Tuesday, 9 April 2013

Birthday yang sudah berlalu...



Assalamualaikum semua♥



Dah lama birthday incik husband ni...bulan march hari tu lagi.
Baru terhegeh2 nak update...tulis untuk kenang2an kami.
Rainbow cake  ni beli di kedai kek selepas balik kerja. Sorok dalam kereta dulu.
Pakat soksek soksek dengan anak...merancang nak buat surprise kat pokcik sorang ni.


Tepat pukul 12 am ...anak-anak ketuk pintu. Mokcik yang merancang pun dah lupa...terpinga2 bangun dari tidur buka pintu.....SURPRISE.
Mokcik yang rancang...mokcik yang lupa...muhahha
Abah sure le gumbira bila anak2 bawa kek untuknya kann.


Esoknya birthday boy belanja makan kat sini.



makan steak ni


Lychee lime ni best sangat..segar tekak ni.

atas meja tu ada note ni...
menyindir mokcik lah nihhh
terasa tauuu...hahahah

suasana remang-remang..bestnya dating dengan pokcik :)


Ramai juga pengunjung kat sini.


Restoran Ben  KLCC


Mokcik beli pen ni untuk birthday pokcik.
Dah lama tak beli pen untuk pokcik.


Bulan march juga ...birthday Adik yang ke 15.
Dah besar anak ummi...dah lebih tinggi dari ummi dah.
Balik dari masjid terus ajak keluar makan....tu yang berjubah segala tu.
Semoga menjadi anak yang soleh..berjaya di dunia akhirat.
antara makanan kesukaan adik.

ini ummi punya

dimsum


Esoknya birthday boy nak berenang..so berenang le puas-puas. Ummi yang tak pandai berenang ni duk le diam-diam, tepi kolam tu.





 Keep Smiling :D
Acara baru...cycling...semua join :)
*gambar tak begitu memuaskan sebab guna hp je


52 comments:

  1. Happy belated Birthday to pokcik.... hehehe....
    romantiknya suasana sambutan birthday....
    Seronok dapat berbasikal....
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks RR :)
      boleh le buang lemak sikitkan...jommm cycling :)

      Delete
  2. Seronoknya kalau dapat betenang di kolam. Tapi, dah tua2 ni kakcik segan pulak... :)

    ReplyDelete
  3. HAPPPYYYY BELATED BIRTHDAY BUAT POKCIK DAN ADIK..SEMOGA ALLAH SENTIASA MELINDUNGI AKAK SEKELUARGA..AMIN

    ReplyDelete
  4. Happy birthday to Pokcik dan jugak to hero bongsu. Sodap2 nampak semua makanan tu, yummeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dinas
      kalau pokcik belanja...sedap le...hihi
      pokcik...sila belanja lagi ye :D

      Delete
  5. Part yg paling best. . Cycling tu. Best! Cycling dgn kluarga. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..syok sue...sambil buang lemak :)

      Delete
  6. wslm kak! peluk cium utk kak..muah muah!lamonyo ghaib! haha..wish happy belated birthday utk mereka kak! sedapnyo steak tu.sini kering la kak! tak hujan berbulan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      thanks ye hugs
      ghaib sebab kemalasan ni...payah betul nak bangkit semula.

      Delete
  7. Salam Kak,
    Lerr ada ke patut dah plan awal2 leh terlupa pulak.. oh ye lah dah tidur masa tu hihi.. restoran tu kat klcc ke? lama dah tak ke klcc. best2.. kolam tu kat mana pulak? Mcm De Rhu aje, betul ke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ummi
      akibat mamai baru bgun tidur...hihi
      kolam tu di Hotel equatorial ummi

      Delete
  8. Happy belated to both of them..birthday hasben in pun mac gak..entah2 kembar tak he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ye...happy birthday juga unk hubby akak

      Delete
  9. Selamat hri jadi pd keluarga kasihredha..moga tambah bhgia dgn ikatan kasih sayang ...caring n loving...

    ReplyDelete
  10. Selamat hri jadi pd keluarga kasihredha..moga tambah bhgia dgn ikatan kasih sayang ...caring n loving...

    ReplyDelete
  11. happy bday adik n pok cik.semua makanan sedap2 ni.terliur tgk.dahla tpt pun cantik.bila nk ade entry masak2 kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks izi
      in sha allah, nanti akak buat n3 masak2...doakan akak rajin menulis ye

      Delete
  12. happy besday pokcik n adik :) moga pjg umur,murah rezeki,ditetapkan iman & dikurniakan kesihatan yg baik..

    ReplyDelete
  13. Wah bestnya makan makan. Alahai, mokcik plan, mokcik pulak yg lupo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamai baru bangun tidur zila ...hihi

      Delete
  14. as salam kak, nanti singgah umah amik award...

    ReplyDelete
  15. suka baca cerita happy keluarga akak ni !

    ReplyDelete
  16. salam syg kak,
    hppy belated bthday buat en suami dan ank akk ..smoga sntiasa dlm rahmat Allah.

    ReplyDelete
  17. rainbow kek yg kurang 1 warna :)

    kita senasib... tak pandai swimming :(

    ReplyDelete
  18. happy birthday semua...!!!!

    best la kat kolumpo macam2 kedai makan best2 ada... kat sini, pusing2 secret recipe, pizza hut & burger king... huwaaaaa sedih pilu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mulan
      tp kadang2 tak tau nak mkn apa mulan

      Delete
  19. belated besday wishes untuk kedua dua teman setia kasih...boleh ler kita dok di tepian kolam..pasal tak reti berenang ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak
      kalau kita duk berdua sure kita keluarkan bekal sambil borak kan kak.

      Delete
  20. hepi belated besday to both of them..semoga diberkati umur.

    waahhh...hobi cycling..boleh geng ni! yeay.. :-)

    note atas meja tu memang very the perli i tooo...tapi ada logiknya. kita sibuk dengan gadget sehingga meninggalkan keramahan dan kemesraan di meja makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...thanks murni
      jommm kita cycling
      rata2 smua sambil pegang hp kan.

      Delete
  21. Kelakar la pulak boleh terlupa surprise party yang dirancang. Bagus jugak dah story kat anak... hehe..

    Anyway... semoga kedua-dua ayah dan anak selamat sejahtera sentiasa... Insyaa Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      Thanks huda
      Kalau anak2 tertidur atau terlupa juga....sure tak mjadi rancangan hihi

      Delete
  22. nmpk edap rainboe day..sedapnyer mkn2..nmpk eklusif tmpt tu. aik..birth boy blanje ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Birthday sapa2 pun birthday boy (hubby) yg akan belanja :)

      Delete
  23. Happy belated birthday utk suami akak.. Lama betul akak menyepi.. Nur pun jarang update blog.. Tq sebab sudi singgah blog Nur.. Note atas meja tu memang sesuai sebab org sekarang suka belek hp or gajet dari spend quality time dgn family.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nur
      Betul tu, bila akak tgok note atas meja tu, akak perhatikan skeliling, mmg rata2 duk belek HP masing2

      Delete
  24. Lamanya tak jengah sini .senyap sunyi ye.. akak pe khabar...


    Happy birthday for both of them blessed life..insyallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks yan
      Akak sihat je yan
      Thanks singgah di sini
      Akak pun dah lama x bw...sibuk dan kepenatan.

      Delete
  25. Akak, bday sy bru lepas. Xnak wish ke? Haha

    ReplyDelete
  26. Ohh bulan mac juga ke?
    Happy birthday...Semoga dilimpahi kebahagiaan, Rezeki Dan kesihatan yg baik.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...