Wednesday, 24 October 2012

Cheese Cake dan Tetamu


Sambil masak tengahari sempat juga buat cheese cake yang simple dimple ni.
Guna sukatan cawan saja.....masukkan semua bahan dalam mixer beberapa minit......done.....siap unk masuk oven. Resepi klik sini.
Kejadian ini pada hari Ahad baru-baru ni.Kalau weekdays...no time for baking2 ...hik hik

Kak Ma (Mama Long) dan Ayah Long datang ...sempat rasa cheese cake ni.
Waktu tu panas-panas lagi terus hidang...lembek pun lembek lah.
Seeloknya kena le masuk dalam fridge dulu baru senang nak potong.

 Mama Long bawa pisang goreng dan kuih ubi goreng bulat-bulat tu.



 Lepas tu Adik Nor dan Emi sekeluarga datang.
Tambah meriah dengan anak2 buah ni.


 Anak-anak di beri kebebasan bermain sebab mak ayah sibuk duk discuss tentang kitchen cabinet dan wardrobe :)

 Humyra pun nak makan juga.


 Mai kakak tolong Humyra.

Hari Ahad yang ceria...Alhamdulillah.



keep smiling :D
Puteh tengah tengok wajah nya
ada di blog Mak Angkat :D




64 comments:

  1. mkn2 bersama anak2 dan tetamu pasti mengembirakan dan menghibur hati.Pekena plak cheese cake..

    ReplyDelete
  2. Buat cheese cake bila my son Ada jer.. .:)

    ReplyDelete
  3. jarang dpt jumpa kucing yg mmg seratus percent puteh. ke akak rendam dia dlm clorox mase bwk balek dulu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak celup dlm clorox tapi ekor je yg lupa celup..
      so ekornya aja hitam...hahahah

      Delete
  4. Assalamualaikum Yong,
    aiissyyyy...pisang goreng tu yg tak menahan...cake boleh dpt bila2. Tp tahniah ler, Yong pandai buat kek, akak tau makan kek jaa. Err Yong ni kata nak brooch, cer bagi tau nak besor ke kecik, ada preference dak? E.g suka bentuk bunga, atau suka bentuk kepala naga, atau suka bentuk daun kaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      kakkk cheese sana sedapppppp sgt kan...mcm2 jenis ada kan.
      kak saya suka yg bentuk bunga...saiz yg sedang saja ye kak :)

      Delete
  5. budak suka sgt cheese kek..sesuai dimakan di waktu petang, apatah lagi dgn air teh...feberet betul dgn teh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah lah kan...anak2 suka sgt cheese cake ni

      Delete
  6. Bestnya makan cheese cake ramai ramai. Saya pun dah lama tak baking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun jarang baking mbaking ni zila :)

      Delete
  7. seronok kan ramai dtg rmh... kesian saya ni x de org nk singgah....

    ReplyDelete
  8. Seronok bila berkumpul ramai-ramai dan bercerita-cerita... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang seronoknya bercerita ceriti kak..

      Delete
  9. suka dengan gambar yg pertama

    ReplyDelete
  10. seronoknya berkumpul ramai2.nt raya kat mana kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak raya kat KL je izi...hari raya ke2 baru balik Pilah

      Delete
  11. Gud morning kak, Wah sana sini tgk cheese cake, yummyy!!!

    ReplyDelete
  12. Meriahnya rumah akak. Best betul bila berkumpul ramai ramai. Akak pun rajin memasak untuk jamu sedara mara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan je ni...kalau time malas...hidang air kosong je le :)

      Delete
  13. dah lama x mkn pisang goreng....
    miauww moden....hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meoww ni nak lawan mak angkat dia ni...hihi

      Delete
  14. Ehhh senang benor cheesecake tu.. tak payah pakai telur yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk telor 2 biji sara
      kalau sara nak resepi...sila klik di tulisan merah kat atas tu ye :)

      Delete
  15. sedapnya cheesecake kak! berkenan sgt dulang tu..., cantik! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulang murah je tu PD
      akak beli di KK deco

      Delete
  16. Puteh belajar macam mana nak buat blog ngan mak angkat.... hehehhe
    Sedapnya chesse cake.... nnt bagi resepi akak....
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lawan tokey dah lah puteh yer...hahahah
      Resepi klik di tulisan merah tu ye :)

      Delete
  17. teringin plak nk wat cheese cake, last wat masa preggy dlu...
    klau ada bhn wat time raya ni pon sodap kan hehhehee

    ReplyDelete
  18. alololo si putih tu...

    geram je tgk...

    ReplyDelete
  19. Mmm sedapnya cheese cake tu... Puteh bangga tengok dirinya dalam laptop tu.. Termenung dia... :)

    Salam Aidiladha kak.. Nur nak balik kg kat Kluang, Johor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik puteh tengok dia ada di laptop...hihi
      Selamat hari raya haji juga unk nur ye...hati2 dijalan raya :)

      Delete
  20. walau simple yet nampak menarik utk di makan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau susah...memang x reti buat PM

      Delete
  21. Nyummehhhh!

    Walaupun tak dapat ciskek, saya baru ja makan cucoq ubi kayu bulat yg ada nyoq & gula di tengah tu jap ni :D

    ReplyDelete
  22. Salam Kak,
    Wah sedap nampaknya cheese cake tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam umi
      senang dan simple je ni umi

      Delete
  23. wah selalu meriah ngan tetamu ye kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik beradik akak..duduk dekat2 je KA

      Delete
  24. akk dulang cantik..he hhee alamak lari tajuk..:)..cheese kek alsoo sedapp..
    re//..rempah khas utk nasi n ayam mandhi tu x der kak..cuma guna rempah kabsa jew yg pelik sikit..ada jual kt kedai arab..yg lainnya bahan2 yg biasa ada ..:)) slamt mencuba .

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama nak cuba buat nasi arab..nasi mandhi...nasi kabsa tp x jadi2 juga :)

      Delete
  25. assalam kasih..dah besar humyra..rasanya baru je lagi tengok wajah comelnya masa kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      masa memang cepat berputarkan kak :)

      Delete
  26. sedapnya kak cheese kek itew!

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Kasihredha,

    Rajin sungguh la kasihredha ni,sambil dok masak dan lagi buat cheese cake he.he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      kalau hari ahad mood dia lain mcm sikit kak :)

      Delete
  28. meriah...perlbagai cerita disebaliknyer..

    eyhh..dh bsr puteh..mmg putih bersih..ee..geram tgk

    salam aidiladha kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha juga unk lia dan family

      Delete
  29. geramnya tengok puteh..rasa nak peluk jerk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. puteh memang suka le kalau org peluk dia :)

      Delete
  30. heese cake yang simple dimple tapi memang sedapkan Kasih...
    selamat menyambut aidil adha buat Kasih sekeluarga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya haji juga unk amie

      Delete
    2. Kr. Selamat hari raya. Ada lg cheesecake?

      Delete
    3. Selamat Hari raya ibundo..
      Cheesecake dah habis le bonda

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...