Thursday, 31 May 2012

Tokmi & cucu-cucu



 Syaqirin dan tokmi

Makan malam adik beradik di adakan di rumah kakak akak (Kak Ma) @Keramat Permai.
Dua tiga hari lagi InsyaAllah Bonda/Tokmi akan berangkat bersama kak ma dan Inn (anak buah) ke Mekah mengerjakan umrah.

 Irfan dan Syahmi tengah borak dengan tokmi

Humyra


Bonda/tokmi pakai tudung baru yang di jahit oleh Asha (my sister in law).
Asha jahit tudung unk bonda pakai waktu umrah nanti.

Antara anak buah kesayangan hamba


 Bila kumpul adik beradik...anak2 yang paling bahagia bermain antara sepupu.



 Yir tak nak ketinggalan duk di riba tokmi.


 Adik Ma lepak habis


Kamilah (anak buah akak) tumbuh menjadi anak yang lemah lembut dan hormat orang tua...Alhamdulillah.
Menyejukan hati....begitu juga Adik Ma yang  menghiburkan hati.




Untuk Abang, Aqi dan Adik
Bila ummi tua nanti...ummi juga ingin menjadi seperti Tokmi dikelilingi cucu2 ummi. Ummi ingin bergurau, tidur dan makan bersama cucu tanpa halangan...tanpa protokol yang berlebihan ciptaan manusia(hik3)...tiada yang membahagia hati seorang ibu bila dapat berkumpul dengan semua anak dan cucu-cucunya. Abang, Aqi dan Adik bertuah mendapat kasihsayang dari Tokmi dan Uwan...bersyukurlah wahai anak-anakku.





keep smiling :D





Wednesday, 30 May 2012

WW : Dalam Kereta Ada Taman



 Dalam Hati  Kereta Ada Taman :)





keep smiling :D



Monday, 28 May 2012

Baulu untuk Minum Petang


Baulu yang suami beli di Ampang ni... not bad. Tapi mana boleh lawan yang MIL buat lah kan.
Dulu akak tak suka makan baulu tapi bila dah kawin dengan orang nogori...tiap tahun bila raya makan baulu...lama-lama jadi suka lah pulak.
Akak suka baulu yang kulitnya rangup/keras dan lembut di dalam. ..sodap i tell u :-)


Di sebalik baulu ada tart sebijik.... lebihan dari berbuka puasa hari tu.


Pagi hantar adik ke sekolah ada temasya sukan. Bila dah sampai bandar Baru Bangi..makan je lah nasi kerabu yang selalu makan tu untuk breakfast.


Kalau makan nasi kerabu, akak suka letak nasi tu kat atas keropok dulu...baru masuk mulut. Konon-konon keropok tu sudu .


Makan tengahari tak masak,  makan di luar sebab kena ambik adik di sekolah.
Masak asam dan tauge goreng tu pokcik punya...makan dengan ikan masin.






Ni akak punya...masak lemak labu...makan dengan ikan sambal dan ikan masin.
Perrrghhh sedap...dah lama tak makan gulai labu.




Aqi balik kampung dengan tokmi/bonda...so tinggal le budak kat atas tu sensorang...tak de geng nak main bola.

tak de geng main bola...tengah tengok abah tanam bunga.

daripada tak de kerja...baik tolong abah gardening...ada gak pekdahnya.

nampak PuteH  tak? PuteH makin demuk.


Humyra datang dan enjoy main pijak-pijak daun/sampah.


berlari-lari tak stop dan main dengan PuteH juga :-)




keep smiling :-D
mata PuteH ada dua colour...biru dan kuning.






Saturday, 26 May 2012

Genting Highland..main & makan.



Spinner waktu petang

Kami  kesini untuk kesekian kalinya...dari anak kecik sampai besar.
Tempat paling dekat untuk di terjah. Kebetulan hari Sabtu cuti hari Wesak...so dapat le pergi.
Mula2 kami nak naik cable car aje tapi ditutup untuk sementara waktu.

spinner Genting Highland di waktu malam.



susahnya capture dia orang berdua saat spinner ni tengah berpusing...tapi dapat satu...nampak tak Aqi kat tulisan kasihredha tu?

Waktu anak-anak queue untuk main ni...kami berdua sibuk mengunyah jagung ni....padahal baru aje lunch.

Kami lunch dulu  sebelum main...ni akak punya fish and chips
muffin tu pun sedap


abah dan adik punya...sama menu

Aqi punya


Lepas tu kami naik "matahari" ni.
syok juga...boleh tengok pemandangan ...time ni berkabus sebenarnya
udara agak sejuk sebab baru lepas hujan.







tengah tengok orang menjerit-jerit naik space shot.


hahhh ini permainan  space shot tu....syok tengok diorang jerit.

boating

Tunggu dekat 1jam lebih  di Grand Prix Fun Kart ni.




Time anak-anak main....mak ayah duk sibuk cari makanan.



sedap...ranggup...ada kacang dan coklat
rasa ala-ala apam balik nipis tu.
Sweet crispy (crunchy peanut).



ni pula sweet paratha...banana chocolate.

Dalamnya ada pisang dan sos coklat

cara buatnya camgini


Dah makan sure le nak minum pulak.
Cari air panas sebab sejuk...mahalnya nescafe atas gunung nih rupanya.


Pastu mereka naik pirate ship ni pulak...dah tau pirate punya buat apa naik?



berangan di Londoonnn

lepak di tepi bas yang yang kehabisan minyak.


Kami tengok Haunted Mine ni...4D...besttttt
kena bayar RM 8
Tapi queue lammmmaaaaaa  sangattttt

Dah mula sakit kaki time queue untuk tengok Haunted Mine tu...dah x larat...duduk je atas lantai tu sambil check email.


Ni time selesai solat Maghrib.
Anak mokcik dah tinggi dari mokcik dah.

Lepas acara makan malam pula ...ni adik punya




 kami punya :)


Bulan purnama :)


Waktu ni dah nak balik...bergambar dengan kabus dulu....sejuk .
Rasa tak nak balik je...

singgah isi minyak sempat bergambar dengan bulan .


Ini pula menu berbuka puasa kami.
Kenalah ikut apa yang anak-anak nak makan.




Keep smiling
 :-))







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...