Wednesday, 13 November 2013

Kek Marble panas-panas



Assalamualaikum ♡  


Kek Marble ni sama resepi macam butter cake hari tu cuma 1/4 adunan akak campur cocoa powder dan sedikit emulco coklat untuk buat marble tu.
Keluar dari oven...terus makan panas-panas.

Waktu tengah buat kek tu...Humyra datang.
Suka le dia tengok mixer mokcik tu berputar.
Mixer cap ayam ni dah tua usianya...dah lebih 15 tahun.
Sebab jarang buat kek agaknya sebab tu tahan lama...hiiii
Berangan nak beli KA...tak beli-beli jugak.

Akak guna sukatan cawan sebenarnya.
Hari tu waktu buat butter cake, akak guna sukatan gram...lepas tu tepung dan gula tu akak letak dalam cawan...nak tau 250 gram dan 180 g  tu berapa cawan...so senang le nanti tak payah keluarkan penimbang antik tu lagi.

Ni pula breakfast pagi tu.
Beli je...nasi belauk ikan aya, nasi impit dan laksam.

Aqi pun ada...Aqi cuti seminggu.

Kenapa Tokmi macam sedih je...macam sakit urat je...hihi
Tokmi ada tempat terapi baru...kat Bandar Baru Bangi.

Udara agak sejuk sebab hari mendung je.


Sempat le main pindah-pindah pasu bunga dengan pokcik.


Koya berada di Bali walaupun cuma snap bunga ni kat belakang rumah :))

Bagi peluang kat puteh bebas sebebasnya.
Nampak puteh tak?

 
Aduiiii...ni anak-anak punya kerja...habis pagar mokcik pakai cadar pulok.
ishhh cepat angkatttt...nanti malu kat jiran !!

Hari  Ahad...Humyra datang bawa kueh.
Thanks ummi Humyra :))


Nak tau perasaan orang yang takde anak perempuan ?
Bila tengok girl pakai baju macam ni...suka sangatttttt.
Mesti nak ambik gambar punya.


Ini pula fesyen anak lelaki...dah biasa tengok :))




Keep Smiling :D
Bila budak PMR habis periksa...begini le jadinya.
Berangan nak baca balik komik conan dan buku cerita dia.
Setimbun dia letak kat kepala katil dia...ishhh.






30 comments:

  1. Sedap kek tu nmpknya...
    Best bekpes luar rmh...:-)

    ReplyDelete
  2. Salam KR, selalu kita jumpa di IG je. Anak bujang zana pun gitu je, habis periksa tutup buku, tidur sampai lewat tapi tetap kena bangun solat subuh.
    Cuaca mmg mendong je skrg ni, sabah pun sama.

    ReplyDelete
  3. kak kasih.bgla resepi guna cawan tu.saya memang malas kek yg kena timbang2 huhu

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...sedap nampak kek marble tu ...mmg sesuai sgt makan tika masih pns2kan....=)

    ReplyDelete
  5. Salam mak angkat.

    Bila lah mak angkat nak jemput ke rumah makan kek marble panas ni..... :(

    ReplyDelete
  6. bestnya...bestnya...dari awal hingga akhir

    ReplyDelete
  7. Bedframe adik beli kat FRC cheras ke? Haha

    ReplyDelete
  8. Wah sedapnya menu bfast, pulut panggang ke tu kak? Fevret nihh..

    Seronoknya tengok budak perempuan kan? Boleh pakai baju cantik2.. hehehe

    ReplyDelete
  9. rambut humyraaaa~~~hahahahahahah...

    ReplyDelete
  10. Suka sangat baca....kisah anak2 yg berbagai kerenah

    ReplyDelete
  11. Salam kenal kak kasih...dah banyak kali nampak comment akak kat mana2...tapi baru hari ni saya menjenguk...rugi tak follow dr dulu...seronok tengok life akak dan anak2 teruna....

    ReplyDelete
  12. As Salam kak Kasihredha,

    Sedapnya orang tu tidur ye... samalah yang kat rumah kita ni... siang hari membuta... malam bersenkang mata tengok cerita korea.... senang hati mereka haha... kak kasihredho sedapnya kek marble... bak sikit :-)

    ReplyDelete
  13. Dulu2 kt pun sama kak..abis priksa mesti nk baca komik.

    ReplyDelete
  14. kek marble...!!! yummeehhh cicah kopi...

    ReplyDelete
  15. awat la connection nowadays... dah comment byk kali tapi macam tak lepas... apapon the kek marble mmg sangat yummehh esp bila cicah kopi O... heheee...

    ReplyDelete
  16. cerita2 menarik ni kak.... tp kek marble tu mmg KA suka sgt !

    ReplyDelete
  17. Terbau kek marble la pulak petang2 ni, hehe..

    ReplyDelete
  18. Sedapnyer kek tu....
    Haaa.. Nmpk putih rileks bwh pokok tu...
    Lya pon biasa jmur cdar kt pagar.. Kes nk srh cpt. Kering..hehe

    ReplyDelete
  19. salam akak
    lama nureen x singgah cini...
    sedapnyerr kek.. ada gak plan nk wat kek choclate mlm ni
    tgk la klau rajin hehee....

    ReplyDelete
  20. salam ukhwah: ana singgah petang ke sini..cantik dan beruntung sekali dpt melancung ke serata dunia...sebuah blog yg menarik kasih redha..

    ReplyDelete
  21. bestnya baking2 kek. hehe..salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  22. amboi kak.. panas2 tuuu.. ada kopi panas.. walla kak..

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum :)
    sVs pun tak de anak pompuan.. tiap2 kali window shopping, mesti jengah kejap bahagian baju gegirl.. saja cuci mata, huhuhu

    cantik warna cadar, striking

    ReplyDelete
  24. lamanya alin tak buat kek..merajuk gamaknye...hehehehe

    ReplyDelete
  25. sejuk mata memandang pokok2 n bunga2....

    ReplyDelete
  26. salam..
    lama x jenguk sini..

    mm..sedapnya kek di kala hujan2 sejuk nih..
    ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...