Saturday, 1 December 2012

Bosan dan Malas.....


Assalamualaikum ♥ 

Tatkala diri dilanda kebosanan dan kemalasan....merasa hidup ini tak bermaya.
Mencuba mencari menyebab...adakah faktor lingkungan? faktor usia(ohhh jangan disebut2....sensitipp)...adakah faktor hormon?
Supaya semua orang tak merasa bosan...jom tengok gambar ni

bunga yang berkembang di musim hujan.

Malasnya nak menulis...padahal banyak cerita nak share.
Tiap malam, balik dari kerja...terasa bantal dan selimut lagi best dari menatap laptop.
Pukul 10 pm dah selamat Zzzzzz.

gud nite..zzzz

landing kat tepi longkang ni...dushhh

Tadi pagi JATUH kat tepi longkang...bedebukkk.....kecik je longkang tu...tergelincir...selipar jepun tak de bunga.
Sakitnya bukan main....tapi kesakitan tu bagaikan hilang saat adik melumurkan minyak gamat di kaki ni.


Hari Sabtu...hari kerja bagi akak...tapi dalam kepala dah fikir esok Ahad nak buat apa.
Yang pasti...kain baju menunggu untuk di cuci...pokok2 bunga pasti menunggu untuk dibelai..


dan tentunya esok bukan acara masak memasak sebab TUKANG MAKAN tak de. Aqi tak balik dan Adik ada program Mate selama 4 hari.
Tinggal le Mokcik dan Pokcik berdua...terkebil-kebil.



Keep Smiling :D 

wahai Cik bosan dan Cik Malas 
segara lah pergi dari diri ini .




88 comments:

  1. assalam kasih..Alhmdulillah cik cik yng berdua tu tak datang hinggap kat acik..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kak
      Alhamdulillah..
      Jarang terjadi pd Saya juga..
      Sesekali terjadi...amat merisaukan :)

      Delete
  2. kak kasiihh... hugggsssss..
    rindunya nak bermesra di alam maya..

    saya pon malas jugak now ni.. sejuksssss..
    lagi best berselubung dalam duvet.
    nak guna lappy pon maleh..
    yang rajin bukak lappy time adam dan hawa je.. hahaha..
    till then.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misssssss youuu tooooo...hugsss
      Akak pun layan juga hadam Dan hawe tu hann...
      Tengok pakcik eron ajis ..hihi

      Delete
  3. Oh Kasih... kadang2 Amie pun begitu, Amie layan dulu cik bosan & malas tu beberapa ketika, lepas tu bangkit semula dengan semangat baru....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga semangat akan kembali seperti Dulu lagi...Sekarang ni badan pun rasa tak berapa Fit .

      Delete
  4. gie jejalan cuci mata sambil cuci poket...comfirm x bosan heheee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mood Unk sopim pun x de mas...hihi
      Mood bergolek2 atas katil je skrg ni :)

      Delete
  5. Replies
    1. Ade...Tp hubby lupa...pukul 3.30pm baru ingat...dah x semmpat dah

      Delete
  6. Alahai kenapa pula malas tu kak???hehe....Jom kita buat kek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommmm...nak berguru buat kek dgn Evelyn boleh?

      Delete
  7. bukan akak aje yg tkena pyakit malas...QH pon gitu jugak..dh 2 mgu xmsk..manjang nk lepak sje hr cuti..masa ni la dpt brehat..hari keje dh sharian penat kt opis dgn keje yg makin btmbh hjg thn ni..hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...Akak pun sama...akhir thn mmg memenatkan...x rest lansung.

      Delete
  8. Assalamualaikum Kak Kasih,
    Siannya,,,, bosan sampai terjatuh tepi longkang. Tapikan kalau kita lakukan sesuatu, mesti hilang rasa bosan tu kan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam wattie
      Nak lakukan sesuatu tu yg xde mood.
      Mungkin badan letih kot...perlu berehat

      Delete
  9. ...boleh tahu brand baja bunga yang digunakan...nampaknya bunga2 kasihredha semuanya menjadi tak seperti pokok bunga saya yang susah sangat nak berbunga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya guna Baja taik ayam Dan Baja penggalak bunga no 55
      Nanti try le kak.
      In sya Allah berbunga Dan subur kak

      Delete
  10. mokcik & pokcik bila tinggal berdua tu, gi la ronda ronda around the world...hihihihihihi

    ReplyDelete
  11. Buat aktiviti membaca klu rasa malas2 tu. Tak pun golek2 atas katil :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acara golek2 atas katil tu yg paling best hami

