Wednesday, 21 November 2012

Cherry dan Burger Bakar???


Assalamualaikum ♥ 


 Buah apa ni? Ada yang tahu ?
Macam buah cherry je kan...tapi bukan.
Bukan ke pokok cherry tu pokok sakura yang tumbuh di Jepun sana?


 Ni bunga dia..
Kami beli di Sungai Buluh.


 Buah yang masih hijau. 
Gambar blur sebab rushing nak gi kerja time ni.
Walaupun buahnya dah masak, merah menyala...tapi tetap masam.
Kalau le boleh di jeruk, pasti best.



Hari minggu lepas kami ke Nilai untuk hantar Aqi.
Aqi ajak makan burger bakar...katanya best.
Food Court ni terletak berdekatan area CIMB .


Burger Bakar Abang Burn.
Aqi pilih yang ada cendawan...sedap juga.
Harga RM 10.50
Menurut akak, agak mahal untuk student.
Tapi ramai pulak student USIM yang makan kat sini.


Burger Bakar...memang di bakar.
Mungkin juga sebab tuannya bernama Abu Bakar...Abang Burn.

Adik dah jeling-jeling nasi beriani Umi..
cepat-cepat umi tarik...muhahahaha

 Abah makan sup  dan nasi .


 Adik punya...masak asam pedas pari.

Nasi briani kambing ni akak  punya...rasanya biasa-biasa saja.





 Keep Smiling :D

buah rambutan di pokok dah mula merah...
cuma dua biji....first time berbuah :D





76 comments:

  1. Replies
    1. kalau berbuah mmg comey sebab warna dia meroh :)

      Delete
  2. kat kemaman pon dh ade burger bakar.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kalau makan di luar
      kalau boleh nak puashati kan :)

      Delete
  4. macam best burger bakar tu........
    comel buah rambutan berbuah sulung tu.... mungkin lain tahun lebat berbuah agaknya kan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      harap2 begitulah
      boleh sedekah kat jiran2 kan :)

      Delete
  5. Budaya mkn burger bakar ni dh boring sbb dh byk sgt. Aritu mkn kat kajang masyaAllah xleh nk abeskan xsedappp. Akak dah pegi that little gerai kat ngan melawati? Sila google byk review. Sy kenal dgn chef2 kat situ n mknan sgt lerrrr sedappppppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kalau mkn kat luar jrg order burger...
      anak2 je yg suka.
      Maknya masih selera kampung :)

      Delete
  6. PERGHHHH..SEDAP BETUL RUPA BURGER BAKAR TU..

    ReplyDelete
  7. Apakah yg speselnya burger bakar ni eh?
    Sbb ianya di bakar.. tak rasa hangit ke ekekeke adus pandai soalan.
    Takut mkn burger... berapa ratuih/ribu kalori la kalau sebesar tu hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakal pgantin x boleh mkn burger
      nanti kebaya x muat :)

      Delete
  8. assalam kasih...lagi tinggi burger bakarnya..patut mahal sikit kan..ditempat acik kurng tinggi..rm8.oo je..tapi anak2 memang suka..sedap katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak
      betul kak...tnggi bonar
      sampai kena cucuk dgn lidi

      Delete
  9. Replies
    1. makan kat luar...syok
      sebab x yah nak masak :)

      Delete
  10. sedapnya burger bakar.ceri tu menarik betul kak.geram tgk.kalo posing atas pavlova sure cun melecun.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi masam sangat izi
      akak kalau boleh jeruk best gak ni

      Delete
  11. x dapat lg makan burger bakar/...huhu

    ReplyDelete
  12. fenomena kan sekarang ni burger bakar..nasib baik sedap! padanlah dengan harganya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap gak...aqi pilih yg ada cendawan

      Delete
  13. wahhh nampak special burger tu...siap bercucuk2 lagi..

