Tuesday, 9 October 2012

Abu Dhabi to Frankfurt

Salam semua...
Akak dah balik semalam setelah bercuti .
Rindunya pada blog sendiri dan blog kawan2.
Mula2 akak ingat akak transit di Qatar rupa2nya transit di Abu Dhabi...hihi
Dah lupa pelajaran Geografi dah...so tak dapat le nak jumpa Adinda Pendragon.


Ada unta sesat kat airport Abu Dhabi :D



Pada 26 September 2012 kami bertolak ke Abu Dhabi dan transit beberapa jam di Airport Abu Dhabi.
KL to Abu Dharbi mengambil masa 6jam lebih dengan Etihad Airways.
Abu Dhabi to Frankfurt pula mengambil masa lebih kurang 5 1/2 jam. 



Sempat mengintai FM Abu Dhabi untuk diri sendiri sebab kat sini kena pakai USD.
Mahalnya FM kat sini.



Airport Abu Dhabi

 
Ini pula Airport Frankfurt, Germany.


Dari Airport kami di bawa ke Romerberg.



Masih pagi...orang belum keluar dan kedai pun banyak yang belum buka.


kebanyakan tingkap di hiasi dengan bunga...cantikkk sangatt.


Aite Nicolaikiche di bina pada abad ke 13.




kerusi warna warni..teringin nak minum kopi kat sini...tp kedai belum buka lagi :D

Pokok dah mula kemerah-merahan.

berhenti minum kopi di Turkish Cafe ni kejap.


Basikal cukup glemer  di sini..


Dommeseum Frankfurt pun di bina diabad 13



Paulskirche

Dari Frankfurt kami dibawa ke Karlovy Vary, Czech Republic.
Nanti cerita ceriti di lain n3 pulak ye.




keep smiling







69 comments:

  1. assalam kasih..patut la lama sangat kasih tak de N3..jalan2 cari makan rupanya ye..alhamdulillah dah selamat kembali

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      Alhamdulillah dah selamat kembali...
      cuma esok dah start kerja balik uwaaa

      Delete
  2. Amboiii....KR mkn angin ye? Gmbr belum dpt tgk ni....line tenet slow gila..
    Nnti boleh akk refer sini nk ke Bandung, ada tak entrynya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. entry di Bandung dah ada...nanti akak tengok di Label Bandung ye :)

      Delete
  3. wahhhh patut sunyi je
    best nya kak jalan2 negara org...
    :)

    ReplyDelete
  4. kak hanimmm...bestnyaaaa gi jalan2 makang angin di europeeeeee. Sukaaaaaaa. Nak lagiiiiii!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. makang anging sampai kaki pun sakit leez...hihi

      Delete
  5. akak...rindunya!! I tunggu2 taw akak seru nama I...rupa2nya transit kt tempat lain :(((

    wah...bestnya akak jln2 Frankfurt, x sabar nk tunggu next N3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau-tau salah negara...hahaha
      akak cerita kat suami...dia gelak je

      Delete
  6. Bestnya kak pergi jalan2... patut le lama menyepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. menyepi seketika
      tapi rindunya pd blog :)

      Delete
  7. ya Allah akak....lamanya....rindunya...

    ReplyDelete
  8. Waaaah..patutlah sunyi sepi jer blog kak kasih semenjak dua menjak nih ! Jauh jalan rupanya. Eeiii tak sabar nak baca citer seterusnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bercuti seketika , melepas lelah dari bebanan kerja :)

      Delete
  9. Replies
    1. baby apa khabar?
      harap sihat2 saja ye...cium unk baby :)

      Delete
  10. tak sabar nak dengar cerita org tu makan angin. citer le lagi.

    ReplyDelete
  11. seronokkkk nyaaa.... kami pon lalu kat airport tu dulu... miss frankfurt so the very much..!!

    ReplyDelete
  12. laa..padan la senyap je kak kasih..bercuti rupanye..isk isk isk..x bgtau pung!!