      Delete
  12. alahai kak..mcm sama pulok kita, malas dan bosan melanda..sya juga jatuh tergelincir dua hari lps buku lali bengkak nsib baik ada tukang urut.lutut plk lebam..comey bunga2 tu kak.ya kak,Farah gewe bemang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi kita senasib rupanya..
      Akak bersyukur Sgt do patoh apo2...maklum lah tule doh rapuh tuo2 ni

      Delete
  13. jatuh la pulak... dah ok dah harini?
    cepat-cepat la baik...
    belilah selipar baru yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dahok.
      Slepar jepun Byk Kat rumah ni..Tp slipar jepun xde bunga tu juga lah jadi pujaan hati Akak

      Delete
  14. kak .. saya juga pernah alami perasaan bosan dan malas nie huuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bestkan...ingin cepat kembali ke asal

      Delete
  15. La hai.. kesiannya akak.. Sakit juga kalau tergelincir.. Cantik pokok2 bunga akak tu.. Jangan bosan dan malas ye kak.. Jom kongsi cerita dalam blog, boleh kami komen.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak berblog tu yg xde mood nur..tgah mgumpul semangat

      Delete
  16. Salam Kak,
    cantik2nya bunga.. oh tgh mood bosan dan malas ke. samalah dgn umi.. ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam umi
      Harap cepat2 pergi...ingin spt Dulu lagi

      Delete
  17. salam kasihredha...kalau ada perasaan malas dan bosan..itulah namanya manusia...ada hati dan perasaan...bersempena dengan musim hujan hujan pulak tu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalak kak
      Tp mood ni x boleh lama2...bahaya

      Delete
  18. Kasihredha..lahaiii kesiannya dia jatuh ye....alhamdulilah tak de apa apa...bunga tu kasih tanam dari biji benih ke??
    Nekcik baru lepas tanam bendi, kangkong dan tomato..pokok pisang dalam pasu...ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tanam anak Pokok kak..beli di Sg buluh

      Delete
  19. Cantik la gambaq bunga tu.

    Tinggal berdua. Honeymoon :)

    Miss you already, kak Kasihredha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misss you toooo...mana pi lama Sgt?
      Masih cuti lagi ke?

      Delete
    2. Cuti membawa hati yg lara :(

      Delete
    3. Ala jangan le mcm tu...
      Cepat hilangkan perasaan yg Lara Itu
      Supaya ceria semula

      Delete
  20. memang rasa sunyi apb anak2 tiada di rumah..

    ReplyDelete
  21. TERJATUH..?ALA,CIANNYA..

    MMG ADA MSNYA PENYAKIT TU AKAN SERANG BLOGGER,SO KENA CEPAT2 MAKAN UBAT..HIHIHI

    ReplyDelete
  22. Ala takpe lah tinggal 2pun... buleh manja-manja gitu ekeekek.

    Adus beli la selipar jepon baru kak, tak perlu gi jepon pun hahhaah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slipar jepong banyok...Tp Ttp suko paka hok tak dok bungo...hahhah

      Delete
  23. tinggal berdua je bolehla dating2.hehe.adik ade tgn magic ni ,lumur je gamat umi terus baik.boleh jadi doktor besar2 nt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..Amin YRA
      Semoga masin la mulut izi

      Delete
  24. tq juga share pic2 bunga yng cantik ni

    ReplyDelete
  25. salam akak:D

    kalau tak ada tukang makan, nak msak pon tak best kan..
    cantik munge2 tanaman akak tu.segar bugar je nengoknya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam
      Malas nak masak...Kami mkn luar je le...dating..hihi

      Delete
  26. salam..

    segarnya pokok bunga dihalaman.... berkenan ;)

    ReplyDelete
  27. cantiknya bunga2 tu kak...


    sabar ye kak.. moga cepat sembuh.. saya pernah jatuh camtu sakit kan huhuhu

    bila ank2 takde mmg sangat bosan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyap sunyi rumah ni...bosan Betul

      Delete
  28. Akak keje ape smp sabtu kene keje. Saye tau akak keje sendiri. Ade modelling agency ke haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak rasa modelling agency pun Tutup Hari sabtu kan..cuma Akak je yg kerja...Hari sabtu Hari yg paling busy....ponat den

      Delete
  29. alahai kesian akak..lain kali hati-hati..kalau terseliuh ke apa kang nanti ahkak jugak yang susah..

