Tuesday, 30 April 2013

Selamat Hari Tua



Assalamualaikum ♡

Pada 27 april...berpuluh puluh tahun yang lalu lahir le seorang bayi perempuan yang di beri nama gabungan antara ayahanda dan bonda .Tak payah nak panjang lebar...bayi tersebut sure lah penulis blog ni kan :-D

kad dari incik husband

Ucap syukur pada Allah kerana dapat menjalani hidup ini dengan baik walaupun diduga dengan ujian berat dan ringan silih berganti , alhamdulillah dapat di lalui dengan izin Allah jua.

Balik dari kerja pokcik ajak gi swimming
 di Putrajaya.
Balik dari swimming lebih kurang 12 am...taraaaa...ada surprise!!!
Rumah gelap gulita...tiba-tiba adik bawa kek dan ucap happy birthday.
Abah dah pakat dengan adik rupanya.

Birthday card dari adik...thanks adikkk

kek abah beli di resepi rahsia.
ohhh kenapa ye kalau abah beli kek selalu je sedap *ayat bodek* hihi

ada roses juga. 

 tiba-tiba incik husband bawa keluar hadiah ni....terharu!!
Thanks my dear.
Sebenarnya akak ingat akak nak beli sendiri handbag ni ....dah lama dah duk meninjau-ninjau.
Psstt Selamat duit mokcik...hihi

 bila masuk bilik...tengok ada satu lagi bungkusan.....terferanjat lagi.
Ini dari Aqi....mak aiii besarnya kotak...mula2 tak boleh fikir apa yg ada dalam kotak ni.


Ini le rupa paras hadiah dari Aqi.
Agaknya Aqi selalu mendengar keluhan ummi yang sering sakit belakang bila duduk lama-lama. Thanks Aqi.
Bestnya belakang di urut2 oleh massage cushion ni.


Terimakasih juga buat incik husband dan anak-anak termasuk anak angkat, puteh si meow2 kerana bacakan doa untuk kesejahteraan akak after solat maghrib.

 Lepas tu kami keluar makan malam...incik husband yang belanja.


 Akak suka sangat buttered prawn ni...berulang-rulang akak ambik.
Memang lazat sangat.

 Baklava pun ada...makan seketul je.

Kuih muih pun sedap.




 Keep Smiling :D


 walaupun abang jauh di mata ummi...abanglah orang yang pertama wish untuk ummi.

Terharu membaca ucapan abang...thanks bang.









88 comments:

  1. Happy Birthday akak........
    Moga dimurahkan rezeki dan dirahmati selalu.

    ReplyDelete
  2. Happy b'day kak! Semoga sentiasa diberkati Allah...bestnya dpt handbag!!

    ReplyDelete
  3. Happy birthday, kak. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik & kebahagiaan berterusan olehNya, amin.

    Sayu baca ucapan dari anakanda yg jauh di mata tu..

    ReplyDelete
  4. selamat ulang tahun kelahiran..semoga hidup sentiasa diberkati..
    wahhh..ada red roses,LV,kek..hummm...bertuahnya..:)

    ReplyDelete
  5. Tumpang terharu melihatkan keakraban keluarga Kaseh...

    ReplyDelete
  6. HEPI BELATED BUFFDAY AKAK ANGKAT..
    SEMOGA ALLAH SENTIASA MELINDUNGI AKAK SEKELUARGA..AMIN,YA RABBAL ALAMIN

    BERTUAH AKAK ADA ANAK2 DAN SOMI YG PENYAYANG..:D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks adik angkat ♡♡♡
      Alhamdulillah

      Delete
  7. Happy Birthday Kak Kasih. Semoga diberikan kesihatan yang Baik dan panjang umur.. Aminnnn

    ReplyDelete
  8. akak kasihhh..selamat hari lahir..semoga pjg umur,dimurahkan rezeki, dijauhi dr wabak penyakit & bahagia brsama family.. :)

    ReplyDelete
  9. oowhh..kek resepi rahsia itu...choc cheese kan? meleleh ayaq liur ceqqq niii kak oiiiii.....

