Tuesday, 11 September 2012

Open House Mama Long


Kak Ma ( Mama Long) dan Abang Wan ( Ayah Long)  jemput makan-makan hari Ahad kat rumah mereka di Keramat.... Of Course le suka...sebab tahu Mama Long akan masak sedap-sedap untuk kami. Menu yang kami idam-idam kan adalah nasi dagang.

Suka jar ini....Mama Long sila bagitahu kat mana  beli ye...hahahahahaa
Hari tu tak sempat nak tanya sebab Mama Long ramai tamu.
Sila bagi jawapan di FB atau SMS ye  :D

 Cucu Kak Ma 
Cucu mu...cucu ku juga (boleh buat judul drama ni)


Anak buah kesayangan hamba

 Opsss...Humyra, sila lap air liur dulu yerrr 

 Makan-makan juga...posing tetap posing

 Menu yang di sediakan.
tak sempat nak rasa semua  *sedih* hahahahaha
Nasi dagang kak ma masak memang sedap.

 kenapa le laksam ni sedap sangat(Kak Pah yang buat)..."terpaksa" le tambah dua kali...perrrghhh

 Kuih muih 
Agar-agar sedap ...tapai pun manis.


Petangnya Abang berangkat ke Egypt semula setelah bercuti sebulan lebih.

 Tokmi pun ikut mengantar Abang ke KLIA

 akan berpisah lagi.....buat sementara.
InsyaAllah jumpa lagi.

 tengah bagi nasihat atau tengah bagi taklimat ni???

 Adik cover sedih

 bye..bye abah..

 Tinggal lah Adik keseorangan, sebab Aqi pun dah mula semester baru ....sian kat Adik...sian kat Ummi juga...hahahha
Rumah kami kembali sunyi.




keep smiling :)
Aqi...Adik dan Abang






66 comments:

  1. Laksam....laksam.....hihihi
    Cian si adk sunyi....bpisah sementara saje kannnnn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ...sementara
      tp tetap terasa kehilangan

      Delete
  2. memang sunyi kerana ank2 dh gi bljr..moga mereka berjya mencapai cita2nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin YRA
      demi cita2 dan masa depan :)

      Delete
  3. Salam kak kasih,
    Saya pun kan kalau pergi open house, mesti akan makan bertambah2 sebab semua yg orang lain masak rasa mcm sedap sgt2, hehehe...
    InsyaAllah, lain kali akan bertemu semula dgn anak2 and boleh bising balik rumah Kak Kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      pelik kan...kalau org lain masak semua best hihi.
      Anak dah le tak ramai...tinggal le sorang.

      Delete
  4. bestnya makan2..jar tue mmg cantik..zila pun ada tp bkn HD la..lbh kurg sama jgk rupanya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantikkan...akak dah pesan satu kat anak buah akak :)

      Delete
  5. Abang pergi dengan harapan, InsyaAllah akan pulang dengan kejayaan. :)

    ReplyDelete
  6. meriahnya.semuanya nampak sedap2.

    ReplyDelete
  7. Seronok kumpul ramai2 ye kak..
    Bila pisah sure.sedih..tak pe nanti menyusul ke eygpt nanti tu kan kak..heeejenguk anak sambil.travel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Yan...tengah merancang...dan tengah arrange cuti.

      Delete
  8. comel nyerr tengok budak kecik :-)

    ReplyDelete
  9. cantekla bekas air tu..i likeeee :)

    ReplyDelete
  10. scroll up scroll down..mata sy tetap tertarik pd jar air tu sis..baru nk tanya jugak hihihihi

    ale...sian mama n adik..sure boring kan bila dh tak ramai kat rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesunyian....back to normal
      Jar tu anak buah akak beli di HD

      Delete
  11. bye bye abang... moga sukses selalu..

    tong air tu kan ada cetak harley davidson. beli situ kot..

    lama pulak tak pekena laksam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ....amin YRA
      Ye..ye memang beli kat HD

      Delete
  12. kak, saya pun sukaaaaaaa jar tu. sangat menarikkkkkk...sangat dengki tau tengok. hehehehe...kak long akak kat keramat? saya pun dok keramat jugak kak. minggu ni saya pun buat open house. nak jemput akak jugaklah. sudi tak kak?