    ReplyDelete
  13. seronoknya g cuti2 obese... x sabar nak tunggu cerita ceriti holiday tu...

    ReplyDelete
  14. ala2 kat London pulak rupa buildingnya

    ReplyDelete
  15. kami pon rindukan akak..patutlah blog lama senyap sunyi..agak doh, mesti g jalan-jalan makan angin ni:P

    ReplyDelete
  16. wamboii patut lah sunyi sepi...berada over the seas ye!!! mesti seronok kan!!!!

    ReplyDelete
  17. Weeeeeee bercuti ke Frankfurt! Bestnya, nampak sejuk tu. Tak sabaq nak tengok gambaq lagi!

    Rindu kat akak le :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss you too
      akak ada baca satu n3 dinas waktu kat sana
      tp x sempat nak tinggalkan komen...rushinggg ajer

      Delete
  18. wah seronok nyer boleh gi jalan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali berjalan nak melepas penat bekerja :)

      Delete
  19. mak aiiiihhhh patut la lama mendiam. ingat hibernate kat uma ghopenye ke tanah org. btw kita dh update blorg, jemputla ke laman sawang the singing pilot

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaaaaaa esok dah start kerja balikkkkk

      Delete
  20. salam, jauhnya mengembara....

    ReplyDelete
  21. bestnya dpt pergi tempat org...ikut pakej ke akak...berapa ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakejnya rm9ribu lebih tp ada promotion...jadi rm 7ribu lebih

      Delete
  22. bestnya akak jalan2 jauh makan angin. jumpa hitler x? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak cari2 juga
      gambar dia pun x jumpa dik...hahahah

      Delete
  23. bestnyaaaaaa nak ikutttt... sambl guling2 kat jalan wuwuwu eh tak senonoh hehe

    ReplyDelete
  24. Salam kak kasih redha..wahhh syiokkkk jalan2 ye;) tak pernah pi abudhabi..frankfurt pernah dulu lama;0 adoii kak kasih redha teleng saya nak tengok wajah tersembunyi kat kedai tu tau..nampak sikit2 dah boleh bayang dah..he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila bayangkan :)
      kerut2 di muka tolong jgn bayangkan ye...hihi
      Alhamdulillah seronok sgt :)

      Delete
  25. menghilang selama ni rupanya akak pergi bercuti ye.. bestnya dapat makan angin kat negara orangkan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah seronok, cuma penattt sgt

      Delete
  26. Welcome home kasih and family..

    Nice places tho..

    Sori lama x tinggal komen.. Line tenet slow and tablet puLak cap ayam..

    Selalu Tergendala...

    Hugs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih kak
      saya pun belum sempat nak BW ni kak :)

      Delete
  27. wa seronoknyer, menyepi terbang ke obersea yek!

    ReplyDelete
  28. salam kasihredha...lahaii jauhnya kasih terbang...tinggalkan nekcik

    ReplyDelete
  29. Salam kenal =) bestnya dapat melancong ke luar negara. saya tak pernah berpeluang lagi ke mana2. doakan saya juga tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal
      InsyaAllah one day eira dpt ke sana :)

      Delete
  30. patut lama tak bersiaran kak
    saya jangka akak menunaikan haji :D

    diam2 sampai ke frankfurt rupanya ye...

    ReplyDelete
  31. UHUK2..SEDIH SEBAB KAK ANGKAT X BAWAK ADIK ANGKAT..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak!!! Kkak angkat dah tinggalkan adik angkat ler......sowwy
      Nanti Kkak angkat ajak adik angkat ye

      Delete
  32. salam from england! this is truly lovely, thanx for sharing! :)

    ReplyDelete
  33. salam from england! this is truly lovely, thanx for sharing! :)

    ReplyDelete
  34. salam kak..cantiknya tempat ni..nanti nak baca lagi n3 percutian yg lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      Terimakasih sudi membaca...Akak amat mghargainya

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...