    ReplyDelete
  10. Happy birthday kak kasih.semoga panjang umur,murah rezeki dan bahagia selalu.ameen.bestnya kek tu.wah.dapat LV lg.bestnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks mama mickey ♡♡♡
      Dah lama mgidam handbag tu...Alhamdulillah dpt juga

      Delete
  11. Happy Belated Birthday...Moga sentiasa dalam barakah Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..thanks mak wardah ♡♡♡

      Delete
  12. Banyaknya hadiah..tp kan ucapan abang tu buat Liza terharu...sekurang2nya dia menghargai kita sbgai ibu kan...alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      Syukur pada Allah
      Thanks liza ♡♡♡

      Delete
  13. Alhamdulillah.. Selamat menyambut ulangtahun kelahiran.. semoga hidup kasihredha dan keluarga dilimpahkan kebahagiaan dan sentiasa berada di bawah rahmat Illahi..

    ReplyDelete
  14. saya pon terharu juga bila baca yang abang wish tu..bertuah akak dapat anak-anak yang baik..

    Happy birthday kak:) semoga panjang umur, murah rezeki & bahagia selalu di samping suami & anak-anak termasuklah Puteh:) *hugs*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..thanks zaila ♡♡♡
      Hugs

      Delete
  15. tumpang gembira baca n3..dah rasmi hbag baru lom kak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks has♡♡♡
      Dah rasmi dah has...hihi

      Delete
  16. Dear KakKasih,

    May happiness be your gift today & always..
    Happy Birthday Sis ;-)

    ps: best sungguh kotak kaler coklat tu

    ReplyDelete
  17. Waaa beshnya buleh adiah dari hubby & anak kecayangan.
    Buleh LV tu.. sangat bertuah & anak juga memahami :D

    Anyway.. epi besday ye?!
    Yg ke berapa tak tau.
    (tadi salah baco ke-27.. terkezutt makkk!) :P

    (baru pos adiah besday kat abam semalam di opis dia.. hahahah padahal buleh je bg kat umah) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh 27 thn...muda Sgt tu dekdaa...haha
      Kalau hantar ke office sure Cik abammm tferanjat punya kan

      Delete
  18. selamat hari lahir kak... moga kekal bahagia di samping suami & anak2.. tumpang gembira bila kawan2 bahagia !

    ReplyDelete
  19. Ohhh terharunya....bnyk betul present dapat. Happy birthday kak kasih

    ReplyDelete
  20. alahai...sweetnya. such a lovely family...with a a lovely birthday celebration. :-) saya pulak yang terbuai-buai ni.

    happy belated birthday ye kak...semoga diberkati umur, dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  21. sanah helwa kak kasih..smoga sntiasa di bawah rahmat Allah.. touching baca msg abg...huhuhu...
    p/s:sdp2 makanan...gulp.....

    ReplyDelete
  22. comelnya si puteh, pandai dia baca doa dlm ati...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...Kalau sembahyang, Puteh suka duduk depan

      Delete
  23. Hepi Besday Kak! Semoga pjg umur, murah rezeki dan bahagia selalu di samping keluarga tersayang.. wahh apa nama baby comel tu ye hehe.. bestnye dpt hadiah dan paling penting dpt sambut bersama keluarga tercinta :)

    ReplyDelete
  24. Salam singgah...
    Lovely presents n...Happy Birthday!

    ReplyDelete
  25. bakpo kek bd tu...kena cuit ko putih ko?ko Humyrah?ko Tok Mi?ko....?
    Hihihihi...SHJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek tu dah di edit oleh mokcik,Takut Nama mokcik dilihat orang...hihi

      Delete
  26. tahniah dan selamat hari ulang tahun.
    terharu baca ucapan abang...
    bahagia diri diingati...terutama di hari ulang tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nieda
      Hadiah paling istimewa adalah ingatan...kan nieda

      Delete
  27. Seronok sangat kalau dapat hadiah... apa-apa hadiah pun...sukaaaa! Happy belated birthday kasih... senyum selalu darling!