    ReplyDelete
  14. tak pernah lagi makan burger bakar..nampak sedap..ingat nak try jugak tp nak kena gi Nilai lah pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat setiawangsa dan melawati pun ada anita :)

      Delete
  15. lapar lapar especially burger dan asam pedas meruntun jiwa betul hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asam pedas tu ok gak rasnya eny :)

      Delete
  16. Salam Kak,
    adoii terliurnya tgk makanan yg sedap2 tu.. siap ada sup tulang lg, telur masin lg, burger lg haaa perut dah bunyi ni.. camno? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. telor masin tu menyri yg sungguh sedap :)

      Delete
  17. da lama tak makan beriani kambing... burger bakar pun yummy,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka kambing
      so kalau order mesti kambing...hihi

      Delete
  18. meleleh-leleh mayo & keju... bestnya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mayo dan cheese yg buat sedap tu kan

      Delete
  19. Sedapnya nampak burger bakar tu. Belum pernah cuba. Rasa macam arini gak nak cari kat nilai tu

    ReplyDelete
  20. aaaaa tidakkk burger bakar, nasi beriani, sup, asam pedas pari sumenye i sukak kak.. adoii terus lapo balik padahal dh makan lunch nih..hehehhe

    ReplyDelete
  21. Meleleh2 berger tu, yg dok tengok ni pun meleleh jugak ayaq lioq, kehkeh!

    Lawakla umi tarik nasik beriani tu, kahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik ni memang suka rasa semua makanan org
      jadi juri master chef...hahah

      Delete
  22. terliur tengok burger bakar tu kak.... jgankan student saya pun rasa mahal kak :)

    suka rambutan tu kalau masak sepokok nanti bestkan.. nyum nyum yg fresh.. sedapnya

    ReplyDelete
  23. kak buah tu boleh makan ke idak? musykill he he..

    ReplyDelete
  24. sunggohs tak tahansssss... tak pernah makan mana2 burger bakar yg femes2 sekarang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. katanya di kemaman pun ada skrg ni ye

      Delete
  25. Oooooo..ada beger bakar kat situ ya..saya ni mmg la selalu lepak Nilai, sebab rumah mertua kat Nilai...Tapi tak pernah pulak try makan kat sini..Nak try la..hihihi

    ReplyDelete
  26. Salam.. Kak Kasihredha, banyaknya gambar makanan yg sedap2 .. Buat kami semua lapar je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      memang hobi ambik gambar mknan nur :)

      Delete
  27. mmg meleleh tengok beger bakar ni weh!

    ReplyDelete
  28. x tau la kak... comel sungguh buahnya :)

    buger bakar nampak sedap tp mahalnya...

    lauk si adik sedap la, ada telor masin...penambah selera tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik punya mmg sedap..pandai dia pilih :)

      Delete
  29. salam kak..sedapnya burger tu..saya suka makan burger..mengiurkan jer nampak..alahai 2 biji jer rambutan tu belajar berbuah yer..

    ReplyDelete
  30. belum sempat lagi try burger bakar abang bern kak. nampak sodap. terliur. hehe

    ReplyDelete
  31. meriah gambar dgn menu makan2 ye kak!

    ReplyDelete
  32. Buah pa ye Kasih... eh..di penghujung jalan ada buah rambutan nak masak pulak... ha ha hah teringat masa kecik2 dulu, makan rambutan muda sambal biru2 gigi... kalau rupa rambutan gini memang dah cukup masak ranumlah..(perasaan masa kecik2 dulu)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenangan waktu kecik mmg indah
      rambutan x masak pun kita rasa sedap kan

      Delete
  33. Assalamualaikum Kasihredha,

    Tudia aihhh.. Burger bakar makan sebijik kenyang sampai esok nih he.he...

    ReplyDelete
  34. adui.. tetiba lapaq lak.. hehe..

    sy tggl jejak di sini.. done follow u.. follow me back..:)
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. intro buah...alih2 burger bakar ye kak..hehehe

    ReplyDelete
  36. sedapnya tgk burger bakar tu...QH blum bpeluang lg utk mcuba burger bakar tsebut..lum rasa tringin lg nk rasa kot..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak rasa QH boleh buat sendiri...sure lagi sedap

      Delete
  37. Salam Kasihredha..rameinya peminat burger bakar!!! meriahnya makanan buat nekcik terlioq!

    ReplyDelete
  38. salam Kasihredha...ramai peminat berger bakar ni ye...jomlah kita bukak kiosk depan rumah!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...