    biaserlah tu, saya pon ada hari2 dilanda kemalasan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...Nasib baik xde fracture mana2...Nauzubillah

      Delete
  30. bila perasaan bosan & malas mguasai ... nk buat apa pon x kena kan.. tp..mmg la..gambar ni blh mhilangkan bosan..klo bosan2 lya mmg suka edit gambar lama

    ReplyDelete
  31. CAKKKKKKK!!!!

    salam dearie...rindu akak tak?...insyaAllah mykitchen akan berasap seawal jan 2013..puan tanah kedaung masih blurr lagi ni kak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CAKKKKKKKKKKKK
      Ya Allah mcm x caye je...
      Akak dah balik Dr mekahhhh...Alhamdulillah.
      Selamat kembali kak

      Delete
  32. shuh shuh shuh.. halau cik malas pergi.. semoga kasihredha sihat sejahtera selalu hendaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...dah mula mghilang dari diri ini :)

      Delete
  33. disebabkan mood malas dan bosan jugak la saya berhari-hari tak update blog...bila vitamin M berleluasa..apa pun tak boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommm kita pakat telan vit R pulak....
      Akak tgah mgumpulkan semangat ni

      Delete
  34. loorrrr... lenkali berhati2 tau... dah tergelecek kat longkang.. kalo boring mai la sini.. kesian kita kat sini sunyi sepi.. line internet dah ke laut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org ganu kata loo la....org utara kata loq laq...hihi
      Mulan Kat kemaman ke KL?

      Delete
  35. aah laa kak..i rase faktor umur (eh, utk kes i lah.heheh...malas nak blogging.bukak blog, tgk byk mude mudi jek.. nak bw pun mcm hilang mood jek.. kawan2 seangkatan dah mula angkat kaki dunia blogging ni..hahaha)

    ReplyDelete
  36. Akak rasa pun faktor usia juga hihi
    Sebab badan dah mula rasa penat esp bila balik kerja...nak rest Dan tidur aje....sedihkan...ramai yg dah tak berblog lagi...ada yg berubah arah ke instragram .

    ReplyDelete
  37. Alahaiii ctk2 pict kat sini. Kat ig pon. ANDDDD!!! Byk nyeeeeeeeeeeeee tempat akak dah p. Envy! Eh kite dah follow lah b4 ;)

    ReplyDelete
  38. comenya bunga....bakpo anak teruno moyok je...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar lamo tu kak mawar
      Gambar waktu bangun sahur...hihi

      Delete
  39. segar mata angah tgk pic bunga tu...Happy working kak!

    ReplyDelete
  40. syohhh!!! pegi jauh2 penyakit m tu....


    sian akak...baik2 kalau jatuh tu kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi dah baik dah...cuma malas nak berblog je

      Delete
  41. Salam Yong, sunyi ya takde bebudak.
    Maaf baru dpt blogwalk, ni kira dah senang sikit. Meh minta nama dan address nak pos brooch. Email hellibra2@hotmail.com Thanx

    ReplyDelete
  42. Wsalam kakkk
    Nanti Saya email Akak ye

    ReplyDelete
  43. Kat kerteh ni. Mai la sini.. Tak balik tganu ke masa cuti? Singgah la kerteh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la....Sekarang ni tgh busy diakhir tahun Sampai xleh nak gi mana2...miss trganu very mush esp food...hihi
      Last balik ganu raya Hari tu...mak Akak pun skrg Kat KL so jrg doh balik.

      Delete
  44. salam KKR..dah habis mood malas belum..cepat tunjuk RM chicken:) adoi saya sukla betul part entry pi dusun buah2 tu KKR:)RM1888- 1999 tu untuk white colour only KKR..colour2 semua tu from RM2799 above.Kat Parkson Elite OU yang colour putih RM 1788 or RM1800 tak silap.Tapi orang sanggup lah bayar extra RM800 or more just for the colour..ese kan nak jimat..sebab feature lain semua sama..lagi pun ese suko putih..nanti boleh pakai kan macam2:)

    ReplyDelete
  45. Mood malas Ttp ada zu disebabkan keletihan...ni pun Nasib baik dpt buat satu n3 sebab tgah tunggu hubby meeting dgn kwn dia di Concorde hotel. Sempat le berblog Kejap.
    Ok noted....akak nak survey nanti ka tu.
    Tp jauh mak aii..rege di us dan malaysia.
    Melihat colour dia semua berkenan kan

    ReplyDelete
  46. Replies
    1. Hahaha dasar blogger semua benda ambik gambar

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...