Monday, 4 February 2013

kembali lagi

Assalamualaikum semua
Lamanya tak update blog...
Penat dan faktor M yang menyebabkan blog ni bersawang.
My loyal follower...of couse my sister (mama long) keep asking me...kenapa lama tak  menulis.Terharu tawww...hiii
Ok lah mama long this n3  special for you :D

Ada acara makan-makan last week...yeaaaah
 sarapan ramai-ramai :)

 Tuan rumah tak sempat masak apa-apa. Just beli nasi berlauk dan laksam ajer.

Kuih muih...ada yang tokmi sponsor :)

Vaday ayah chik yang bawa...puteri ayu dan apam pulak Su Nor yang bawa.
Mama long bawa roti canai dan Kak Pah pula bawa nasi lemak.


 Anak saudara

Abang izzat dan sepupu-sepupu kecil

 Humyra

Shahir

lepas makan, jommm main bola.


 Petang berhasrat nak membuang sikit lemak...so berjalan le lenggang kangkung kat padang depan rumah.
Pakai baju kemeja tanpa tracksuit tanpa sport shoes...memang seperti makcik2 nak pergi pasar je rupanya.
Dua round je yg larat you...uwaaa

Pastu cycling tak sampai 10 minit dah menyerah kalah. Pokcik pula yang ambik alih.


pokcik sibuk cycling....cik kak dan tokmi sibuk tengok internet :)

Tokmi tengah dengar ceramah Ustaz Azhar.
Tokmi dah ada instagram pulokkk ..
 dalam IG tokmi , tokmi letak semua gambar cucu-cucunya...hahaha 


 Hujan mulai turun...angin sejuk mulai menyapa pipi *ayat novel*

Pastu tokmi pulak cycling....caya lah tokmi
Kejap kejap tanya dah berapa minit dah, kenapa terasa lama sangat...muhahaaa


 Ni pulak this weekend punya aktiviti. Pokcik gantungkan FM board untuk mokcik.
Sebab pokcik tak kasi mokcik tempek FM kat fridge lagi kekonon FM lah penyebab fridge rusak hari tu...ye lah tu pokcik :)

Rasa macam tak berseri pulak fridge kalau tak de FM kan kan kan....
So mokcik tempek jugak sekeping dua...hiiiiii

 Pastu pokcik tolong lekatkan penggantung ni di dinding.
Dapat le mokcik gantung periuk dan kuali mini mokcik.

Aqi pun tolong jugak......ni yang best ni kalau Aqi cuti...
we do a lot of thing together.

Kuih bakar beli.

tetiba ada cekodok leper join kuih bakar

cekodok tu akak goreng guna pisang yang masih berbaki setelah bagi-bagi ke kawan-kawan.
Tapi akak wonder le kenapa akak selalu buat cekodok jadi leper tak bulat2 macam orang lain selalu buat.




Keep Smiling :D
Gambar realiti sebenar..dengan penapis-penapis naik atas meja sewaktu sesi fotografi.
Bukan setakat leper cekodok tu...ada yang hitam legam jugak.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...