Kak Ma)...kasi FM Hanoi ni.
Mama Long tak puas hati sebab tak sempat nak shopping . Waktu yang di beri untuk shopping cuma 40 minit *kejam* hahaha

Tapi Mama Long memang cekap....kikiki
Buktinya sempat juga beli purse dan beg ni untuk adindanya.

dan plate dari kulit telur/kerang ni.
Terimakasihhhhhhh...love you.
She never fails to make me smile (sampai telinga)

First time tengok duit euro...jakun sekejap.
 Kesian mokcik.
Besar gedabak duitnya.
Tetiba je cerita pasal duit....jom tengok rambutan pulok.
Cerita yang melompat-lompat...lari dari topik.
Ampuuunnnn...



keep smiling :D
rambutan dah berbuah
walaupun dua bijik...tapi pokcik dan mokcik 
sungguh gumbira...sebab baru first time berbuah






48 comments:

  1. Cantik sungguh semua souvenir tu, paling berkenan pinggan..dari kulit telur? Kreatif sungguh!

    40 minit utk shopping memang sangat kijam, kikihkih!

    Comel la buah berbulu yg hijau ituu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kijam kijam...hihi
      sian mama long.
      buah berbulu tu dah lama tanam tp baru nak berbuah
      Alhamdulillah

      Delete
  2. oh rambutan..memang feveret Azziz & Maryam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun suka
      tp bila makan banyak
      batuk pula

      Delete
  3. Lps ni akak tour europe pulak..
    Duit euro dh ready tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak singgah doha tengok PD dulu lah...hahahaha

      Delete
  4. Akak balutla putik rambutan tu mcm nangka, takot adee binatang jahat duk makan lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 tak de lah kan
      sian akak dah le 2 bijik jer..hahahah

      Delete
  5. nanakkkkk fm jugak
    suka ketat2 ni ngeee

    ReplyDelete
  6. Cantik FM tu. :)

    Pokok rambutan depan rumah kakcik dah mengeluarkan putik yang banyak. Mudah2an akan menjadi buah yang besar, manis dan 'sempat masak'. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan kak...
      tak sabar nak rasa buah sendiri

      Delete
  7. Cantik plate dari kulit telur tu. Kretip !!!

    ReplyDelete
  8. hah! pinggan tu dari kulit telur ye sis? serious? tapi kite boleh gunalah ye..keras lah pinggan tu ye.. *soklan bodoh ke..heheh*

    ReplyDelete
    Replies
    1. diproses dulu maya
      banyak prosesnya :)

      Delete
  9. nak pi europe ke..??? nak ikooootttt..!!!

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Doakan akak agar dapat jejak kaki ke sana ye :)

      Delete
  11. wah seronok bila ada cenderahati ni yek

    ReplyDelete
  12. saya pun baru festaim tgk duit euro...jakun saya kak..huhu...

    serius cantik beg tu kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh letak mcm2 dlm beg ni ..
      serbaguna

      Delete
  13. Cantiklah pinggan dr kulit telor/kerang tu....fm tu pun comel gak tp yg paling suka cerita lompat2 psl buah rambutan hihihihi 2 biji ok lah tu kan satu tuk makcik satu gie tuk pakcik hihihihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...rambutan ku rambutan mu jua :)

      Delete
  14. seronok kak kasih dpt buah tangan..serius duit tu mmg besar.

    rambutan kat umah ALin pun dlm proses nak membesar

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kalau dpt mkn buat sendiri kan alin

      Delete
  15. berbuah sulung tu, jaga elok-elok..:D

    ReplyDelete
  16. mula2 dua biji..lelama banyak...begitulah yg terjadi di rumah jiran .Kita ni pun tumpang semangkuk merasa apb tiba musim buah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki tu namanya kan
      berkongsi sesama

      Delete
  17. cantik FM tu kak

    mesti teruja kan kak kalau 1st time nak dapat makan buah dari pokok sendiri

    ReplyDelete
  18. NI da tukar duit Euro ni macam nak jalan jauh jer!!!

    ReplyDelete
  19. assalam kasih..dirumaha cik ni hero bungsu minat sangat ngan FM..kalau balik dari asrama..tengok peti ais dulu..ada yang kurang tak FM yang ada dipeti ais tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke
      anak2 saya pula x minat
      maknya je yg minat

      Delete
  20. wahh pinggan tu special kak..:)x pernah jumpa lg kt sini.

    ReplyDelete
  21. Besar mane pokoknyer sis? Pasni takyah blk kebun kat langat dah laa kalu nak mkn rambutan yer. hehehe..

    Jiran sebelah umah sara tanam mangga dpn pintu pagar die jer. memula kecik cinonet jer.. skrg ni kami sume dpt tumpang mkn buahnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokoknya x besar mana pun sara..
      akak selalu disalahkan oleh pokcik sebab selalu cantas pokok tu hingga x berbuah2.
      Bila berbuah seronok le...pokcik tak leh nak salahkan akak lagi...hihi

      Delete
  22. bestnya rambutan dah berbuah+dapat mcm2 gift dari mama long :)

    ReplyDelete
  23. ati pun ada juga fm patung tu

    dan beg manik2 tu ati jadikan beg utk
    bedak..takdelah calar2 bekas bedak tu kan :)



    p/s: ahad ni mai tak kak?
    mai lah ...nak jumpa akak pula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ahad ni ..
      ada majlis solat hajat (family akak)
      ati pergi ke?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...