    ReplyDelete
  13. abang tu anak sulung ye kak? sedap betul masakan masak sendiri ni. :D

    ReplyDelete
  14. Cantek bekas air kat atas tu... hihi.. mmg macam2 design skrg ni.. menarik perhatian suri2 kan.. :)

    banyaknye makanan.. macam2 ada.. hihi menyelerakan sungguh..

    ReplyDelete
  15. sob sob sob KR jgn lah sedih ek... hu hu hu... betul lah nampak sedap warna merah2 belaka lauk-pauk kat rumah sedara KR tu...

    ReplyDelete
  16. Acik Sara baca pun rs nok menitih air mate, tak dpt bayangkan camne sedih bl anak2 masuk asrama nanti. sorbbb. Good luck to Abg & Aqi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sara...
      dah le anak x ramai...pergi belajar pulok.
      Tinggal le sorang anok wat teman bercakap.

      Delete
  17. berkenan juga dekat jar tu.. lain dari yg lain..
    saya pulak sedih abang dan aqi dah balik belajar hu hu (kesian kat adik)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu kecik mereka selalu bersama kehulu kehilir..
      bila Aqi masuk asrama(6thn lalu)...adikk cukup sedih.
      Menangis sedu2 kat belakang sofa.

      Delete
  18. akak...terliur laksammmmmm....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksam tu SIL akak yg buat...dia mmg terer masak :)

      Delete
  19. Ermmm kak,

    Apsal bedframe adik tu same dgn katil sy kat uma?

    Beli kat furniture reject centre ke? Hahaha sama2 kantoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bedframe tu asalnya abang punya..dah lama dah (lebihkurang 14thn)
      akak beli di kedai furniture di Kajang dekat Metro Kajang :)

      Delete
  20. meriahnya makanan kak.. compom kenyang

    mesti berat hati nak berpisah kan.. kesian adik dan ummi.. takpe lepas ni dorang kembali pasti meriah semula

    ReplyDelete
  21. mesti sedap for KA yg hantu mkn nasi dagang. Bertemu & berpisah adat manusai biasa kan kak!

    ReplyDelete
  22. Oh em gee, makanan tu semuanya nampak sedap belaka..

    Perpisahan buat sementara waktu saja, nanti dema akan balik lagi kan. Tapi tetap jugak terasa kesedihannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik sekarang ni ada skype
      terasa dekat je kan...tiap malam pun boleh borak

      Delete
  23. nasi dagang dan laksam...... kesukaan saya tu... wpun tidak berasal dari negari ganu... heheeh......
    cian adik tinggal sorang-2...... ummi kena temankan selalu.... mesti adik minta dodoikan dia hendak bermanja-manja..... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah besar panjang xyah nak dodoi2 dah...hahhahaa

      Delete
  24. nanti insyaAllah sue pula akan hantar SIL ke epot utk dia kembali ke Egypt selepas habis cuti disini..

    ReplyDelete
  25. Amboi...semua menu nampak mengancam...terasa di tekak nyum nyum nyum...selamat meneruskan pengajian untuk Abang muga selamat pergi dan selamat pulang.

    ReplyDelete
  26. oh kaka ai dah berkenan bekas air tue....sukerrrrrr
    laksam OMG dah bertahun tak makan
    sedapnyer tengok menu tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekas air tu anak buah akak beli di HD

      Delete
  27. nasi dagang i suka..laksam i suke..ahh sumenye i suke..termasuklah humyra & baby comel tuh..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. humyra dah pandai bcakap dah skrg ni

      Delete
  28. sukanya tengok gambar makanan tu kak..saya ni kalau ke open house rumah sedara mara macam malu je nak tangkap gambar (walaupon diorang tahu saya ni blogger) last2 takde satu pon gambar untuk kenangan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami semua blogger...ada yg aktif dan ada yg tak berapa aktif...so no problem...saling faham memahami

      Delete
  29. bekenan jugakla bekas air tu! bila anak2 pergi rumah kita mmg sunyikan ? thun dpn pn mungkin kami duk ber3..tinggal adik je.

    ReplyDelete
  30. nureen pon nk tau jgk kat mana beli jar tue, cantik...
    eh, awal abg long dh berangkat ke egypt, adik nureen bln 10 baru balik sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nureen...jar tu dibeli di Harley davidson :)
      Memang student medical lambat sikit start kelasnya kan Nureen.
      Dentistry awal sikit start kelas...tp smlam dia skype beritahu akak...kelas dia start 1 okt pulak...ingat akhir bulan sept

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...