    ReplyDelete
  28. HAPPY BELATED BESDAY KASIHREDHA!!! NEKCIK DOAKAN SEMUGA SENTIASA BAHAGIA DI DUNIA HINGGA KE AKHIRAT..INSYA ALLAH..
    Tak de ke hadiah lebih untuk april girl ni haa!!! huk huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks kakkk ♡♡♡
      Akak pun bulan April ke kak....samalah kita;)

      Delete
    2. kita sama tak serupa....sorang muda ..sorang tuek..hi..hi

      Delete
    3. Alaa...Saya pun tak lah terlalu muda lagi kak...
      Dan Akak pun x lah terlalu tua...sama baya Kakak Saya je :)

      Delete
  29. wahhh...bestnya..dapat macam2 hadiah drpa yg tersayang....
    Selamat Hari lahir..semoga sntiasa bahagia di samping keluarga tersayang....

    ReplyDelete
  30. Allah selamatkan kamu wahai akak Kasih yg diredhai. Wahhhhh LV disitu. Makin vogue la lepas ni. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...thanks ramadhan :):):)
      Hihi

      Delete
  31. salam akak laling,

    Selamat hari lahir. semoga berjaya di dunia dan di akhirat...amin

    so touching ucapan dari abang tu...nak menangis ati ni

    apa bondo tu baklova...bari 1st dengor dan tgk tau
    masin ko manis tu...jakun den

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam sayam
      Amin...thanks atie laling ♡♡♡
      Baklava tu manisan dari turki..manisss Sgt

      Delete
  32. HAPPY BIRTHDAY KAK KASIH....

    kalau dekat boleh kita keluar makan n celebrate...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankssss mulannnnn ♡♡♡
      Nanti jumpa Kat kerteh neh

      Delete
  33. Wah... sememangnya hari yang menggembirakan. Happy Belated Birthday!

    ReplyDelete
  34. Fuyoooo! LV tu....

    Selamat Ulang Tahun kak, moga hidup sentiasa diberkati Allah, Amin...

    ReplyDelete
  35. Amin....thanks SVSS ♡♡♡

    ReplyDelete
  36. wahhhhh hepi belated birthday, semoga diberikan kesihatan yg baik dan di limpahi denan rezeki agar dpt beramal lbh byk lagi...

    ReplyDelete
  37. happy birthday kak kasih..sori lambat wish..baru nak balas balik jejak..semoga kak dikurniakan kesihatan yg baik..dimurahkan rezeki bahagia bersama keluarga tercinta dan dilindungi Allah selalu..bestnyo dpt presents tuuuuu..muahhhhhhhhh!

    ReplyDelete
  38. Salam kak..Walaupon trlambat...atie nak ucapkn HAPPY BIRTHDAY,seronoknyua dijhargai oleh insan2 trsayang.Semoga terus bahgia kak...Aamiin

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum wbt k.kasih....
    wahhhhh bestnye dpt manyak hadiah...
    semoga akak selalu ceria, diberikan kesihatan yg baik, dipanjangkan umur dan bahagia disamping en suami n anak2..

    ReplyDelete
  40. dah dah sent komen tp x keluar lah pulakkk...

    seronoknye jiwa dapat manyak hadiah dr insan2 tersayang..
    semoga akk selalu berada dalam kesihatan yg baik2, dipjgkn usia, dimurahkan rezeki.....amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat 2 wish and doa from ucu
      Amin yra...thanks sekali lagi

      Delete
  41. Happy Belated Birthday Kak kasihredha.. Tumpang melihat kegembiraan akak dengan hadiah2 dan ucapan dari insan yang akak sayang. Moga diberkati Allah hendaknya..

    ReplyDelete
  42. assalam kasih..maaf lewat.selamat hari lahir..semoga bahagia selamanya disamping keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Kak
      Amin...thanks ♡♡♡

      Delete
  43. Kak Kasih,

    Selamat hari lahir.. maaf terlewat :)

    *dorinadesequire* IG

    ReplyDelete
  44. sweetnyer family akak..terharu lak...

    happy beated birth kak.. moga trs dikurniakan kesihatan y baik2 ye..

    ReplyDelete
  45. Amin....thanks lyaaa...♡♡♡

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...