Friday, 23 November 2012

Bermula dengan roti planta..



Assalamualaikum ♥


 Pagi-pagi dah pekena roti planta dan teh tarik kat kedai mamak.


Pastu basuh kereta yang dah berubah dari putih menjadi  kelabu asap...
Nasib baik tak de yang lukis gambar kartun ke kat debu kereta tu.
Mesti le gotong royong...mokcik tak suka buat kerja sorang-sorang...tak meriah...hiiii hiii

Adik Ma datang dengan Tokmi...
Terus dukung puteh.

Yeaaa...Abang Shahmi (anak buah akak) dah besar....Alhamdulillah.
Baru lepas bersunat time ni. Dah boleh senyum dah.
Waktu balik dari klinik tu ...Abang Shahmi menangis kesakitan sambil sebut
"Allah...Allah...Allah...tolong lah Allah...sakit sangat ni"


Pastu gi potong kuku kaki (pedicure)...nak potong sendiri dah tak boleh,
sebab sakit belakang *alasan...padahal sebab spare tyre *
Alang-alang buat kaki buat juga tangan sekali.
Cerry ni sangat baik dan sangat berpuashati dengan kerja dia.
Hidung dia dah mancung sekarang  dulu kemek je *faham-faham sendiri lah ye * hihi
Bila kuku dah bersih...rasa besttt sangat.
Thanks Cerry I love you...


Sementara tunggu Aqi, umminya makan roti bakar + white coffee ni dulu...
Makannn je yer....maklum le kalau hari kerja...makan pun tak sempat *alasan lagi*

Suruh aqi beli salmon...tapi dia beli baby salmon ni.
Rasanya tak sesedap salmon biasa tu.

Salmon tu buat sambal.

Pastu masak lemak udang +labu.

Banyak kenduri hari minggu tu...tak dapat le nak pergi semua.



Petang makan sira pisang ni pulak.
Sambil duduk-duduk...ambil angin petang.


 Keep Smiling :D
musim durian dah bermula :D




54 comments:

  1. Semua makanan nmpk best walaupun roti planta kedai mamak je hihihi.... Sakit pinggan a.k.a byk lemak sbrnya ye hihihi... Xpe kuku kaki tangan cntik bukan tok org lain tuk pokcik juga kan heheeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye...untuk pokcik...hihi
      kalau pokcik baca ni sure dia senyum :)

      Delete
  2. gebusnya si Puteh tu..nmpk bdn pon besauu tu..teringat kt kucing QH yg dcuri beberapa thn yg lps..cmtu jugak la bentukknya..

    sedap2 nmpk lauk yg akak masak tu..myelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena curi??
      akak pun pernah hilang kucing juga dulu.

      Delete
  3. Semua makanan tu mabeles, as usual. I like :)

    Saya pun dah lama tak mani pedi ni. Cuti ni selain tengok wayang, nak pi sua kaki tangan jugaklah untuk dimanja2kan, hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sekolah ni byk benda boleh buat kan dinas :)

      Delete
  4. saya pon dah tak boleh potong kuku kaki sendiri sebab perut dah memboyot ke depan, akak buat manicure pedicure kat mana ya? nak suruh Cherry buatkan jugalah:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat cheras..
      serius ke nak buat?
      kalau serius akak kasi no.phone dia nanti :)

      Delete
  5. Replies
    1. best sesekali kena belai kuku kaki ni :)

      Delete
  6. assalam kasih..acik pun tak tau..bila yang sebenar2nya bukan musim durian..sekarang ni ada je durian kan..

    ReplyDelete
  7. sedapnyaaa menu2 tu.. yumyum... :)

    ReplyDelete
  8. Punya laaaaaaaa igt salmon tu akan dikorbankan menjd salmon steak ke, shashimi ke. Skali sambal. Hmmm. Hahahaahahahaha

    Tringin nk gi berurut lg kat spa. Tp geli!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekak melayu asli...hahahah
      shashimi makan kat resto aje...x pernah buat sendiri.
      Kalau buat sushi selalu guna crab stick aje.

      Delete
  9. Tengah fikir - pagi ini nak sarapan apa? :)

    ReplyDelete
  10. Baru malam td buat bubur kacang durian hehe..Geram tengok putih tu....


    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnya...dah lama x buat bubur kacang + durian

      Delete
  11. aduss semuanya sedap2.yg makan kat kedai sedap yg homemade lgla sedap.lg2 salmon masak sambal tu.ade durian plak tu.terus rasa lapar perut ni.

    ReplyDelete
  12. suka baca.... sbb terasa s'olah2 saya pun ada dlm family ni yg dikelilingi oleh org2 tersayang sambil menjamu selera dgn hidangan yg simple tapi best, Burrrrrppp... Alhamdulillah

    ReplyDelete
  13. Akak yg rajin masak... kenape kucing tu gebu sgt... gerammm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. main masak2 cuma di hari ahad saja mummy alisa :)

      Delete
  14. He he heh.. banyak2 cerita di atas tu Amie tertarik dengan yang lepas sunat tu... bongsu Amie sunat bulan 2 lepas, elok je keluar dari klinik swasta... masuk je kereta terus berteriak menangis sekuat2nya macam kena histeria....Allahu Akbar!

    ReplyDelete
  15. dlm byk2 roti planta tu terbaikk kakk...lepas tu..durian..perghh! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim crepe durian juga sekarang ni kan :)

      Delete
  16. byk2 kat atas tu masak lemak udang yg paling x leh tahan tu kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masakan kampung memang ramai peminat kat rumah ni :)

      Delete
  17. ada anak bujang yg menolong , lega sikit maknya.

    ReplyDelete
  18. kawww sangat nmpk kopi tu, mai secawan!

    ReplyDelete
  19. Salam Kak,
    masa tengok roti planta tu ok lagi, pastu roti bakar dan udang boleh maintain lg pastu tengok durian adoiii rasa cam nak guling2 nak mkn durian jugak! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam umi
      kat sana ada durian beku kan umi...tp sure rege dia mahal kan :)

      Delete
  20. salmon tu nampak best sangat..saya selalu blur idea nak masak salmon..tq..good idea~

    kalau la dapat manicure pedicure saat ini..sungguh best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuku jadi bersih dan sihat...syok :)

      Delete
  21. pandai aqi beli ikan ye.. dah boleh harap pi pasar hi hi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhaamdulillah ok...
      ada anak perempuan tak? hihi

      Delete
  22. Salam.. Isk2.. tak boleh tahan tengok gambar makanan sedap2 tu.. Wah berbakul2 durian..Akak beli ke atau ada kebun? Saya tak pernah manjakan diri kat pedicure.. teringin jugak.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      durian dari dusun sg lui nur :)

      Delete
  23. assalamualaikum kak...wah! bestnyo oghe bekek2 kaki tangan kito bersenang2 dok? tengok lauk kak ni wat sayo lapar mlm2 ni...cuti ni nok make sajo..sbb tu koho lamo koho lebar..sayo la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      akak ni dah lah susoh nok turun berat bade...
      meme makin lebar...huhu

      Delete
  24. seronok kan sesekali pamper ourselves with manicure pedicure, the foods.. the kids lagi... alhamdulillah... adoi lapar la roti planta tuuuu garing betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali memang kena memanja kan diri..
      asyikkk kerjaaa je ...x boleh jadi...hahahah

      Delete
  25. white coffee tu menyentap jiwa kak.... resepi pun best!

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. Lama evelyn x singgah sini...apakhabar?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...